اسپاگتی الا پوتانسکا

دانشنامه عمومی

اسپاگتی آلا پوتانسکا. اسپاگتی آلا پوتانِسکا ( به ایتالیایی می شود تلفظ  ) ( اسپاگتی معمولی یا اسپاگتی ساده ) یا پاستا پوتانسکا یک غذای پاستای ایتالیایی است که در اواسط قرن بیستم در ناپل اختراع شد و معمولاً با گوجه فرنگی، روغن زیتون، زیتون، فلفل چیلی، کاپاریس و سیر — با ورمیشل یا پاستا اسپاگتی درست می شود. [ ۱]
دستور العمل های مختلفی در کتاب های آشپزی ایتالیایی که به قرن نوزدهم برمی گردند، انواع سس های پاستا را به نام های مختلف آورده اند که بسیار شبیه به پوتانسکای امروزی هستند. یکی از قدیمی ترین موارد به سال ۱۸۴۴ بازمی گردد، زمانی که ایپولیتو کاوالکانتی، درکتاب آشپزی نظری - عملی ( Cucina teorico - pratica ) ، دستوری از غذاهای محبوب ناپلی ها را گنجانده بود که آن را " ورمیشل مخلوط با زیتون، کاپاریس و سس ماهی آنچوی ( Vermicelli all'oglio con olive capperi ed alici salse ) " نامید. سپس در دیگر کتاب های آشپزی ناپل اشارات پراکنده ای به آن شده است، تا اینکه در سال ۱۹۳۱، باشگاه گردشگری ایتالیا در راهنمای غذاهای ایتالیایی ، آن را در فهرست غذاهای خاص کامپانیا قرار داد و آن را ماکارونی مارینارا ( Maccheroni alla marinara ) نامید، که دستور پخت پیشنهادی آن به دستور درست کردن سس پوتانسکای امروزی نزدیک است. در ناپل، این نوع سس پاستا معمولاً با نام زیتون و کاپاریس ( aulive e chiappariell ) شناخته می شود.
این غذا با نام فعلی خود برای اولین بار در ادبیات غذاشناسی در دهه ۱۹۶۰ ظاهر شد. اولین یادکرد شناخته شده از واژه پاستا آلا پوتانسکا در اثری به نام زخم فانی ( فریتو اِ مورته ) اثر رافائله لا کاپریا آورده شده است ، در این رمان ایتالیایی که در سال ۱۹۶۱ منتشر شد ، به «اسپاگتی آلا پوتانسکا همان طور که در سیراکوز می پزند» اشاره می شود. [ ۲] به گفته اتحادیه حرفه ای پاستاسازان ایتالیا، سس این پاستا در دهه ۱۹۶۰ رایج شد. [ ۳]
اگرچه نسخه ۱۹۷۱ قاشق نقره ای ( Cucchiaio d'argento ) ، یکی از برجسته ترین کتاب های آشپزی ایتالیا، دستور پختی با نام پوتانسکا ندارد، اما دو دستور پخت مشابه با آن را آورده است: اسپاگتی ناپلی آلا پارتنوپه، که با آنچوی ومقادیر فراوانی اورگانو درست می شود؛ و اسپاگتی آلا سیسیلیانا که با افزودن فلفل سبز مشخص می شود. باز هم سبک سیسیلی دیگری نیز در اطراف پالرمو رایج است که شامل زیتون، آنچوی و کشمش است. [ ۴]
عکس اسپاگتی آلا پوتانسکا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران