اسه حضحض خولان

پیشنهاد کاربران

نام های دیگر آن: دیوخار، پیل زهره، فیل زهرج، حضض، حضض مکی، حضض یمانی، خولان، کحل خولان، سریم، زیررک، کام تیغ، آق تیکان، چالی، آل چالسی، قورت تیکان، گرگ تیغ، آق چالی، آسه چینی و کهتر می باشد.
1. خولان یا حضض از نظر حرارت و برودت معتدل و کمی خشک است و عده ای آن را سرد و خشک می دانند.
...
[مشاهده متن کامل]

2. خولان عصاره این گیاه می باشد که بدین صورت بدست می آید ریشه، ساقه و تخم این گیاه را چند روز در آب خیسانده سپس کوبیده بعد از آن صاف نموده می گذارند که دُردهای آن ته نشین شود و مایع زلال را آنقدر می جوشانند تا سفت شود و به صورت خمیر درآید و نوع مرغوب آن رنگ بیرونش زرد و داخل آن سرخ باشد وقتی در آب حل شود کف آن به رنگ خون درآید و اگر در آتش بیندازید شعله ور می شود.