اسلام در ترکیه

پیشنهاد کاربران

اسلام در ترکیه، پر طرفدارترین دین و دین غالب است. بر اساس آمارهای رسمی این کشور ۹۹. ۸ درصد و بر اساس آمارهای غیر رسمی ۹۷ درصد جمعیت این کشور را مسلمانان شکل داده اند. اکثریت این جمعیت را اهل سنت حنفی مذهب شکل داده و حضور اسلام در منطقه مربوط به قرن یازدهم میلادی بر می گردد.
...
[مشاهده متن کامل]

اسلام در ترکیه
بیشترین مردم ترکیه را مسلمانان تشکیل داده اند. بر اساس نتایج نظرسنجی های دینداری که در ترکیه انجامیده است، ۹۸ درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان و ۲ درصد دیگر را غیر مذهبی ها تشکیل داده اند. بر اساس آمار منتشر شده توسط منابع دولتی این کشور، ۹۹. ۸ درصد جمعیت ترکیه، مسلمان هستند. با این وجود نظرسنجی ها، تخمینی کمتر و حدود ۹۷ درصد را نشان می دهند. بیشتر مسلمانان این کشور را اهل سنت تشکیل داده اند و حدوداً ۸۰ درصد تخمین زده شده اند. الباقی فرقه های اسلامی نیز ۱۵ درصد از مسلمانان این منطقه را شامل می شوند. از جمله فرقه های اسلامی حاضر در ترکیه می توان به علویان و جعفریان را نام برد. علویان یک درصد از جمعیت مسلمانان ترکیه را شامل می شوند. جمعیت تخمینی این فرقه، ۱ میلیون نفر گزارش شده است. مشهرترین مکتب فکری حاضر در منطقه، مکتب حنفی است و صوفی ها در منطقه، اقلیت مسلمان به حساب می آیند. این مذهب، مورد تایید رسمی مدرسه فقه اسلامی در ترکیه بود که توسط دولت عثمانی حمایت می شد. بر این اساس و طبق نظرسنجی سال ۲۰۱۳، ۷۷. ۵ درصد جمعیت مسلمانان این کشور، خود را حنفی معرفی کرده اند. بر اساس برخی آمارها، مسلمانان غیر مذهبی این کشور، جمعیتی شامل ۲ تا ۱۹ درصد، گزارش شده اند.
حضور اسلام و مسلمانان در منطقه ترکیه امروزی، به نیمه دوم قرن یازدهم میلادی باز می گردد. در این دوره سلجوقیان شروع به گسترش اسلام و سیطره خود در شرق آناتولی کردند و این امر اسلام را به منطقه وارد کرد. در طول فتوحات مسلمانان در قرن هفتم و هشتم، ارتش های عرب، امپراتوری اسلامی را تاسیس کردند و عصر طلایی اسلام، به زودی در اواسط هشتم با انتقال پایتخت از دمشق به بغداد، آغاز شد.
ترکیه به عنوان یکی از کشورهای اسلامی که به سکولار پایبند است، مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود در این کشور، تاسیس مدارس و دانشگاه های خصوصی دینی ( صرف نظر از اینکه چه مذهبی داشته باشند ) ممنوع است. همچنین جدایی دین در سیاست این کشور، با وجود موسسات دولتی حامی مسلمانان، ادعای سکولار بودن این کشور را مورد انتقادها قرار داده است. نهاد دولتی مدیریت امور دینی ( به انگلیسی: Presidency of Religious Affairs ) در این کشور، بر ۷۷۵۰۰ مسجد این کشور نظارت داشته و مدیریت انجام می دهد. این نهاد که توسط آتاتورک تاسیس شده است، فقط به تأمین مالی مسلمانان کمک می کند. مالیات در این کشور در بین همه شهروندان آن برابر است اما استفاده مالیات برای همه ادیان برابر نیست و مسلمانان بودجه بیشتری دریافت می کنند. همچنین در این کشور، فرقه های صوفی همچون علویان، بکتاشیه، مولویه، رفاعیه، ملامتیه، نقشبندیه، قادریه و حتی فرقه شیعیان جعفری، به رسمیت شناخته نمی شوند. در این کشور، پیامبر اسلام با عناوین «پیامبر ما» یا «حضرت محمد» خطاب می شود.

اسلام در ترکیهاسلام در ترکیهاسلام در ترکیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اسلام_در_ترکیه

بپرس