استوری چارلز امبروز

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] استوری چارلز آمبروز. «چارلز آمبروز استوری» شرق شناس انگلیسی، استاد زبان و ادبیات عربی، ایران شناس و از بزرگ ترین کتابشناسان فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی است.
وی در سال 1888م، در شهر بلک هیل ناحیه دارهام، در شمال انگلستان، متولد شد و تحصیلات دانشگاهی خود را در حوزه زبان های شرقی، یونانی و لاتینی در کمبریج به پایان رساند و سپس در همان دانشگاه، به تدریس پرداخت.
وی شاگرد رینولد الین نیکلسون، استاد زبان عربی دانشگاه کمبریج بود و در سال 1933م به جانشینی وی برگزیده شد. او در 1914م به استادی زبان عربی در کالج اسلامی انگلو- اُرینتال (دانشگاه علیگره کنونی) هند برگزیده شد و در 1919م، به عنوان کمک کتابدار دیوان هند لندن،انتخاب گردید و چند سال بعد، به مقام کتاب داری آن اداره ارتقاء یافت.
وی عضو انجمن سلطنتی آسیایی بود و انبوه یادداشت ها و کتابخانه نفیس خود را به این انجمن واگذار کرد.
استوری تا واپسین روزهای عمر، به پژوهش ادامه داد و سرانجام در سال 1967م در شهر کوچک هو، واقع در جنوب انگلستان، در ساحل دریای مانش، درگذشت.
از استوری، آثار فراوانی در تصحیح متون و کتاب شناسی و نیز شماری مقاله، بر جای مانده است که مهم ترین آنها عبارتند از:

دانشنامه آزاد فارسی

اِسْتوری، چارلز امبروز (۱۸۸۸ـ۱۹۶۷)(Storey, Charles Ambrose)
خاورشناس انگلیسی. زبان های یونانی و لاتین و چند زبان شرقی را در ترینیتی کالج کیمبریج فراگرفت. در ۱۹۱۴ برای تدریس زبان عربی در کالج خاورشناسی علیگر به هند رفت. در بازگشت به انگلستان (۱۹۱۹)، به معاونت کتابخانۀ دیوان هند و سپس (در ۱۹۲۷) به مدیریت آن رسید. در ۱۹۳۳ـ۱۹۴۷ استاد عربی دانشگاه کیمبریج بود. مهم ترین اثر استوری، نگاشته های فارسی در ۳ جلد است که ۴۰ سال از زندگی خود را صرف تألیف آن کرد. یوری برگل، خاورشناس روس، این اثر را به روسی ترجمه، خطاهای آن را اصلاح و مطالب آن را تکمیل کرد (مسکو، ۱۹۷۲). کارِ برگل به نام ادبیات فارسی برمبنای تألیف استوری به فارسی ترجمه و چاپ شده است (تهران، ۱۳۶۲ش). از دیگر آثار استوری: تصحیح الفاخر مُفَضّل بن سَلَمِه (لیدن، ۱۹۱۵)؛ فهرست نسخه های خطی عربی کتابخانۀ دیوان هند (کیمبریج، ۱۹۳۰) که تنها بخش اول از جلد دوم آن کار استوری است.

پیشنهاد کاربران

بپرس