استودیو

/~estodiyo/

برابر پارسی: هنرگاه

معنی انگلیسی:
studio, workshop

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - کارگاه محل کار( هنرمند ) ۲ - محل فیلم برداری و تهیه و تنظیم فیلم و دوبله کردن . ۳ - محل عکسبرداری نقشه کشی و جز آن .

فرهنگ معین

(اِ تُ ) [ ایتا. ] (اِ. ) ۱ - کارگاه ، اطاق کار. ۲ - محل از پیش آماده شده برای ضبط و ثبت صدا و تصویر، کارگاه فیلمبرداری و ضبط صدا. ۳ - کارگاه عکاسی .

فرهنگ عمید

۱. مکانی مجهز به وسایل برای ساخت، تنظیم یا پخش برنامه های رادیویی، تلویزیونی، عکاسی، و مانند آن.
۲. نرم افزاری که برای کارهای گرافیکی به کار می رود.
۳. = سوئیت

فرهنگستان زبان و ادب

{studio} [سینما و تلویزیون] کارگاهی مجهز ویژۀ فیلم برداری و صدابرداری

دانشنامه عمومی

یک استودیو یا هنرگاه[ ۱] ( انگلیسی: Studio ) اتاق کاری یک هنرمند یا یک استادکار یا یک عبارت برای هنرمند و گروهش است که در همان استودیو کار می کنند. این کارها می تواند در راستای معماری، نقاشی، سفالگری ( سرامیک ) ، تندیس گری، خراطی، عکاسی، هنر گرافیک، فیلم سازی، خیاطی، پویانمایی، طراحی صنعتی، ساخت برنامه رادیو یا برنامه تلویزیونی یا موسیقی باشد. همچنین استودیو به محل کار رقاص ها و رقص پردازی نیز گفته می شود.
واژه استودیو از واژهٔ ایتالیایی studio از کلمهٔ لاتینِ studium از ریشهٔ studere به معنی مطالعه یا شوق و ذوق گرفته شده است.
عبارت فرانسوی استودیو، آتلیه، علاوه بر معانی فوق، به معنی اتاق کار طراح مُد نیز به کار می رود. همچنین آتلیه به عنوان خانهٔ کیمیاگر یا جادوگر نیز کاربرد دارد. گاهی نیز استودیو به صورت «استُدیو» نوشته و تلفظ می گردد.
استودیوهای تولید استودیوهایی هستند که به عنوان مرکز تولید انواع هنر مورد استفاده قرار می گیرند. البته ممکن است که این تولیدات با اهداف مالی و تجاری نیز صورت گیرند. استودیوهای رادیویی و تلویزیونی جاییست که در آن ها برنامه ها، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی ضبط می شوند تا بعدها مورد استفاده قرار بگیرند.
استودیوهای پویانمایی مانند استودیوهای فیلم می توانند مکانی دارای تجهیزات تولید یا یک نهاد مالی باشند. در برخی موارد، به ویژه در انیمه سازی، سنتِ موجود در استودیو همچنان ادامه دارد؛ در آن ها استادان برجسته بر کار تازه کاران و افراد سطح پایین تر نظارت می کنند. استودیوهای پویانمایی به سرعت در حال رشد هستند و از میان آن ها می توان به استودیوهای قدیمی مانند والت دیزنی و نمونه های جدیدی مانند پیکسار اشاره کرد.
هنرمندان، به ویژه آن هایی که در زمینهٔ تولید کامیکس فعالیت دارند، هنوز استودیوهای کوچکی را برای کمک به کار تولید داستان مصور، کتاب کامیک یا رمان تصویری خود به استخدام درمی آورند. در اوایل تولید شخصیت دَن دِیر، فرانک همپسون تعدادی دستیار در استودیوی خود استخدام کرد که در کال تولید مجموعه به او کمک کنند.
عکس استودیوعکس استودیو

استودیو (مجله). استودیو ( به انگلیسی: The Studio ) یا ( استودیو: مجلۀ مصور هنرهای زیبا و کاربردی ) ( به انگلیسی: The Studio: An Illustrated Magazine of Fine and Applied Art ) یک مجلۀ مصور هنرهای زیبا و هنرهای تزئینی بود که از سال ۱۸۹۳ تا ۱۹۶۴ میلادی در لندن منتشر می شد. بنیانگذار و اولین سردبیر چارلز هولم بود. این مجله تأثیر عمده ای بر توسعۀ جنبش های آر نُوو و هنر و صنایع دستی داشت. [ ۱] :۱۵ در سال ۱۹۶۴ میلادی جذب مجلهٔ استودیو اینترنشنال شد.
استودیو توسط چارلز هولم در سال ۱۸۹۳ میلادی تأسیس شد. [ ۲] :۱۴۵ هولم در تجارت پشم و ابریشم فعالیت می کرد، سفرهای زیادی به اروپا کرده بود و به همراه لیزنبی لیبرتی و همسرش اِما از ژاپن و ایالات متحدۀ آمریکا دیدن کرده بود. [ ۲] :۱۴۵ او در طول سفرهایش شکل گرفته بود:[ ۳] :۵ [ ۴] :۶
. . . ایدۀ مجله هنری حول مشاهدات مکرر او مبنی بر اینکه مانع اصلی بین کشورها زبان است متبلور شد، و اعتقاد او به این که هر چه فرهنگ یک بخش از جهان را بتوان «بصری» به توجه بخش دیگر جلب کرد، شانس تفاهم بین المللی و صلح بیشتر است.
او از تجارت بازنشسته شد تا استودیو را راه اندازی کند. [ ۲] :۱۴۵
او امیدوار بود که لوئیس هایند را به عنوان سردبیر این کار جدید جذب کند، اما هایند به جای آن به پال مال بادجتِ ویلیام والدورف استور رفت. او جوزف گلیسون وایت را به عنوان جایگزین پیشنهاد کرد. [ ۵] گلیسون وایت استودیو را از اولین شماره در آوریل ۱۸۹۳ میلادی ویرایش کرد. [ ۶] در سال ۱۸۹۵ میلادی، هولم خودش به عنوان ویراستار کار کرد، اگرچه گلیسون وایت به همکاری ادامه داد. هولم به دلایل سلامتی در سال ۱۹۱۹ میلادی به عنوان سردبیر بازنشسته شد و پسرش چارلز هولم که قبلاً سردبیر شماره های ویژه و سال نامه های مجله بود جانشین او شد. [ ۷]
مجله ماه نامه بود؛ ۸۵۳ شماره بین آوریل ۱۸۹۳ تا مه ۱۹۶۴ میلادی منتشر شد.
این استودیو آثار هنرمندان، طراحان و معماران «هنر جدید» را تبلیغ می کرد. این نقش عمده ای در معرفی آثار چارلز رنی مکینتاش و چارلز وویزی به مخاطبان گسترده ای داشت و به ویژه در اروپا تأثیرگذار بود. [ ۸] :۹
مطابق با مفهوم اصلی هولم، این مجله از نظر وسعت بین المللی بود. یک نسخۀ فرانسوی در پاریس منتشر شد که تفاوت آن با انگلیسی فقط در این بود که ستون فقرات و قسمت هایی از جلد به زبان فرانسوی چاپ شده بود و یک الحاقیه متشکل از ترجمۀ فرانسوی متن مقاله و چند آگهی فرانسوی بود.
عکس استودیو (مجله)عکس استودیو (مجله)عکس استودیو (مجله)عکس استودیو (مجله)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

استودیو
این واژه انگلیسی studio همریشه با study و این هم از ریشه ی - steu * ایر و اُروپایی ( هند و اروپایی ) آغازین به مینه ی : to knock بوده که در آغاز کارگاه های تندیس تراشی را اینگونه می خواندند که تَراشنده در آن تندیس می تراشیده است .
...
[مشاهده متن کامل]

به گمان سِتود ( سِتودَن ) پارسی هم باید از ریشه - steu * باشد ، اگر بخواهیم با نگرش به دستگاه آوایی پارسی از آن گرته برداری کنیم می توانیم به آن : " سِتودیه " بگوییم .
سِتودَن یا سُتودَن که به مینش سِتایِش و مَدح و به زبانزد آمیانه تعریف و تمجید کردن گفته و شناخته شده ، به نمایان و ظاهراً دریافته و فهمیده و مفهوم است نه مینه و مونه و معنی ، زیرا بینندگان و بازدید کُنندگان هنگامی آن تندیس و تراشیده را می دیدند ، آن را می سِتودند ، و بدین گونه دریافته جای مینه یا معنی را می گیرد.
《 نام هند و هندوستان: ایرانیان به باشندگان آنسوی رود سِند که به پارسی هِند می شود ، هندی/ هندو و سرزمین شان را هندوستان می گفتند، ولی از نگر زبان شناسی زبان هندباستان یا سَنسکریت هم زبانی آریایی یا ایری یا ایرانی است ، از این رو زبانهایِ : ایر و اُروپایی . 》

استودیو استودیوم هم معنی هستن هردوشون میشه برای جای که ظبط موسیقی یا بهتر بگم برای وکال و ظبط موزیک انجام میشه دوستان از نظر کلمه ای و از نظر تو جمله هم معنی هستن استادیوم یا ورزشگاهی برای مسابقات فوتبال و به معنی زمین فوتبال هستش
این پیام رو دادم برای علی سیریزی عزیز
استودیو مگه همون استودیوم نمیشه اسمی بهم میخوره نشونه مالکیت هم هست
مکانی مجهز برای دوبله فیلم های خارجی زبان
اتلیه در این روزها محل کار یک استاد و شاگردانش هست و چون شیرینی پزی و اشپزی این روزها به یک کار هنری و خلاقانه بدل شده شامل این ها هم میشود
نمایشکده
به کارگاه یا محل تولید و ضبط صدا، موسیقی و فیلم است. و هرگز این واژه را مترادف استادیوم یا استودیوم نپنداریم.
آواخانه. نواخانه. صدا خانه. واژهٔ لاتین استودیو ( به انگلیسی: studio ) در زبان های اروپایی معانی گونه گونی دارد و به کارگاهها، هنرکده ها و امکانات و محلهای گوناگون تولید هنری گفته می شود. این واژه در یکی از معانی خود یعنی استودیوی ضبط ( Recording studio ) در زبان فارسی روائی یافته است.
...
[مشاهده متن کامل]

استودیو ( به انگلیسی: recording studio ) ، محل تولید و ضبط صدا، موسیقی و فیلم است. استودیو شامل میکروفن و صافی صدا و دستگاه دیجی و اکو و غیره است. دیوار استودیو با فیبر پوشیده می شود تا صدا در آن نپیچد و کیفیت آن بالا رود. استودیوها را بیشتر زیرِ زمین می سازند تا صداشان دیگران را نیازارد.

بپرس