ازار جنسی

دانشنامه آزاد فارسی

آزار جنسی. آزارِ جِنسی (sexual harassment)
آزاردادن و تحمیل میل جنسی به دیگری، به رغم میل او. این اصطلاح در اوایل دهۀ ۱۹۷۰ در امریکا، درپی اعتراض گروه هایی از زنان به نحوۀ برخورد با آنان در محیط های کاری باب شد و در ابتدا بیشتر مسئله ای شخصی تلقی می شد تا اجتماعی. رایج ترین شکل آزار جنسی آزارهای کلامی است، نظیر شوخی های جنسی، حرف های زننده، طرح درخواست های جنسی و کنایه های جنسی. آزارهای جنسی ممکن است غیرکلامی باشند، نظیر ایما و اشاره هایی با معانی جنسی، هرزه نگاری آشکار و امثال آن. شکل دیگر آزارهای جنسی آزارهای جسمانی اند، نظیر تماس های بدنی. جدی ترین آزارهای جنسی تلاش برای تجاوز به عنف با وعدۀ برخورداری از مزایای شغلی یا تهدید به محرومیت از آن است. آزار جنسی عموماً با اجبار توأم است، نه با تحریکِ میل جنسی و تلاش برای برقراری رابطۀ عاطفی دوطرفه. زنان تقریباً ۹۰ درصد از افرادی را تشکیل می دهند که با آزار جنسی مواجه می شوند و بیش از نیمی از زنان کارگر در کشورهای غربی طعم نوعی از این آزارها را چشیده اند. در این کشورها آزار جنسی بسیار رواج دارد و از مسائلی است که همۀ سازمان های بزرگ با آن دست به گریبان اند. نبود امنیت برای زنان یکی از مشکلات جدّی در اجتماعات غربی است. تقریباً دوسوم از زنانِ آزاردیده احساسِ اضطراب دایمی یا سرافکندگی می کنند و این امر توانایی های کاری آن ها را کاهش می دهد و در قوۀ تمیز و قدرت تمرکز آنان اختلال ایجاد می کند. آزار جنسی ممکن است به اختلال در خواب، فقدان اعتماد به نفس، تضعیف روحیه، کارگریزی و استعفا از کار نیز بیانجامد. در بسیاری از شرکت ها، دانشگاه ها، مدارس و مراکز دولتی در کشورهای یادشده تدابیری برای نحوۀ برخورد با شکل های رایج آزار جنسی اندیشیده شده و مصادیق آزار جنسی تعیین شده اند؛ اغلب جوامع بدین نتیجه رسیده اند که نباید آزار جنسی را نادیده گرفت و کسانی را که با آزار جنسی مواجه می شوند، باید سریعاً و با جدیت و به شکلی محرمانه درمان کرد.

پیشنهاد کاربران

«آزار جنسی» دومین قسمت از فصل دوم مجموعه تلویزیونی کمدی آمریکایی اداره و در کل هشتمین قسمت مجموعه است. این قسمت توسط بی جی نواک نوشته شده و کن کواپیس آن را کارگردانی کرده است. این قسمت برای نخستین بار در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۵ در ایالات متحده آمریکا از شبکه ان بی سی پخش شد. «آزار جنسی» شخصیت تاد پکر با بازی دیوید کوچنر را معرفی کرد که چندین بار دیگر در مجموعه حضور دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

این مجموعه زندگی روزمره کارمندان اداره ای در اسکرانتون، پنسیلوانیا در شرکت ساختگی داندر میفلین را به تصویر می کشد. در این قسمت، مایکل اسکات ( استیو کارل ) نگران می شود که آیا داندر میفلین او را در برنامه آموزشی آزار جنسی قرار داده است یا نه. در همین حال، پم بیزلی ( جنا فیشر ) مشتاقانه منتظر آمدن مادرش است و دوست نفرت انگیز مایکل، تاد پکر ( دیوید کوچنر ) روزش را در اداره می گذراند.
نواک در سمینار آزار و اذیت جنسی که توسط ان بی سی برگزار شده بود شرکت کرد و ایده نوشتن فیلمنامه این قسمت را از آن جا گرفت. شوخی ها و تجربیات شخصی زیادی در مورد آزار جنسی به فیلمنامه افزوده شد. این قسمت با هشدار داشتن صحنه ها و محتوای بزرگسالانه پخش شد که معمولاً برای یک مجموعه تلویزیونی کمدی نادر است. نواک گفت که با ان بی سی برای اجازه پخش کردن واژه "Boner" جنگید. یکی از ایستگاه ها به دلیل فحش دادن از پخش این قسمت خودداری کرد. «آزار جنسی» نقدهای مثبتی از سوی منتقدان تلویزیونی دریافت کرد. این قسمت توسط ۷٬۱۳ میلیون بیننده دیده شد.
تاد پکر ( دیوید کوچنر ) «بهترین دوست همیشگی» مایکل اسکات ( استیو کارل ) به کارکنان دربارهٔ شایعات خام دربارهٔ یک رسوایی مدیریت ارشد توهین می کند. توبی فلندرسون ( پل لیبرشتاین ) به مایکل اطلاع می دهد که او سیاست های آزار جنسی شرکت را بررسی خواهد کرد، زیرا مدیر مالی شرکت پس از ادعاهایی که توسط منشی او مطرح شد، استعفا داد. نگرانی مایکل زمانی که فکر می کند این ماجرا بر محیط آرام اداره تأثیر می گذارد افزایش می یابد و هنگامی که می فهمد شرکت یک وکیل برای صحبت کردن با او فرستاده بسیار خشمگین می شود. مایکل و کارکنان انبار ویدئوی آزار و اذیت جنسی را مسخره می کنند، اما وقتی جن لوینسون ( ملورا هاردین ) و وکیل به شرکت می آیند مسخره کردن آن ها پایان می باید.
در حالی که مایکل به طور خشمگینانه اعلام می کند که دیگر با کارمندان دوست نیست و دیگر جوکی نخواهد گفت، جیم هالپرت ( جان کرازینسکی ) مایکل را به شکستن قول خود و جوک گفتن تحریک می کند. ناگهان طرز برخورد و نگرش مایکل هنگامی که می فهمد در دردسر نیست و وکیل برای حفاظت از او آمده است تغییر می کند.

ازار جنسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آزار_جنسی_(اداره)
متأسفانه مفهوم آزارجنسی رایج وترویج میشه بتکرار زیاد وبدون مکث:
تعرض به زن باخشونت یا به دختر با اغفال . . .
امّا:
بی حجابی یه آزارجنسی وتجاوز ذهنی به همه افراد جامعه مذهبی واخلاقی هم محسوب هست، وبالاخص به کودکان.
...
[مشاهده متن کامل]

. . .
دختر یا زن باآرایش غلیظ ولباس تنگ که نمیشه اسمش گذاشت لباس وخندهای بلند وحرکات جذب کننده و شلوغی وهیاهوئی
وکلمات رکیک . . . بنام شادی وآزادی وحقوق زن . . .
به پسرها ومردها مجرد و متأهل بالاخص که دارای دختر . . .
شکنجه آور وذهن مشغول میکند وآزارمیدهد،
نه یه ساعت بلکه هزاران ساعت . . .
وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللاَّتی‏ لا یَرْجُونَ نِکاحاً فَلَیْسَ عَلَیْهِنَّ جُناحٌ أَنْ یَضَعْنَ ثِیابَهُنَّ غَیْرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزینَةٍ وَ أَنْ یَسْتَعْفِفْنَ خَیْرٌ لَهُنَّ وَ اللَّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ60

پیشنهاد من: آزار ژادی، آزار ژادین
آزار واژه پارسی و جنس واژه عربی
جنس= گینه، کالا، ژاد ( نر/ماده )
جنسی= ژادی، ژادین، ژادمند
جنسیت= ژادگی sex
بدجنس= بد نهاد، بد سرشت
جنس شلوار= گینه ی شلوار
آزار جنسی SEXUAL HARASSMENT :[اصطلاح جامعه شناسی] دست انداز جنسی یک فرد نسبت به دیگری، علی رغم مخالفت او.
منبع https://rasekhoon. net