اریش فون مانشتاین

پیشنهاد کاربران

فریتس اریش فون لوینسکی معروف به اریش فون مانشتاین ( به آلمانی: Fritz Erich von Lewinski genannt von Manstein ) ( ۲۴ نوامبر ۱۸۸۷ – ۹ ژوئن ۱۹۷۳ ) نظامی و فیلدمارشال نامدار آلمانی در دوره رایش سوم بود که یگان های مختلفی را در ورماخت در جریان جنگ جهانی دوم فرماندهی کرد. در تاریخ نگاری نظامی جنگ جهانی دوم مانشتاین غالبا یکی از برترین و بزرگ ترین فرماندهان میدانی و بهره مند از هوش و توانایی بالای تاکتیکی و راهبردی به خصوص در رزم متحرک قلمداد می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

در خاندانی اشرافی و با سابقه بلند نظامی زاده شد. سال ۱۹۰۶ وارد نیروی زمینی امپراتوری آلمان گردید و در جبه های غربی و شرقی جنگ جهانی اول، عموماً در مناصب ستادی، نبرد را تجربه کرد. پس از جنگ با حضور در دفتر نیرو و ستاد کل نیروی زمینی به عنوان رئیس بخش عملیات ها و معاون تدارکات رئیس ستاد کل، نقش مهمی در بازسازی توان نیروهای مسلح کشورش ایفا نمود. او از عوامل تاثیرگذار در طراحی و توسعه توپ های خودکششی تهاجمی همچون اشتوگ ۳ بود که بعدها ارزش ویژه ای برای پیاده نظام آلمان داشتند. تا پیش از آغاز جنگ جهانی دوم به درجه سرلشکری نائل آمد و به فرماندهی یک لشکر پیاده نظام منصوب شد. هنگام تهاجم آلمان به لهستان در ماه سپتامبر سال ۱۹۳۹، ریاست ستاد گروه ارتش جنوب را عهده دار بود. در نبرد فرانسه طرح ارائه شده توسط او برای گذر نیروهای زرهی از جنگل های آردن و محاصره نیروهای دشمن در شمال، با برخی اصلاحات، مورد پذیرش و با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت. خود او در این کارزار فرمانده یک سپاه پیاده نظام بود و در مرحله دوم تهاجم مشارکت فعالی داشت. در جریان تهاجم به شوروی ابتدا فرماندهی سپاه ۵۶ موتوریزه را بر عهده داشت و با نیروهای خود به سرعت از طریق منطقه بالتیک تا حومه لنینگراد پیشرفت. سپس به فرماندهی ارتش یازدهم رسید و شبه جزیره کریمه را تصرف کرد. با این موفقیت روز ۱ ژوئیه سال ۱۹۴۲ آدولف هیتلر، پیشوای آلمان درجه فیلدمارشالی را به او اعطا نمود. با توجه به داشتن تجربه تسخیر یک شهر مستحکم، به منظور پایان دادن به محاصره لنینگراد و تسلط بر این شهر به قسمت شمالی جبهه فرستاده شد اما شرایط امکان این مسئله را به او نداد.
پس از برگشتن ورق جنگ به ضرر آلمان، سال ۱۹۴۲ با انتصاب به فرماندهی گروه ارتش دن قادر به شکستن محاصره ارتش ششم در استالینگراد نشد. با این وجود سال ۱۹۴۳ با یک ضد حمله درخشان خارکوف و اراضی وسیع دیگری را مجدداً به تصرف آلمانی ها درآورد و مقادیر زیادی از نیروهای دشمن را منهدم کرد. نیروهای او در گروه ارتش جنوب انبر جنوبی تهاجم آلمان به برآمدگی کورسک را تشکیل می دادند. عدم موفقیت در این نبرد و سایر اختلاف نظرها با هیتلر در ارتباط با چگونگی پیشبرد جنگ در نهایت منجر به عزل او در ماه مارس سال ۱۹۴۴ شد. فون مانشتاین دیگر هیچگاه هیچ جایگاه فرماندهی دریافت نکرد و پس از پایان جنگ ماه اوت سال ۱۹۴۵ به اسارت بریتانیایی ها درآمد.

اریش فون مانشتایناریش فون مانشتایناریش فون مانشتایناریش فون مانشتایناریش فون مانشتایناریش فون مانشتاین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اریش_فون_مانشتاین

بپرس