ارکستر فیلارمونیک تهران

پیشنهاد کاربران

ارکستر فیلارمونیک تهران نخستین ارکستر فیلارمونیک در ایران بود که در سال ۱۳۳۲ به وسیله انجمن ناسودبر و مردمی انجمن فیلارمونیک تهران بنیان گذارده شد. ارکستر فیلارمونیک تهران زیر چتر حمایت انجمن فیلارمونیک تهران در راه گسترش موسیقی علمی و ایجاد انگیزه و راهنمایی دوستداران موسیقی کلاسیک اروپایی گام های بسزایی برداشت.
...
[مشاهده متن کامل]

نخستین اجرای موسیقی غربی در ایران به زمان ناصرالدین شاه برمی گردد. در سال ۱۸۵۸ آلفرد ژان باتیست لومر رهبر ارکستر دربار فرانسه نخستین مدرسه موسیقی تهران را بنیان کرد و فارغ التحصیلان این مدرسه نخستین ارکستر دربار را بنا کردند.
موسیقی اروپایی کلاسیک در تهران پس از سفر ناصرالدین شاه به وین پایتخت اتریش مورد توجه فرار گرفت. در آن زمان ناصرالدین شاه با حکومت اتریش قراردادی نظامی را امضا کرد که بر اساس آن یک ارتش مدرن ایران به وجود آید. در چمدان ها و بار و بنه نخستین گروه ارتش مجارستان و اتریش به ایران سازهای موسیقی که رهبر ارکستر این مأموریت به نام یولیوس گه باوئر خریداری کرده بود و به ایران آورده شد.
ناصرالدین شاه برای نخستین بار در تاریخ ۱ خرداد ۱۲۵۸ ( ۲۲ مه ۱۸۷۹ ) از ارکستر ارتش ایران که گروه موسیقی ارتش اتریش و مجارستان آموزش داده بود بازدید کرد. در مراسم رژه مارش رادتسکی اثر یوهان اشتراوس ( پدر ) نواخته شد. یولیوس گه باوئر کسی که در ارتش ایران به مقام ژنرالی دست یافت در تهران مدرسه موسیقی بنیان کرد تا پایان عمرش تا سال ۱۲۷۴ خورشیدی ( ۱۸۹۵ میلادی ) در ایران ماند.
نخستین ارکستر سمفونیک تهران در سال ۱۲۸۷ برابر با ۱۹۰۸ میلادی پس از انقلاب مشروطیت توسط غلامحسین مین باشیان از افسران ارتش راه اندازی شد. نخستین کنسرت فیلارمونیک در محل شهرداری تهران برگزار شد.
در میان کسانی که از پایه گذاران ارکستر سمفونیک تهران بودند می توان از سالار معزز نام برد. سالار معزز نزد بزرگانی چون نیکولای ریمسکی کورساکف و کارل فلش آموزش موسیقی دیده بود. سالار معزز پس از بازگشت به ایران نخستین کنسرواتوار خصوصی موسیقی ایران را بنیان نهاد. بدین ترتیب نخستین ارکستر چهل نفری سمفونیک تهران با همکاری دیگر موسیقی دانان و نوازندگان در ایران بر پا شد.
ارکستر فیلارمونیک تهران از آبان ۱۳۳۲ ( نوامبر ۱۹۵۳ ) زیر پشتیبانی مالی و سازماندهی انجمن فیلارمونیک تهران که با ایده و پول مردم بنیان شده بود، قرار داشت. انجمن تنها از راه دریافت حق عضویت پرداختی و درآمدهای کنسرت های ارکستر فیلارمونیک خود را از نظر مالی تأمین می کرد. برای گسترش فعالیت های انجمن فیلارمونیک تهران برآن شد که زیر چتر حمایت فرح پهلوی درآید تا توجه به موسیقی کلاسیک را در بین جوانان ایرانی جلب کند. از سال ۱۳۳۹ حشمت سنجری رهبر ارکستر فیلارمونیک تهران شد.

ارکستر فیلارمونیک تهرانارکستر فیلارمونیک تهرانارکستر فیلارمونیک تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ارکستر_فیلارمونیک_تهران

بپرس