ارلنگ

دانشنامه عمومی

ارلنگ ( به انگلیسی: Erlang، /ˈɜːrlæŋ/ UR - lang ) یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، همروند، دارای زباله جمع کن و سامانهٔ زمان اجرا ( به انگلیسی: Runtime ) است. برای همروندی از مدل اکتور ( به انگلیسی: Actor Model ) پیروی می کند. این زبان توسط شرکت اریکسون برای پشتیبانی و توسعه برنامه های توزیع شده، تحمل پذیر در برابر خطا، بیدرنگ نرم ( به انگلیسی: soft - real - time ) و بدون وقفه طراحی شده است. اریکسون برای طراحی نرم افزار های سوییچینگ تلفن قبلا از زبانی به نام PLEX استفاده میکرده که این زبان بسیار شبیه Erlang بوده منتهی مشکلاتی داشته که Erlang بطور کامل آنها را رفع کرده. این زبان از تعویض داغ[ نیازمند منبع] ( به انگلیسی: Hot swapping ) که در آن بدون توقف سامانه، قادر به تغییر کدهای برنامه هستیم پشتیبانی می کند.
سیستم زمان اجرا ارلنگ برای طراحی سیستم هایی که نیازمند خصوصیات زیر هستند استفاده میشود ( به نوع ماشین مجازی ارلنگ این امکانات را دارد ) :
• توزیع شده ( به انگلیسی: Distributed )
• بردباری خطا ( به انگلیسی: Fault - tolerant )
• زمان واقعی ملایم ( به انگلیسی: Soft real - time )
• بسیار در دسترس، بدون توقف ( به انگلیسی: Highly available, non - stop applications )
• تعویض داغ ( به انگلیسی: Hot swapping ) که در آن کد می تواند بدون توقف سیستم تغییر کند.
زبان برنامه نویسی ارلنگ برای خواص زیر شناخته می شود:
• داده تغییرناپذیر ( به انگلیسی: Immutable data )
• تطبیق الگو ( به انگلیسی: Pattern matching )
• برنامه نویسی تابعی ( به انگلیسی: Functional programming )
ارلنگ در واقع یک زبان اختصاصی در شرکت اریسکون بود که توسط Joe Armstrong، Robert Virding و Mike Williams در سال ۱۹۸۶ توسعه پیدا کرده بود، اما در سال ۱۹۹۸ به عنوان یک زبان متن باز منتشر شد. Erlang/OTP توسط واحد محصول OTP در اریکسون پشتیبانی و نگهداری می شود.
نام «ارلنگ» توسط Bjarne Däcker که سرپرست آزمایشگاه و تیم طراحی ارلنگ بوده انتخاب شده. این نام از دو جهت قابل ملاحظه و جالب هست ابتدا اینکه از نام یک مهندس و ریاضی دان دانمارکی Agner Krarup Erlang گرفته شده که این فرد در زمینه مخابرات هم فرمولی دارد ( Erlang formula ) و از طرفی هم از مخفف Ericsson Programming Language گرفته شده.
عکس ارلنگعکس ارلنگعکس ارلنگعکس ارلنگ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس