ارسن میناسیان

پیشنهاد کاربران

آرسن میناسیان ( ارمنی: Արսեն Խաչատուրի Մինասյան ) معروف به «موسیو آرسن» یا مسیح گیلان ( زاده ۱۲۸۵ خورشیدی در رشت – درگذشته ۱۴ فروردین ۱۳۵۶ در رشت ) از ارمنی های گیلان و نیکوکاران بنام ایرانی ارمنی تبار بود.
...
[مشاهده متن کامل]

آرسن میناسیان تحصیلاتش را در «مدرسه ارمنی های انوشیروان رشت» آغاز، و در همان مدرسه به پایان رساند. آرسن در دوران تحصیل علاقه ای شدید به شیمی پیدا کرد و در همین راستا بعد از اخذ دیپلم به قزوین رفت و در داروخانه ای مشغول به کار شد. آرسن عاشق «مارو» دختر داروخانه دار شد، با او ازدواج کرد. بعد از چند سال دوباره به رشت بازگشت و به ساختن دارو در این شهر مشغول شد.
آرسن میناسیان که یک داروساز تجربی بود آغاز به ساختن داروهای تخصصی کرد و داروها را به داروخانه ها می فروخت و از این راه داروخانه داران رشت پول هنگفتی به جیب می زدند، آرسن که دید از زحمات او عده ای سودجو به پول رسیدند خود تصمیم گرفت داروخانه ای تأسیس کند. فصلهایی که بارش شدید برف و باران، آب رودخانه های رشت را زیاد کرده بود، بالا آمدن آب رودخانه و رسوخ آن به خانه های مردم آرسن را بی قرار می کرد، او داروخانه را به همکارش می سپرد و خود شتابان به کمک همشهری هایش می شتافت.
وزیدن باد گرم در پائیز که به گیلکی این باد را «کونوس پچی باد» ( باد ازگیل پز ) می نامند، هر ساله با آتش سوزی همراه بود، چه در جنگل های گیلان و چه در شهرها، با توجه به اینکه خانه های آن زمان مردم رشت بیشتر از چوب بود و همه ساله خساراتی به مردم وارد می شد، آرسن در اینجا هم همانند یک مرد آتش نشان جانش را به خطر می انداخت و به اطفاء حریق می پرداخت. آرسن به دین و اعتقادات همشهری هایش احترام خاصی می گذاشت، در مراسم تاسوعا، عاشورا و چهل منبر شرکت می کرد، به هر مسجدی که وارد می شد مردم به احترام او از سرجایشان بلند می شدند و برایش صلوات می فرستادند، آرسن این اعتبار را به راحتی بدست نیاورده بود.
آرسن دیگر فقط یک داروساز یا یک داروخانه دار نبود، او امین مردم شده بود به عیادت بیماران می رفت، در دادگستری ضمانت می کرد، و در این راستا مردم نیکوکار نزد او پول، طلا و مواد غذایی می سپردند تا بدست فقرا برساند.
آرسن نخستین داروخانه شبانه روزی ایران را افتتاح کرد. هدفش از افتتاح داروخانه کارون این بود که دست واسطه را کوتاه کند و می خواست داروها را به همان قیمت که برایش تمام می شد بدست مردم برساند. با شروع جنگ جهانی دوم و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین، بیکاری و گرانی گریبان مردم را گرفته بود و این امر سبب شده بود تا بسیاری از بیماران توان خرید دارو را از دست بدهند ولی آرسن دارو را مجانی در اختیارشان می گذاشت. آرسن مردی بود نیکوکار، پاک و امین مردم. هر که در رشت سراغ یک مسلمان واقعی را می گرفت به او آدرس موسیو را می دادند.

ارسن میناسیانارسن میناسیانارسن میناسیانارسن میناسیان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آرسن_میناسیان

بپرس