ارجان و کهگیلویه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «ارّجان و کهکلویه از فتح عرب تا پایان دوره صفوی»، اثر هاینس گاوبه، استاد اتریشی سمینار شرق شناسی دانشگاه توبینگن آلمان، کتابی است که از متن آلمانی به فارسی برگردانده شده و به بررسی تاریخ و جغرافیای منطقه بهبهان، زیدون، سردشت، دهدشت، کهگلویه، دوگنبدان و فهلیان در استان خوزستان می پردازد.
کتاب حاضر در سال1972م. نگارش یافته است.
کتاب؛ مشتمل بر مقدمه ای به قلم دکتر کمال حاج سید جوادی، مدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مقدمه ای به قلم مصحح، آقای احمد اقتداری، مقدمه ای به قلم مترجم، سعید فرهودی، پیش گفتار مولف و دو بخش اصلی است. بخش اول فصول اول تا پنجم و بخش دوم فصول ششم تا هشتم را در خود جای داده است.
اهمیت این کتاب از جهت نحوه مطالعات، تنظیم مطالب، توجه به آثار، سکه ها، متون، سفالشناسی، مطالعات شخصی مولف و توضیحات و نقشه هایی است که بدون شک مکمل آثار انتشار یافته، درباره جغرافیای تاریخی، آثار و بناهای باستانی منطقه خوزستان است.
ارّجان، شهری در دوره ساسانی و یکی از تقسیمات نخستین سده های اسلامی در جنوب غرب ایران که در مرز میان فارس و خوزستان قرار داشته است. ویرانه های این شهر در جلگه بهبهان و در 10 کیلومتری شمال شرقی آن شهرستان قرار دارد.

پیشنهاد کاربران

ارجان و کهگیلویه: از فتح عرب تا پایان دورهٔ صفوی ( به آلمانی: Die südpersische Provinz Arragan / Kuh - Giluyeh von der arabischen Eroberung bis zur Safawidenzeit ) عنوان کتابی از هاینتس گاوبه، نویسنده و استاد سابق ایران شناسی در دانشکدهٔ مطالعات شرقی دانشگاه توبینگن است. این کتاب که در سبک تاریخ نگاری نوشته شده است، به بررسی آثار تاریخی مناطق ارجان و کهگیلویه می پردازد. این کتاب به زبان آلمانی نوشته شده و نخستین بار در سال ۱۹۷۳ میلادی، فرهنگستان علوم اتریش در وین آن را به چاپ رسانده است.
...
[مشاهده متن کامل]

این کتاب توسط سعید فرهودی به زبان فارسی ترجمه شده است و با تصحیح احمد اقتداری، در سال ۱۳۵۹ خورشیدی توسط انجمن آثار ملی چاپ و منتشر شده است. ارجان و کهگیلویه جلد چهارم و آخر از مجموعهٔ چهارجلدی کتاب های اقتداری با نام «آثار خوزستان» را تشکیل می دهد.

ارجان و کهگیلویهارجان و کهگیلویه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ارجان_و_کهگیلویه

بپرس