ارجاف


برابر پارسی: یاوه

لغت نامه دهخدا

ارجاف. [ اِ ] ( ع مص ) خبرهای دروغ افکندن. ( تاج المصادر بیهقی ).. خبرهای نادرست گفتن. هو انداختن. سخنان دروغ گفتن. خوض کردن در خبرهای فتنه و مانند آن. ( منتهی الارب ). خبر بد گفتن : پشت بغزنی و هندوستان کردن ناصوابست وز دگر سو به ارجاف خبر افتاد که علی تکین گذشته شد. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 453 ). || بلرزه درآمدن ، چنانکه زمین. || ارجاف ناقه ؛ آمدن او مانده و سست و فروهشته گوش که می جنبید. || بکاری درشدن. در چیزی شروع کردن. درآمدن در کاری و خوض کردن در آن. ( منتهی الارب ).

ارجاف. [ اَ ]( ع اِ ) خبر که بگمان خود گویند. خبر دروغ. چیزهای دروغ. ج ، اراجیف : آن خبر بناصرالدین رسانیدند مقبول نداشت و اَرجاف انگاشت. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 39 ).

فرهنگ فارسی

( مصدر ) خبرهای دروغ پراکندن هو انداختن سخنان واهی و دروغ گفتن با خبرهای دروغ فتنه بر پا کردن خبر بد گفتن .
خبر که بگمان خود گویند خبر دروغ چیزهای دروغ

فرهنگ معین

( اِ ) [ ع . ] (مص م . ) خبرهای دروغ پراکندن ، هو انداختن ، سخنان واهی و دروغ گفتن ، با خبرهای دروغ فتنه برپا کردن ، خبر بد گفتن .

فرهنگ عمید

۱. خبرهای نادرست و سخنان دروغ گفتن و مردم را به هیجان و اضطراب افکندن.
۲. (اسم ) شایعه.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اِرجاف به کسر الف به دروغ پراکنی گفته می شود که از این عنوان در باب جهاد سخن رفته است.
ارجاف درلغت به معنای ایجاد نگرانی شدید است و مراد از آن در فقه به پیروی از قرآن کریم، پخش اخبار دروغ سیاسی یا نظامی به منظور تضعیف روحیّه مسلمانان است، مانند آنکه کسی به دروغ از اجتماع کفار برای جنگ با مسلمانان خبر دهد.
حکم ارجاف
به تصریح قرآن کریم، ارجاف حرام است و حاکم اسلامی می‏تواند دروغ پرداز را از همراهی با سپاه اسلام در جنگ باز دارد، و در صورت شرکت،از غنائم سهمی نمی‏برد.


پیشنهاد کاربران

شایعه سازی
ارجاف به معنی اشاعه اباطیل به منظور غمگین ساختن دیگران است ، و اصل ارجاف به معنی اضطراب و تزلزل است ، و از آنجا که شایعات باطل ایجاد اضطراب عمومی می کند این واژه به آن اطلاق شده است .

بپرس