ارتور کستلر

پیشنهاد کاربران

آرتور کستلر ( به انگلیسی: Arthur Koestler ) ( زاده ۵ سپتامبر ۱۹۰۵ در بوداپست – درگذشته ۱ مارس ۱۹۸۳ در لندن ) داستان نویس، وقایع نگار و روزنامه نگاری از یهودیان مجارستان بود که در سال ۱۹۴۵ تابعیت انگلیس را به دست آورد.
...
[مشاهده متن کامل]

کستلر در جوانی از طرفداران سرسخت کمونیسم بود و در ۱۹۳۱ به حزب کمونیست آلمان پیوست، اما هفت سال بعد در بحبوحه دادگاه های مسکو از حزب جدا شد و در باقی عمر خود به یکی از مخالفین آشتی ناپذیر استالینیسم و یکی از فعالان ضد کمونیست تبدیل شد. شاهکار او رمان ظلمت در نیمروز است که به پرده آهنین و محاکمات فرمایشی در شوروی دوران استالین می پردازد.
آرتور با نام ( به مجاری: Kösztler Artúr ) ( در نام های مجاری نام خانوادگی در ابتدا قرار می گیرد ) در بوداپست ( امپراتوری اتریش - مجارستان آن هنگام ) در یک خانواده آلمانیزبان از یهودیان اشکنازی متولد شد. پدرش هنریک یک مخترع و صنعت گر موفق بود، مهم ترین محصول او یک صابون بهداشتی بود که از ترکیب چند صابون دیگر و چربی های حیوانی ایجاد می شد. صابون در دورن جنگ اول جهانیبسیار کمیاب شده بود.
آرتور چهارده ساله بود که خانواده اش به وین رفتند. گویا در این سن اتفاقات اسرارآمیزی برای او افتاده بود که علاقه و اعتقاد او به ماوراءالطبیعه را برانگیخت.
کستلر در دانشگاه وین روان شناسی خواند و رئیس یک گروه دانشجویان صهیونیست شد. یک ماه قبل از پایان تحصیل، کتاب های درسی خود را سوزاند و در امتحانات شرکت نکرد و به فلسطین رفت ( آن زمان تحت قیمومیت بریتانیا بود ) ابتدا در یک کیبوتس در دره عزریل و بعد در تل آویو و اورشلیم ساکن شد. جایی که از گرسنگی تقریباً در حال مرگ بود. پس از مدتی اسرائیل را هم ترک کرد و به عنوان خبرنگار اولستین ( اتحادی از چند روزنامه آلمانی ) به پاریس رفت. یک سال بعد سردبیر اولستین شد و به برلین رفت.
او در ۱۹۳۱ به حزب کمونیست آلمان پیوست، در ۱۹۳۸ پس از مشاهده استبداد استالینی و دادگاه های نمایشی مسکو از حزب جدا شد. در این هفت سال او سفرهای زیادی به شوروی داشت و از نقاط مختلف این کشور دیدن کرد. در این سفرها قله آرارات در ترکیه را فتح کرد و در ترکمنستان با لنگستن هیوز نویسنده انگلیسی که سال ها در عشق آباد ساکن بود، ملاقات کرد.
با شروع جنگ دوم جهانی مقامات فرانسوی او را به عنوان یک بیگانه در اردوگاهی در رشته کوه پیرنه زندانی کردند. او پس از آزادی به لژیون بیگانگان فرانسه پیوست. چندی بعد از مسیر مراکش و پرتغال به انگلیس گریخت و از ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۲ برای ارتش بریتانیا و پس از آن برای بی بی سی کار کرد. کستلر در ۱۹۴۵ شهروند بریتانیا شد و با پایان جنگ به فرانسه برگشت و ارتباط نزدیکی با سیمون دو بوار و ژان پل سارتر برقرار کرد. ( گویا یکی از شخصیت های کتاب ماندرین های دوبوار براساس شخصیت آرتور کستلر نوشته شده است ) . او چند سال بعد به لندن برگشت و بیشتر عمر خود را به مقاله نویسی و سخنرانی گذراند.

ارتور کستلرارتور کستلر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آرتور_کستلر