ارتش ازادی بخش ملی ایرلند

پیشنهاد کاربران

ارتش آزادی بخش ملی ایرلند ( INLA , ایرلندی: Arm Saoirse Náisiúnta na hÉireann ) یک گروه شبه نظامی سوسیالیست و جمهوری خواه در ایرلند بود که ۱۰ دسامبر ۱۹۷۴، طی درگیری های ایرلند شمالی تشکیل شد. این ارتش به دنبال تجزیه ایرلند شمالی از پادشاهی متحده و ایجاد یک جمهوری سوسیالیستی دربرگیرنده کل ایرلند بود. اینلا در واقع شاخهٔ شبه نظامی «حزب سوسیالیست جمهوری خواه ایرلند» ( IRSP ) بود.
...
[مشاهده متن کامل]

اینلا توسط اعضای سابق «ارتش جمهوری خواه رسمی ایرلند» به وجود آمد و شامل اعضایی بود که با آتش بس آن گروه مخالف بودند. در ابتدا به عنوان «ارتش آزادی بخش خلق» یا «ارتش جمهوری خلق» شناخته می شد. اینلا یک کمپین شبه نظامی علیه ارتش انگلیس و «فرماندهی سلطنتی اولستر» ( RUC ) در ایرلند شمالی ترتیب دادند. همچنین در جمهوری ایرلند، انگلیس و سرزمین اصلی اروپا به میزان کمتری فعال بودند. حملات برجسته ای که توسط INLA انجام شد، شامل «بمب گذاری دراپین ول»، «کشتار جاده شانکیل در ۱۹۹۴»، «ترورهای آیری نیو در ۱۹۷۹» و «بیلی رایت در ۱۹۹۷» بود. با این حال این گروه نسبت به گروه شبه نظامی اصلی جمهوری خواهان، یعنی IRA موقت، کوچکتر بوده و فعالیت کمتری داشت. این گروه نهایتاً با اختلافات داخلی ضعیف شد. اعضای گروه برای حملاتی که داوطلبان انجام دادند از نام های دولتی ارتش آزادی بخش خلق، ارتش جمهوری خواه خلق، و نیروی واکنش کاتولیک استفاده کردند اما INLA نمی خواست مسئولیت آن را بپذیرد. طبق قانون پیشگیری از تروریسم در سال ۱۹۷۴، INLA در ۳ ژوئیه ۱۹۷۹ به یک گروه ممنوع در انگلستان تبدیل شد.
پس از یک کارزار مسلحانه ۲۴ ساله، INLA در ۲۲ اوت ۱۹۹۸ آتش بس اعلام کرد. در اوت ۱۹۹۹، اظهار داشت که «هیچ استدلال سیاسی و اخلاقی برای توجیه از سرگیری کارزار وجود ندارد». در اکتبر ۲۰۰۹، INLA رسماً وعده داد که اهداف خود را از طریق ابزارهای سیاسی مسالمت آمیز دنبال کند و از خلع سلاح خود را شروع کرد.
IRSP از سیاست «بدون حمله اول» پشتیبانی می کند که به مردم اجازه می دهد شکست عملیاتی صلح را بدون اقدامات نظامی ببینند.
فعالیت اینلا در بریتانیا منع شده و تحت «قانون تروریسم سال ۲۰۰۰»، ممنوع است. این سازمان در جمهوری ایرلند نیز غیرقانونی است.

ارتش ازادی بخش ملی ایرلند
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ارتش_آزادی‌بخش_ملی_ایرلند

بپرس