اذاخر

لغت نامه دهخدا

اذاخر. [ اَ خ ِ ] ( ع اِ ) ج ِ اِذخر. || جمعالجمعگونه ای ، یقال : ذُخْر و اَذْخُر واَذاخِر، نحو اَرْهُط و اَراهِط. ( معجم البلدان ).

اذاخر. [ اَ خ ِ ] ( اِخ ) موضعی است نزدیک مکه. ( منتهی الارب ). ابن اسحاق گوید چون پیامبر ( ص ) در عام الفتح بمکه رسید از اذاخر داخل شد و به اعلای مکه فرودآمد و آنجا قبه خویش بر پا کرد. ( معجم البلدان ). و رجوع به أمتاع الاسماع مقریزی جزء اول ص 377 و 380 شود.

فرهنگ فارسی

موضعی است نزدیک مکه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اَذاخِر مکانی نزدیک مکه است.
اَذاخِر موضعی است نزدیک مکه که پیامبر در عام الفتح از آن جا داخل شد و در اعلای مکه فرود آمد و در آن جا اقامت کرد.


[ویکی حج] اَذاخِر، منطقه ای در مکه در شمال مسجدالحرام. اذاخر در گذشته نزدیک مکه و میان این شهر و مدینه قرار داشت؛ اما امروزه در محدوده مکه قرار گرفته است. آن را ثنیه (دره) اذاخر، جبل (کوه) اذاخر و شِعْب اذاخر هم می نامند. هجرت پیامبر(ص) به مدینه و هچنین حرکت او برای فتح مکه از این منطقه صورت گرفت. برخی برخلاف دیدگاه مشهور بر این باورند که آرامگاه آمنه بنت وهب، مادر پیامبر(ص) نیز در اذاخر قرار دارد.
اذاخر جمع اِذخِر، نام مکانی است میان مکه و مدینه و نزدیک به مکه که به ثنیه (دره) اذاخر، جبل (کوه) اذاخر و شِعْب اذاخر شناخته می شود. به گزارش سَمهودی، در مدینه نیز جایی به این نام هست. این مکان میان شعب آل اَخْنس بن شُرَیق و فخّ قرار دارد و از شمال به اَبطح و از شرق به حَجون متصل است. اذاخر بالای قریه مُعابده و اکنون در محدوده شهر جای گرفته است.
اِذخِر نام گیاهی خوشبو است که رویشگاه آن معمولاً بیابان های مکه است و کندن آن در حال احرام مباح و جویدنش هنگام ورود به حرم سفارش شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس