ادم در اسلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آدم در اسلام. در این مقاله به آدم در دین اسلام و انسانشناسی اسلامی پرداخته میشود.
موضوع آدم و آفرینش وی، در دین اسلام، از اهمیت بسیاری برخوردار است.آدم از دیدگاه اسلام نخستین پیامبر است و چون مسلمانان بخواهند آغاز و پایان نبوت را نشان دهند عبارت «از آدم تا خاتم» را به کار می برند.آنچه درباره آدم در کتب تفسیر، حدیث، تاریخ و ادب آمده است همه مبتنی بر آیات قرآنی است.
واژه آدم در قرآن
در قرآن کریم ۲۵ بار نام آدم آمده، ولی تفصیل آفرینش او در ۶ سوره است.این آیات فشرده و پرمعنی است و مفسران و صاحب نظران در تبیین و تفسیر آن ها احتمالات بسیار داده اند.از این رو ترجمه همه آیات مربوط به آدم از این رو ۶ سوره آورده می شود، زیرا تنوع مطلب چنان بسیار است که ملاحظه نکات موجود در هر سوره پژوهنده را از نکات دیگر سوره هایی نیاز نمی کند.
ترجمه آیات مربوط به آدم
اینک ترجمه این آیات با اندکی تصرف از کشف الاسرار مَیبُدی نقل می شود:
← سوره بقره
...

پیشنهاد کاربران

آدَم بر طبق اعتقاد ادیان ابراهیمی منشأ تمام انسانها است. مسلمانان معتقدند او ابتدا در بهشت می زیست. همسر آدم، حوا بود. چون آدم و حوا، توسط شیطان فریب خوردند و از درخت ممنوعه، میوه ای را خوردند، از بهشت اخراج شدند. این اولین انتقام شیطان از انسان بود که باعث اخراج آدم از پادشاهی بهشت و تنزل او به مقام بشری شد. پس از اخراج آدم از بهشت، اولین توبه ی انسان از گناه در پیشگاه خدا صورت گرفت که در نهایت این توبه ها توسط خدا پذیرفته گردید. در اسلام، نه تنها آدم را نخستین انسان بلکه نخستین پیامبر نیز می دانند.
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین آدم را آدم التراب می نامند و کنیه اش ابوالبشر است و وصفش صفی الله که در ضمن در سوره های بقره، اعراف، حجر، طه، ص، بنی اسرائیل و کهف از او سخن به میان آمده که با روایت «سفر پیدایش» در عهد عتیق ( تورات ) اختلاف هایی دارد.
او از دیدگاه شیعه صاحب فرزندان زیادی بود، ولی نام تعدادی از آن ها که در روایات موجود بوده است: قابیل - هابیل - اقلیما - لوذا - شیث - یافث
آنچه که در احادیث و دست نوشته های اسلامی موجود است، قبل از خلقت آدم ابوالبشر، ساکنان زمین را موجوداتی به نام نسناس و جنیان تشکیل می دادند. با توجه به روایات، آن ها هفت هزار سال در زمین زندگی می کردند و پس از آنکه فسق و فجور در آن ها زیاد شد، خداوند پرده حجاب را از دنیا برداشت و به ملائکه گفت: «که ای فرشتگان و ای ساکنان آسمان، نظر کنید بر زمین و اهل آن را از جن و نسناس ببینید. » و زمانی که ملائکه به رفتارها و روش زندگی آن ها نگاه کردند بسیار متأسف و غضبناک شدند.
خداوند در جواب ملائکه گفت: من خلیفه ای در زمین قرار می دهم که حجت من باشد.
فرشتگان به خداوند گفتند: خداوندا، آیا خلیفه ای را از جنس مفسدان و خون ریزان برمی گزینی؟ آن حجت را از بین ما قرار بده.
و خداوند در جواب گفت: من می دانم چیزی را که شما نمی دانید، به درستی که من اراده نموده ام که خلق نمایم خلقی را بید قدرت خود و قرار دهم در ذریهٔ او انبیاء و مرسلین و بندگان صالحین و ائمه مهدیین را و آن ها را خلفا خود گردانم. در میان خلق تا رهنمایی کنند آن را به طاعت و عبادت من و بازدارند آن را از معاصی و نسنان را از میان بردارم و جنیان را در هوا در بیابان های قفر ساکن گردانم و بین آن ها و نسل بنی آدم حجاب قرار دهم.
ملائکه گفتند: خداوندا تو از هر عیب و نقص مبرائی و چرا در کار تو روا نیست و ما نمی دانیم مگر آنچه تو بما تعلیم فرمائی.

ادم در اسلامادم در اسلام
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آدم_در_اسلام

بپرس