ادریس بدلیسی

پیشنهاد کاربران

مولانا حکیم الدین ادریس بن حسام الدین علی ( درگذشته ذیحجه ۹۲۶ قمری/نوامبر ۱۵۲۰ ) معروف به ادریس بدلیسی بود. بر اساس تاریخ مکتوب ( از جمله تاریخ معاصر کرد، نوشته دیوید مک داول، ترجمه ابراهیم یونسی، نشر پانیذ، چاپ دوم، ۱۳۸۳ ) وی کرد نژاد بوده که به علت احترامی که در بین مردم داشت توانست بعد از جنگ شاه اسماعیل و شاه سلیم با مصلحت اندیشی آرامش را به مناطق کردنشین عثمانی برگرداند. وی از نثرنویسان پارسی نویس معاصر سلطان یعقوب آق قویونلو در ایران و سپس شاه اسماعیل صفوی بوده است. ادریس بدلیسی هم چنین در دربار سلطان بایزید دوم و سلطان سلیم اول خدمت کرد. پدر ادریس یعنی حسام الدین علی از عارفان زمان خود به شمار می رفت.
...
[مشاهده متن کامل]

مهم ترین اثر ادریس بدلیسی دربارهٔ تاریخ عثمانی و شناخته ترین اثر در میان تمام آثارش، کتاب «هشت بهشت» است. هم خود اثر و هم عنوان آن به فارسی است. نثر کتاب هشت بهشت مصنوع و فنی، به پیروی از سبک جهانگشای جوینی و تاریخ وصاف از وصاف الحضره است. محتوای کتاب هشت بهشت شامل شرح زندگانی هشت سلطان از سلاطین عثمانی است که از عثمان بیگ غازی آغاز و به سلطان بایزید دوم و جلوس یاووز سلطان سلیم ختم می شود.
مقدمه، بهشت اول و بهشت دوم از مجموعه هشت کتاب وی که تحت عنوان «هشت بهشت» در دعا، ثنا و تاریخ هشت پادشاه اول عثمانی است، توسط دکتری مهری پاکزاد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد به زبان فارسی تصحیح شده و دارای تعلیقات مفصلی است
تصحیح جلد سوم هشت بهشت نیز به پایان رسیده که بزودی چاپ، تصحیح و منتشر خواهد شدکتاب دیگر ادریس بدلیسی سلیم نامه نام دارد.

ادریس بدلیسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ادریس_بدلیسی

بپرس