اخلال در شبکه های ماهواره ای در ایران

پیشنهاد کاربران

اخلال در شبکه های ماهواره ای ایران توسط نظام جمهوری اسلامی به اضافه تصویب قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره و اقدام به جمع آوری آنتن ها از منازل و مجتمع های مسکونی، اقدام به ارسال پارازیت نیز می نماید. با این که دولت جمهوری اسلامی مقابله با فساد را به عنوان یکی از دلایل اصلی این اقدام برمی شمرد، بیش ترین تمرکز بر روی شبکه های خبری سیاسی است. اخلال و پخش پارازیت پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸ شدت بیشتری یافت. ارسال پارازیت با اعتراضات گسترده در داخل و خارج از ایران خصوصاً به دلیل نگرانی از ایجاد بیماری های مختلف در میان شهروندان قرار گرفته است که تاکنون بی نتیجه بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

ایران هرگز به طور رسمی اتهام ارسال پارازیت بر شبکه های خارجی را تأیید یا تکذیب نکرده است.
بر پایهٔ گزارش مرکز آمار ایران از مجموع ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار ایرانی، پنج میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار ایرانی از ماهواره استفاده می کنند. عمده استفاده کنندگان از ماهواره را خانوارهای شهری تشکیل می دهند ولی یک میلیون و ۱۷۰ هزار خانوار روستایی نیز از ماهواره استفاده می کنند. شواهد نشان می دهد که در چند سال اخیر هم زمان با افزایش شبکه های ماهواره ای فارسی زبان استفاده کنندگان ماهواره بیشتر شده است. با این همه، استفاده ی ایرانیان از ماهواره، با یک چهارم جمعیت، رقمی بالا به شمار می رود.
برای مقابله با امواج ماهواره امواجی مشابه اما با قدرت بیشتر که به آن آپ لینک گفته می شود از یک فرستنده به سوی ماهواره فرستاده می شود. از آنجا که ماهواره تفاوت این امواج را درنمی یابد، تصمیم به برگزیدن موج قوی تر می گیرد و بدین گونه دچار اخلال می شود. این روش از ارسال پارازیت به دلیل شکایت سازمان های بین المللی و جریمه ایران و همچنین در مقابل قطع شبکه های صداوسیما از ماهواره هاتبرد و دیگر ماهواره ها از سوی ایران متوقف شده است. ماهوارهٔ هات برد که از سوی اغلب کانال های خبری خصوصاً شبکهٔ بی بی سی فارسی، ایران اینترنشنال، شبکهٔ صدای آمریکا و دویچه وله مورد استفاده قرار می گیرد و بزرگ ترین ماهوارهٔ مخابراتی اروپاست، شاهد بیشترین میزان ارسال پارازیت بوده است.
مرکز کنترل ماهوارهٔ «هات برد ۸» بر روی مانیتورهای کنترل خود می بیند که چگونه امواج اخلالگر به سوی ماهواره فرستاده می شود، اما از دست آن ها کاری بر نمی آید. شرکت اویتل سات با یک نرم افزار مخصوص به نام «سات - آی دی» حتی محل فرستادن این پارازیت ها را که در تهران است مشخص کرده و به آژانس ملی فرکانس فرانسه نیز در این زمینه شکایت کرده است.

اخلال در شبکه های ماهواره ای در ایراناخلال در شبکه های ماهواره ای در ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اخلال_در_شبکه‌های_ماهواره‌ای_در_ایران

بپرس