اخلاق مهندسی

دانشنامه عمومی

اخلاق مهندسی یا ( به انگلیسی: Engineering ethics ) شاخه ای از اخلاق کاربردی یا ( به انگلیسی: اخلاق کاربردی ) است. در اخلاق مهندسی با ارائه کدهای اخلاقی به مهندسان در تصمیم گیری اخلاقی در حرفه مهندسی کمک می شود.
اخلاق مهندسی با اخلاق فردی تفاوت دارد و عبارت است از رعایت استانداردهای لازم، انجام کار مهندسی در کمترین زمان و با بیشترین کیفیت. ( مهدی زاده ملاباشی، پنجعلی اصل، ۱۳۹۶ )
مهدی زاده ملاباشی، تورج؛ پنجعلی اصل، مریم. ۱۳۹۶. اخلاق حرفه ای، ضامن موفقیت سازمانی، چاپ اول. اردبیل: انتشارات ایلخانی.
"این مقاله در حال ترجمه از ویکی انگلیسی است
لطفاً حذف نشود. "
اخلاق مهندسی شاخه ای از سیستم اصول اخلاقی است که در اجرای مهندسی کاربرد دارد. این رشته تعهدات مهندساننسبت به جامعه، مشتریان و حرفه را بررسی و تعیین می کند. به عنوان یک رشته علمی، ارتباط نزدیکی با موضوعاتی مانند فلسفه علم، فلسفه مهندسی و اخلاق فناوری دارد.
تا قرن ۱۹ و نگرانی های فزاینده
وقتی که مهندسی به عنوان یک حرفه متمایز در قرن نوزدهم مطرح شد، مهندسان خودشان را به عنوان متخصصان حرفه ای مستقل یا کارمندان فنی شرکت های بزرگ می دیدند. تنش قابل توجهی بین دو بخش به وجود آمد مثل کارفرمایان صنعتی بزرگ که برای حفظ کنترل کارکنان خود می جنگیدند.
. [ ۱]
در ایالات متحده، رشد گرایش به متخصص شدن باعث تأسیس چهار انجمن مهندسی شد: انجمن مهندسین عمران آمریکا ( ASCE ) در سال ۱۸۵۱، موسسه مهندسین برق آمریکا ( AIEE ) در سال ۱۸۸۴، [ ۲] انجمن مهندسین مکانیک آمریکا ( ASME ) در سال ۱۸۸۰، و مؤسسه مهندسین معدن آمریکا ( AIME ) در سال 1871. [ ۳] انجمن مهندسین عمران آمریکا و مؤسسه مهندسین برق آمریکا برای مهندس هایی که آموزش می دیدند از نزدیک، انجمن مهندسین مکانیک آمریکا تا اندازه ای و مؤسسه مهندسین معدن آمریکا تقریباً به طور کامل، با این دیدگاه که مهندس یک کارمند فنی است، شناخته شده بودند.
[ ۴]
با این حال، در آن زمان اخلاق به عنوان یک دغدغه شخصی بود و یک دغدغه تخصصی فراگیر تلقی نمی شد. [ ۵] [ ۶] :   6 
اوایل قرن بیستم و نقطه تحول
فاجعه ملاس بوستون انگیزه ای قوی برای ایجاد مجوزهای حرفه ای و کدهای اخلاقی در ایالات متحده ایجاد کرد.
زمانی که قرن نوزدهم به پایان رسید و قرن بیستم آغاز شد، مجموعه ای از شکست های ساختاری قابل توجهی به وجود آمد، از جمله شکست چندین پل، به ویژه فاجعه راه آهن رودخانه آشتابولا ( ۱۸۷۶ ) ، فاجعه پل تای ( ۱۸۷۹ ) ، و فروریختن پل کبک وجود داشت ( ۱۹۰۷ ) . اینها تأثیر به سزایی بر مهندسان گذاشت و این حرفه را وادار به مقابله با کاستی ها در عملکرد فنی و ساختمانی و همچنین استانداردهای اخلاقی کرد. [ ۷]
عکس اخلاق مهندسیعکس اخلاق مهندسیعکس اخلاق مهندسیعکس اخلاق مهندسی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس