اخرت شناسی بودایی

دانشنامه عمومی

آخرت شناسی بودایی. آخرت شناسی بودایی ( انگلیسی: Buddhist eschatology ) مانند بسیاری از جنبه های عملی و باوری بودایی مدرن، در طول توسعه آن در چین به وجود آمد و از طریق آمیختن درک کیهانی بودایی و دیدگاه های آخرت شناختی تائوئیسمی، قانون پیچیده ای از باورهای آخرالزمانی را پدیدآورد. این باورها، اگرچه به طور کامل بخشی از بودیسم ارتدوکس نیستند، اما مجموعه مهمی از سنت های بودایی چینی را تشکیل می دهند که شکاف بین نظم رهبانی و اعتقادات محلی امپراتوری چین را پر می کند.
گروه های بودایی آخرالزمانی از سال ۴۰۲ پس از میلاد در چین شروع به ظهور کردند و از نظر تعداد و پیچیدگی از دودمان سوئی ( ۵۸۹–۶۱۸ میلادی ) تا دودمان سونگ ( ۹۶۰ تا ۱۱۲۶ میلادی ) افزایش یافتند. در دودمان سونگ است که بسیاری از گروه های روحانی و غیر روحانی مانند انجمن نیلوفر سفید ( دین ) و روحانیون بوداگرایی پاک بوم ظاهر شدند و به تبلیغ متون مقدس معاد پرداختند.
در فرجام شناسی آیین بودایی دو نکته مهم وجود دارد: ظهور مایتریا و «خطبه هفت خورشید».
بودا توصیف کرده است که تعلیماتش پنج هزار سال پس از درگذشت او ناپدید می شود، [ ۱] که در گاه شماری دوران مشترک تقریباً مربوط به سال ۴۶۰۰ پس از میلاد است. در این زمان، دانش درمه نیز از بین خواهد رفت. آخرین یادگار او در بودا گایا جمع شده و سوزانده می شود. [ ۱] دوره جدیدی به وجود خواهد آمد که در آن بودا مایتریای بعدی ظاهر می شود، اما پیش از آن انحطاط جامعه بشری خواهد بود. این دوره طمع، شهوت، فقر، بدخواهی، خشونت، قتل، بی تقوایی، ضعف جسمانی، فساد جنسی و فروپاشی اجتماعی خواهد بود و حتی خود بودا نیز فراموش خواهد شد. [ ۲] این دوره یک عصر طلایی جدید دنبال خواهد شد.
اولین ذکر مایتریا در «کاکاواتی شیاندا سوترا» ( Cakkavatti Sihanada Sutta ) در دیگا نیکایا، پالی ۲۶ بخشی از پالی کانون به این شرح آمده است:
سپس پیش بینی می شود که مایتریا بودا در شهر کتوماتی در بنارس کنونی متولد شود که پادشاه آن سانخای کاکاواتی خواهد بود. سانخا در کاخ سابق پادشاه ماهاپانادا زندگی می کند، اما بعداً کاخ را واگذار می کند تا پیرو مایتریا شود. [ ۳] [ ۴]
در بودیسم ماهایانا، مایتریا به دلیل آمادگی زیاد خود، طی هفت روز، یعنی حداقل دوره، به بودای خواهد رسید. زمانی که بودا شود، بر سرزمین پاک کتوماتی، بهشت زمینی مرتبط با شهر بنارس در اوتار پرادش، حکومت خواهد کرد. در بودیسم ماهایانا، بوداها بر یک سرزمین پاک ( بودا آمیتابه، سرزمین پاک سوخاواتی، که بیشتر به عنوان بهشت غربی شناخته می شود ) ریاست می کنند. [ ۵]
عکس آخرت شناسی بودایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران