احمد التلیلی

پیشنهاد کاربران

احمد التلیلی ( Error: {{Lang - xx}}: متن دارای نشانه گذاری ایتالیک است ( راهنما ) ) ؛ ( زاده: ۱۶ اکتبر ۱۹۱۶ – درگذشته: ۲۵ ژوئن ۱۹۶۷ ) از رهبران ملی و یکی از سندیکالیست های معروف و از پایه گذاران دولت ملی جدید تونس در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد. او از همان دوران نوجوانی در فعالیت های دانش آموزی شرکت داشت و بعدها به یکی از فعالین سندیکایی در سطح ملی تبدیل شد.
...
[مشاهده متن کامل]

خانواده احمد التلیلی کشاورز و مذهبی بودند که فرزندانشان را از سنین کودکی برای حفظ قرآن و آموزش اصول نویسندگی و ادبیات عربی به مکتب می فرستادند. احمد دوران ابتدایی را در یک مدرسه فرانسوی ( در زادگاهش ) و دبیرستان را در مدرسه صادقیه به همراه تعدادی از دوستانش که بعدها از مقامات تونس شدند گذراند. او بعدها به الجزایر رفت و ابتدا به تجارت و سپس به نویسندگی پرداخت و همزمان به حزب مردم الجزایر پیوست. بعد از چند سال مجدداً به تونس برگشت و چند سال به شغل معلمی در مدارس پرداخت و سپس به عنوان کارمند در اداره پست مشغول به کار شد.
احمد التلیلی از پایه گذاران اتحاد سراسری اشتغال در ژانویه ۱۹۴۶ بود، او در آن زمان در هیئت رهبری متمرکز کردن سندیکاها انتخاب شد و در ژوئیه ۱۹۵۴ به عنوان دبیرکل اتحادیه سراسری اشتغال تونس انتخاب گردید و بعد از این که احمد بن صالح فعالیت هایش در رأس اتحادیه سندیکاها را در اواخر ۱۹۵۶ متوقف کرد، احمد التلیلی به جای او انتخاب شد و تا سال ۱۹۶۳ در این منصب باقی ماند. او همچنین از سال ۱۹۵۱، با حضور در دومین کنفرانس سندیکاهای آزاد در میلان ( سیزل ) در صحنه بین المللی نیز نقش خودش در زمینه امور سندیکایی را ایفا کرد و در سال ۱۹۵۶ به عنوان معاون سیزل انتخاب شد که تا سال ۱۹۶۴ ادامه داشت.
احمد التلیلی از کودکی در برخی جمعیت ها و از جمله جمعیت دانش آموزان در مدرسه صادقیه فعالیت داشت و سپس وارد حزب جدید مشروطه آزاد شد. او در جریان جنگ جهانی دوم به همراه تعدادی از دوستانش جمعیت هلال احمر تونس برای کمک به مردم را تأسیس کرد که کار آن توزیع غذا و دارو و پوشاک بین مردم بود. او در ابتدای دهه پنجاه نقش فعالی در انقلاب داشت و به همین خاطر در سال ۱۹۵۲ دستگیر و به زندان افتاد و در سال ۱۹۵۴ آزاد گردید. در کنفرانس حزب جدید مشروطه آزاد که در نیمه نوامبر ۱۹۵۵ در صفاقس تشکیل شد به عنوان عضو هیئت سیاسی انتخاب و مسئولیت دبیرخانه مالی حزب را عهده دار شد که تا هنگام فرارش از تونس در ژوئن ۱۹۶۵ ادامه داشت تا این که به دلیل نوشتن نامه ای به بورقیقه مخالفتش با او را اعلام کرد و فراخوان به دمکراسی داد از حزب کنار گذاشته شد. در سطح ملی احمد التلیلی اقدام به اعزام داوطلبان تونسی به جنگ فلسطین کرد و در عین حال نیز به طور گسترده ای به انقلاب الجزایر تا زمان استقلال آن در سال ۱۹۶۲ کمک می کرد.

احمد التلیلی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/احمد_التلیلی

بپرس