ابوالعباس مرسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اَبوالعباس مُرسی، احمد بن عمر انصاری اسکندانی، ملقب به شهاب الدین (د ۶۸۶ ق/۱۲۸۷م)، عارف و زاهد معروف سده ۷ ق واز بزرگان طریقه شاذلیه .
وی در مرسیه در شرق اندلیس، به دنیا آمد و مقدمات علوم را در همان شهر فرا گرفت.
حادثه سفر حج
در اوان نوجوانی و در روزگاری که فشار مسیحیان برای تسخیر آن نواحی شدت گرفته بود، همراه پدر و مادرش رهسپار سفر حج شد، ولی در راه دریا گرفتار طوفان شدند و کشتی ایشان در آب فرورفت. پدر و مادر او در این حادثه از میان رفتند، ولی ابوالعباس وبرادرش جمال الدین جان به سلامت بردند و سرانجام خود را به تونس رساندند. جمال الدین در آن جا به تجارت مشغول شد و ابوالعباس به تحصیل علوم پرداخت.
دیدار با ابوالحسن شاذلی
همین اوقات با ابوالحسن شاذلی که به تونس آمده بود، دیدار کرد و مجذوب و مرید او شد. وی از تونس با ابوالحسن شاذلی به اسکندریه رفت و تا پایان عمر او همواره در سفر و حضر ملازم او بود.
توجه خاص شاذلی به مرسی
...

پیشنهاد کاربران

ابوالعباس مُرسی ( به عربی: أبو العباس المرسی ) صوفی اهل مصر بود که در سال ۶۱۶ق در شهر مرسیه، مولد ابن عربی و ابن سبعین ولادت یافت و در سال ۶۸۶ق درگذشت.
ابوالعباس یکی از شاگردان و پیروان ابوالحسن شاذلی بود که شاذلی پیش از آنکه در سال ۶۵۶ دار فانی را وداع گوید وی را به جانشینی خود برگزید. وی در مصر طریقه شاذلیه را ترویج کرد و شمار زیادی بدو پیوستند.
...
[مشاهده متن کامل]

یکی از مشهورتری پیروان او بوصیری شاعر مصری بود که به سبب مدح پیامبر در سروده های خود خاصه قصیده ای به نام بُرده آوازه بسیار پیدا کرد. شیخ ابن عطاءالله اسکندری از دیگر مریدان ابوالعباس مرسی بود. وی بعد از ابوالعباس به عنوان سومین پیر شاذلیه در ترویج مشرب ابوالحسن شاذلی بسیار کوشید. ابن عطا در سیر تطور طریقه شاذلیه تقش مهمی ایفا کرد. وی از نخستین مشایخ شاذلیه است که با تصنیف کتابهای متعدد عقاید، تعالیم و آراء این طریقه را سامان بخشید و زمینه تعلیم و انتقال آنها را به دیگران بیش از گذشته فراهم ساخت. پیش از او ابوالحسن شاذلی ـ بنیانگذار این طریقه ـ و ابوالعباس مرسی ـ جانشین وی ـ کتاب و رساله ای تألیف نکردند و از خود هیچ تألیفی برجای نگذاشتند.

ابوالعباس مرسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ابوالعباس_مرسی

بپرس