( آب نبات ) آب نبات. [ ب ِ ن َ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) قسمی حلوا و شیرینی : چه شیوه میکندآب نبات با دل ما که بر طبقچه شمشاد و کاسه حلبی است.
بسحاق اطعمه.
فرهنگ فارسی
( آب نبات ) ( اسم ) قسمی شیرینی که با شیر. شکر سازند. قسمی حلوا و شیرینی
فرهنگ معین
( آب نبات ) (نَ ) (اِمر. ) نوعی شیرینی که با شیرة شکر سازند. ، ~ چوبی آب نبات مخصوص کودکان که معمولاً دستة چوبی یا پلاستیکی دارد. ، ~ قیچی آب نباتی که پیش از سرد شدن آن را به صورت مفتول باریکی درمی آورند و با قیچی به قطعات کوچک تقسیم می کنند. ، ~ کشی آب نباتی که
فرهنگ عمید
( آب نبات ) نوعی از شیرینی که با شیرۀ شکر درست می کنند.
فرهنگستان زبان و ادب
آب نبات {butterscotch} [علوم و فنّاوری غذا] فراوردۀ قنادی سختی که با جوشاندن شکر قهوه ای و کره یا شربت ذرت در آب تولید می شود
واژه نامه بختیاریکا
( آبنبات ) متها
دانشنامه آزاد فارسی
آب نبات. آب نَبات (sweets) نوعی شیرینی که مادۀ اصلی آن ساکاروز است. سایر مواد تشکیل دهندۀ آن عبارت اند از گلوکز، شیر، روغن حیوانی و گیاهی، مغز بادام و گردو و ...، و میوه. آب نبات شیرین از شکر، گلوکز، رنگ، و طعم دهنده تشکیل می شود. این مواد را پس از جوشاندن سرد می کنند و شکل می دهند. سقز (آدامس) از صمغ گیاهی یا مصنوعی با رنگ، طعم دهنده، و گاهی شیرین کننده تشکیل می شود. تافی و کارامل از شکر، گلوکز، روغن حیوانی، شیر و خامه یا روغن گیاهی به دست می آید که پس از گرم کردن مواد، به آن ها شکل می دهند. امریکا بزرگ ترین تولیدکننده، و انگلستان بزرگ ترین مصرف کنندۀ آب نبات اند.