ابو محمد المظفر بن نصر ابن سیار الوراق نویسنده عرب بغدادی قرن دهم میلادی در دوران خلافت عباسی بود. او گردآورنده کتاب آشپزی ( ۹۶۰ - ۹۴۰میلادی ) به نام کتاب الطبیخ بود. این اولین کتاب آشپزی شناخته شده عربی است، شامل بیش از ۶۰۰ دستور غذا که[ ۱] به ۱۳۲ فصل تقسیم شده است. [ ۲]
کتاب الطبیخ قدیمی ترین کتاب آشپزی عربی بازمانده است که توسط الوراق در قرن دهم نوشته شده است. از دستور العمل های دربار قرن هشتم و نهم خلافت عباسی در بغداد گردآوری شده است. برخی از محققان حدس می زنند که الوراق ممکن است این دست نوشته را از طرف یکی از حامیان، شاهزاده حمدانی، سیف الدوله ، تهیه کرده باشد، که در پی بهبود اعتبار فرهنگی دربار خود در حلب بود، زیرا دربار در بغداد رو به زوال بود.
برخی از دستور العمل های کتاب، مانند عصیده ( پودینگ شیرین شده با خرما ) ، از غذاهای نسبتاً ساده شبه جزیره عربستان آمده است، اما این کتاب حاوی دستور العمل هایی برای خورش های فانتزی با نام های فارسی نیز می باشد. همچنین یک فصل کامل در مورد nabaṭiyyāt، خورش های دلچسب با منشأ «نبطی» ( عراقی ) وجود دارد.
چندین ترجمه جزئی یا کامل به زبان های اروپایی موجود است:
• نوال نصرالله، ترجمه مشروح[ ۳]
• لیلیا زائولی، انتخاب دوجین دستور پخت
• ترجمه ایتالیایی سابرینا فاوارو[ ۴]
• دیوید وینز، مجموعه ای از دستور العمل ها[ ۵]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکتاب الطبیخ قدیمی ترین کتاب آشپزی عربی بازمانده است که توسط الوراق در قرن دهم نوشته شده است. از دستور العمل های دربار قرن هشتم و نهم خلافت عباسی در بغداد گردآوری شده است. برخی از محققان حدس می زنند که الوراق ممکن است این دست نوشته را از طرف یکی از حامیان، شاهزاده حمدانی، سیف الدوله ، تهیه کرده باشد، که در پی بهبود اعتبار فرهنگی دربار خود در حلب بود، زیرا دربار در بغداد رو به زوال بود.
برخی از دستور العمل های کتاب، مانند عصیده ( پودینگ شیرین شده با خرما ) ، از غذاهای نسبتاً ساده شبه جزیره عربستان آمده است، اما این کتاب حاوی دستور العمل هایی برای خورش های فانتزی با نام های فارسی نیز می باشد. همچنین یک فصل کامل در مورد nabaṭiyyāt، خورش های دلچسب با منشأ «نبطی» ( عراقی ) وجود دارد.
چندین ترجمه جزئی یا کامل به زبان های اروپایی موجود است:
• نوال نصرالله، ترجمه مشروح[ ۳]
• لیلیا زائولی، انتخاب دوجین دستور پخت
• ترجمه ایتالیایی سابرینا فاوارو[ ۴]
• دیوید وینز، مجموعه ای از دستور العمل ها[ ۵]

wiki: ابن سیار الوراق