ابن خاتون

لغت نامه دهخدا

ابن خاتون. [ اِ ن ُ ] ( اِخ ) چند تن از یک خاندان باین کنیت معروفند و در امل الاَّمل ترجمه هر یک بتفصیل آمده است. جد این خاندان مردی خاتون نام بوده که به قرن هفتم هجری در قریه عیناث در جبل عامل میزیسته و فرزندان او بعضی در ایران و قسمتی در هند و برخی در جبل عامل بسر برده اند. مشهورتر از همه شمس الدین محمدبن سعیدالدین علی بن نعمةاﷲ است از شاگردان شیخ بهائی. او پس از فراغ تحصیل به هندوستان رفته و در حیدرآباد متوطن شد، شرح اربعین شیخ بهائی را بفارسی ترجمه و جامع عباسی را شرح کرده و کتابی در امامت بفارسی نوشته. و از اسلاف او از این دوده جمال الدین ابوالعباس احمدبن شمس الدین محمدبن علی بن محمدبن محمدبن خاتون است. که شاگرد علی بن عبدالعالی کرکی و استاد شهید ثانی است. و دیگر نبیره او احمدبن نعمةاﷲبن علی بن احمد، که صاحب تألیفات مستقل و حواشی و قیودی بر کتب دیگر است. و از این خاندان است محمدبن شیخ شهاب الدین احمدبن نعمةاﷲبن خاتون و علی بن شیخ شهاب الدین احمد و یوسف بن احمد و جمال الدین بن یوسف و محمدبن علی و احمدبن علی و حسن بن علی.

فرهنگ فارسی

چند تن از یک خاندان به این کنیت معروفند

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اِبْن ِ خاتون ، عنوان افرادی از خاندانی مشهور از شیعیان لبنان می باشد. این خاندان بیت بورینی ، بیت ابوشامه و بیت شامی نیز خوانده شده اند.
منشأ اصلی این خاندان ناحیه جبل عامل بود و آنان یکی از قدیمی ترین و نامدارترین خاندان های علمی آن سرزمین به شمار می رفتند. نخستین جایگاه آن روستای «اِمَّیْه » بود، اما بعدها به روستای «عَیناثا» منتقل شدند و سپس در «جُوَیّا» مسکن گزیدند.
سبب اشتهار به ابن خاتون، عاملی، عیناثی
در سبب اشتهار این خاندان به ابن خاتون گفته اند که یکی از نیاکان این خاندان - که ظاهراً جمال الدین لقب داشت - در روستای امیّه با دختر یکی از امیران ایوبی ملقب به خاتون ازدواج کرد و از آن پس افراد این خاندان به ابن خاتون شهرت یافتند. این خاندان از باب انتساب به جبل عامل و روستای عیناثا به عاملی و عیناثی نیز شناخته شده اند.
مشاهیر خاندان ابن خاتون
← شمس الدین محمد بن علی
...

[ویکی فقه] ابن خاتون (ابهام زدایی). ابن خاتون ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل بوده و یا در معانی ذیل به کار رفته باشد: • خاندان ابن خاتون، اِبْن ِ خاتون ، عنوان افرادی از خاندانی مشهور از شیعیان لبنان و مشهور به اسامی دیگری همچون خاندان بیت بورینی ، بیت ابوشامه و بیت شامی • ابن خاتون شمس الدین محمد بن علی ، شمس الدین محمد بن علی بن محمد بن محمد بن خاتون ، اولین فرد شناخته شده از خاندان ابن خاتون• ابن خاتون ابوالعباس جمال الدین احمد بن شمس الدین محمد، ابوالعباس جمال الدین یا شهاب الدین احمد بن شمس الدین محمد، یکی از مشاهیر خاندان ابن خاتون• ابن خاتون نعمت الله بن احمد، نعمت الله بن احمد بن شمس الدین محمد، یکی از مشاهیر خاندان ابن خاتون• ابن خاتون عبداللطیف بن نعمت الله ، عبداللطیف بن نعمت الله ، یکی از مشاهیر خاندان ابن خاتون• ابن خاتون ابوالمعالی شمس الدین محمد بن سدیدالدین علی ، ابوالمعالی شمس الدین محمد بن سدیدالدین علی ، عالم و سیاستمدار دوره قطب شاهیه دکن و یکی از مشاهیر خاندان ابن خاتون• ابن خاتون اسداللّه بن مؤمن، ابن خاتون، اسداللّه بن مؤمن، یکی از مشاهیر خاندان ابن خاتون• ابن خاتون امامی اصفهانی، از علما و مفسران قرآن در اصفهان• ابن خاتون شمس الدین محمد بن شهاب الدین احمد، شمس الدین محمد فرزند شهاب الدین احمد از علمای شیعه جبل عامل لبنان و از افراد مشهور آل خاتون• ابن خاتون شهاب الدین احمد بن نعمت الله علی، شهاب الدین احمد، فرزند نعمت اللّه علی یکی از اعضای آل خاتون از علمای شیعی جبل عامل لبنان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس