ابراهیم حقیقی

پیشنهاد کاربران

ابراهیم حقیقی طراح گرافیک، عکاس و مدیر هنری ایرانی متولد ۱۳ مهر سال ۱۳۲۸ در تهران است. تحصیلات او دیپلم ریاضی سال ۱۳۴۶ و کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنرهای زیبا از دانشگاه تهران است. او عضو انجمن بین المللی طراحان گرافیک، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، انجمن تصویرگران کتاب کودک و انجمن فیلمسازان مستند ایران است.
...
[مشاهده متن کامل]

او از سال ۱۳۴۷ تا کنون طراح کتب و مجلات گوناگونی بوده است. برای فیلم، سریال و نمایش های مختلف، طراحی صحنه کرده است. برای فیلم ها و سریال های زیادی تیتراژ ساخته است. نمایشگاه های متعددی را برگزار کرده و جوایز زیادی را به دست آورده است.
پدرش اهل اراک و عکاس پرتره بود و همچنین در یکی از اولین عکاس خانه های تهران «چهره نما» در میدان توپخانه کار می کرد. ابراهیم حقیقی که نخستین فرزند خانواده بود در تهران چشم به جهان گشود. در زمانی که هنوز عکس سیاه و سفید وارد ایران نشده بود از پدرش هنر رنگ کردن عکس با جوهر را آموخت. از همان دوران، علاقه وافری به خواندن و جمع آوری کتاب داشت. در دوره دبیرستان با مجلهٔ کتاب هفته آشنا شد. علاوه بر داستان ها، تصویرسازی های مرتضی ممیز در این هفته نامه نیز توجه او را به خود جلب کرد. در دانشگاه کلاس هایی را با مرتضی ممیز ( ترم اول سال ۱۳۴۷ ) و پرویز کلانتری گذراند.
او دوران دبیرستان خود را در مدرسه ای به نام «بابکان» که در محل کنونی خانه سینما دایر بوده است به اتمام رسانده است.
در ۹ بهمن ۱۳۹۷ در مراسم افتتاحیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر آئین بزرگداشت ابراهیم حقیقی برگزار و از وی تقدیر شد.
ابراهیم حقیقی که در سال ۱۳۹۸ به عنوان دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب شده بود، پس از سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین توسط سپاه پاسداران در اینستاگرام خبر استعفای خود را از دبیری این جشنواره اعلام کرد. او نوشت: «با چشم اشک بار و رنج غمبار از دست رفتن هم وطنان و فرزندان بلندقامت مان و با روحی آزرده، من هم بی یاری شما، فضای تلخ کامی و دروغ، ناتوانم از برگزاری جشنواره ای که قرار بود نشان شادمانی باشد و پیوند. چراکه شادمان نیستم و نیستیم. »
نخستین پوسترهایش را در سال ۱۳۴۸ برای نمایش های هفتگی «تلاش فیلم» احمد جورقانیان طراحی کرد. پوستر نمایش «راهبه ها» به کارگردانی داریوش مؤدبیان و جلد کتاب «الف» نوشتهٔ خورخه لوئیس بورخس از اولین کارهای اوست. همزمان با تحصیل در دانشگاه با کانون فیلم ایران آشنا شد و به همکاری با سینمای آزاد پرداخت. فیلم هشت میلیمتری «چاه» را بر اساس قصه ای از غلامحسین ساعدی، در سینمای آزاد کارگردانی کرد که جایزهٔ بهترین عکس در نمایشگاه فرهنگ و هنر را دریافت کرد.

ابراهیم حقیقیابراهیم حقیقیابراهیم حقیقیابراهیم حقیقی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ابراهیم_حقیقی

بپرس