اب یخنی

دانشنامه آزاد فارسی

آب یخنی. آب یَخْنی
اصطلاحی در آشپزی. آبی است که موادی چون، گوشت، قلم، مرغ، بوقلمون، ماهی، و میگو را به همراه برخی تره بار در آن می جوشانند و پس از صاف کردن به مایۀ سوپ، سُس، خورش، و آب گوشت اضافه می کنند. آب یخنی را به نامِ ماده ای می نامند که در آن جوشانده و مغز پخت یا نیم پز کرده اند؛ مانند، آب مرغ و آب قلم. آشپزها نگه داری انواع آب یخنی را در آشپزخانه برای مایه دار کردن انواع غذاها توصیه می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس