لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
فرهنگ عمید
فرهنگستان زبان و ادب
{distilled water} [مهندسی محیط زیست و انرژی] آب عاری از نمک های محلول و ذرات کلوئیدی و سایر ناخالصی ها که از چگالش بخار آب تولید شده باشد
دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] آب مقطر. به آبی که در اثر بخار شدن آب به دست می آید آب مقطّر گفته می شود و از آب مقطر به مناسبت در باب طهارت سخن رفته است.
آب، پیش از تبخیر یا مطلق است یا مضاف و یا نجس که احکام آب مقطر حاصله از هر کدام متفاوت است.
آب مقطر حاصل از آب مطلق
آب مقطر حاصله از تبخیر شدن آب مطلق، مطلق است.
العروة الوثقی، ج۱، ص۳۰.
در آب مقطر حاصله از تبخیر شدن آب مضاف سه قول است.۱ - آب مضاف است.
العروة الوثقی، ج۱، ص۳۰.
...
آب، پیش از تبخیر یا مطلق است یا مضاف و یا نجس که احکام آب مقطر حاصله از هر کدام متفاوت است.
آب مقطر حاصل از آب مطلق
آب مقطر حاصله از تبخیر شدن آب مطلق، مطلق است.
العروة الوثقی، ج۱، ص۳۰.
در آب مقطر حاصله از تبخیر شدن آب مضاف سه قول است.۱ - آب مضاف است.
العروة الوثقی، ج۱، ص۳۰.
...
wikifeqh: آب_مقطر
دانشنامه عمومی
آب مقطر. آب مقطر یا آب واچکیده[ ۱] [ ۲] ( به انگلیسی: Distilled water ) آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می دهند. دمای جوش در آب چکیده پایین تر از آب معمولی است. [ ۳] آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیل ها و کامیون ها استفاده می شود.
• جوشاندن و تقطیر کردن
• عبور آب از روی رزین
• تصفیه به وسیلهٔ فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر
البته می توان روش های بالا را با هم یا جدا از هم استفاده نمود.
• نکتهٔ موجود در روش جوشاندن و تقطیر این است که در حجم های بالا کار چندان به صرفه ای نیست و همچنین آب به دست آمده در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح همراه با بخار تقطیر می شود. برای راندمان بیشتر در روش تقطیر باید فشار هوا را کمتر و دما را بیشتر کرد که این کار باعث زودتر به جوش آمدن آب می شود. باید این نکته را در نظر داشت که نا خالصی ها باعث ایجاد رسوب می شود.
• در روش عبور از رزین این نکته مد نظر است که رزین خود نیاز به احیا دارد و این کار نیاز به دقت دارد؛ و مدت زمان احیا سازی رزین را از دو روش دستی و دیجیتالی به دست می آورند
• روش دیجیتالی: می دانید که ناخالصی در آب باعث ایجاد رسانایی می شود. با توجه به این موضوع دستگاه های محاسبه اتوماتیک ساخته می شود.
• روش آزمایشگاهی: با چند بار آزمایش و گرفتن درصد خطا با شرایط محیطی این زمان مشخص می شود.
این تکنولوژی به لطف نانو فیلترها و اندازهٔ ذرات مولکول های آب امکان پذیر می شود. نانو فیلترها دارای سوراخهای ریزی هستند که مولکولهای آب از آن رد می شوند اما دیگر ناخالصی ها گذر نمی کنند. با این تکنولوژی می توان آب دریا را آشامیدنی کرد.
• pH آب مقطر خنثی و در حدود ۷ می باشد.
• رسانایی ویژه آب مقطر ( عکس مقاومت ) بسیار کم است. زیرا رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می یابد.
• دمای جوش آن به دلیل خالص بودن پایین تر از آب های طبیعی می باشد.
• به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد.
• آب مقطر همانند آب معمولی، نوشیدنی مطلوب و گوارایی نیست و طعم خود را به دلیل حذف یون های موجود، از دست داده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف• جوشاندن و تقطیر کردن
• عبور آب از روی رزین
• تصفیه به وسیلهٔ فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر
البته می توان روش های بالا را با هم یا جدا از هم استفاده نمود.
• نکتهٔ موجود در روش جوشاندن و تقطیر این است که در حجم های بالا کار چندان به صرفه ای نیست و همچنین آب به دست آمده در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح همراه با بخار تقطیر می شود. برای راندمان بیشتر در روش تقطیر باید فشار هوا را کمتر و دما را بیشتر کرد که این کار باعث زودتر به جوش آمدن آب می شود. باید این نکته را در نظر داشت که نا خالصی ها باعث ایجاد رسوب می شود.
• در روش عبور از رزین این نکته مد نظر است که رزین خود نیاز به احیا دارد و این کار نیاز به دقت دارد؛ و مدت زمان احیا سازی رزین را از دو روش دستی و دیجیتالی به دست می آورند
• روش دیجیتالی: می دانید که ناخالصی در آب باعث ایجاد رسانایی می شود. با توجه به این موضوع دستگاه های محاسبه اتوماتیک ساخته می شود.
• روش آزمایشگاهی: با چند بار آزمایش و گرفتن درصد خطا با شرایط محیطی این زمان مشخص می شود.
این تکنولوژی به لطف نانو فیلترها و اندازهٔ ذرات مولکول های آب امکان پذیر می شود. نانو فیلترها دارای سوراخهای ریزی هستند که مولکولهای آب از آن رد می شوند اما دیگر ناخالصی ها گذر نمی کنند. با این تکنولوژی می توان آب دریا را آشامیدنی کرد.
• pH آب مقطر خنثی و در حدود ۷ می باشد.
• رسانایی ویژه آب مقطر ( عکس مقاومت ) بسیار کم است. زیرا رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می یابد.
• دمای جوش آن به دلیل خالص بودن پایین تر از آب های طبیعی می باشد.
• به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد.
• آب مقطر همانند آب معمولی، نوشیدنی مطلوب و گوارایی نیست و طعم خود را به دلیل حذف یون های موجود، از دست داده است.
wiki: آب مقطر
پیشنهاد کاربران
آبِ مُقَطَّر: آبِ چکیده، چکیدآب
"چکیداب"
آب چکیده، آب چکانده
آب چکیده، آب چکانده
تقطیر : Distillation
آب مقطر : Distilled water
آب خالص شده ( تصفیه شده ) /آب خالص : Purified water
آب مقطر یا آب واچکیده ( به انگلیسی: Distilled water ) آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می دهند. دمای جوش در آب چکیده پایین تر از آب معمولی است. آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیل ها و کامیون ها استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
Water that has had many of its impurities removed through distillation
Distilled water is water that has been boiled into vapor and condensed back into liquid in a separate container. Impurities in the original water that do not boil below or near the boiling point of water remain in the original container. Thus, distilled water is a type of purified water.
آب مقطر : Distilled water
آب خالص شده ( تصفیه شده ) /آب خالص : Purified water
آب مقطر یا آب واچکیده ( به انگلیسی: Distilled water ) آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می دهند. دمای جوش در آب چکیده پایین تر از آب معمولی است. آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیل ها و کامیون ها استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
آبی که در اثر سرد شدن بخار اب ایجاد شده و موادمعدنی خود را از دست داده