فرهنگ معین
دانشنامه عمومی
آب سردکن. آب سرد کن، دستگاهی است که آب آشامیدنی را سرد می کند و آن را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. آب سرد مصرفی در مناطق معتدل باید در گستره دمایی ۱۵–۱۰درجه سانتیگراد و در مناطق گرمسیر در گستره دمایی ۱۸–۱۳ درجه سانتیگراد باشد و شرایط بهداشتی مد نظر قرار گیرد. [ ۱]
این آب سردکن ها به آب لوله کشی وصل می شوند و مخزن آن ها توسط یک شیر مجهز به شناور همیشه پر می ماند و هم چنین برای آب اضافی که ممکن است در حین خوردن آب سرد پیدا شود، مستقیماً به مجرای فاضلاب وصل هستند. بیشتر این نوع را در شرکت ها و محل های عمومی می توان دید. [ ۲]
این نوع آبسرد کن ها معمولاً از یک سیستم پمپ حرارتی ( مانند یخچال ) برای خنک کردن آب استفاده می نمایند. لوله های اواپراتور به شکل لوله مسی به دور یک مخزن فلزی جوش می خورد. آب وارد مخزن می شود و با مصرف برق توسط مدار خنک کننده، خنک می شود. با مصرف آب، شناور تعبیه شده در مخزن پایین می آید و شیر آب ورودی باز می شود تا مخزن پر شود.
برای رعایت اصول بهداشتی لوله های اواپراتور که حاوی گاز است نباید با آب مصرفی تماس پیدا کند. به عبارتی لوله ها باید خارج مخزن باشند؛ که این خود اتلاف انرژی چشمگیری را در پی دارد. قدرت سیستم برودتی باید به اندازه ای باشد که دیواره های مخزن یخ نزند ولی آب به سرعت خنک شود![ ۳]
ظرفیت سرمایش: بر اساس شرایط استاندارد آب سردکن ها باید در یک ساعت نصف ظرفیت مخزن خود آب خنک تحویل دهند؛ مثلاً آب سردکنی با مخزنی به حجم ۱۵۰ لیتر اگر استاندارد باشد باید ۷۵ لیتر در ساعت آب خنک دهد. یا به عبارتی ظرفیت سرمایش آن ۷۵ لیتر بر ساعت است. [ ۴]
اگر ناگهان نرخ مصرف آب بالا رود ( مثلاً ساعات پس از ناهار ) همان طور که گفته شد آب خنک شده از مخزن خارج می شود و از شیر شناور آب گرم جایگزین آن می شود؛ بنابراین نرخ مصرف آب سرد با کیفیت دمای آب نسبت عکس دارد؛ یعنی هر زمان آب بیشتری مصرف کنیم به تدریج آب گرمتری نصیبمان می شود؛ مثلاً فرض کنید ساعت ۱۱ صبح آبسردکن را به برق وصل می کنیم. آب در عرض یک ساعت به دمای ۹ درجه سانتیگراد می رسد البته اگر کسی در عرض این یک ساعت آب ننوشد. آب درون مخزن در بهترین شرایط ممکن در دمای ۹ درجه سانتیگراد قرار دارد. ساعت ۱۲ ظهر است نفر اولی که از آبسرد کن استفاده می کند، آب ۹ درجه مصرف می کند. اما همان مقدار که او آب مصرف می کند آب گرم جایگزین آب رفته از مخزن می شود؛ بنابراین نفر بعد آب گرمتری می خورد و همین طور برای نفرات بعد در حالی که آبسردکن فرصت خنک کردن آب درون مخزن را ندارد. به همین علت در ساعات پیک مصرف آب آشامیدنی همه آب گرم می خورند. [ ۵] [ ۶] [ ۷]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین آب سردکن ها به آب لوله کشی وصل می شوند و مخزن آن ها توسط یک شیر مجهز به شناور همیشه پر می ماند و هم چنین برای آب اضافی که ممکن است در حین خوردن آب سرد پیدا شود، مستقیماً به مجرای فاضلاب وصل هستند. بیشتر این نوع را در شرکت ها و محل های عمومی می توان دید. [ ۲]
این نوع آبسرد کن ها معمولاً از یک سیستم پمپ حرارتی ( مانند یخچال ) برای خنک کردن آب استفاده می نمایند. لوله های اواپراتور به شکل لوله مسی به دور یک مخزن فلزی جوش می خورد. آب وارد مخزن می شود و با مصرف برق توسط مدار خنک کننده، خنک می شود. با مصرف آب، شناور تعبیه شده در مخزن پایین می آید و شیر آب ورودی باز می شود تا مخزن پر شود.
برای رعایت اصول بهداشتی لوله های اواپراتور که حاوی گاز است نباید با آب مصرفی تماس پیدا کند. به عبارتی لوله ها باید خارج مخزن باشند؛ که این خود اتلاف انرژی چشمگیری را در پی دارد. قدرت سیستم برودتی باید به اندازه ای باشد که دیواره های مخزن یخ نزند ولی آب به سرعت خنک شود![ ۳]
ظرفیت سرمایش: بر اساس شرایط استاندارد آب سردکن ها باید در یک ساعت نصف ظرفیت مخزن خود آب خنک تحویل دهند؛ مثلاً آب سردکنی با مخزنی به حجم ۱۵۰ لیتر اگر استاندارد باشد باید ۷۵ لیتر در ساعت آب خنک دهد. یا به عبارتی ظرفیت سرمایش آن ۷۵ لیتر بر ساعت است. [ ۴]
اگر ناگهان نرخ مصرف آب بالا رود ( مثلاً ساعات پس از ناهار ) همان طور که گفته شد آب خنک شده از مخزن خارج می شود و از شیر شناور آب گرم جایگزین آن می شود؛ بنابراین نرخ مصرف آب سرد با کیفیت دمای آب نسبت عکس دارد؛ یعنی هر زمان آب بیشتری مصرف کنیم به تدریج آب گرمتری نصیبمان می شود؛ مثلاً فرض کنید ساعت ۱۱ صبح آبسردکن را به برق وصل می کنیم. آب در عرض یک ساعت به دمای ۹ درجه سانتیگراد می رسد البته اگر کسی در عرض این یک ساعت آب ننوشد. آب درون مخزن در بهترین شرایط ممکن در دمای ۹ درجه سانتیگراد قرار دارد. ساعت ۱۲ ظهر است نفر اولی که از آبسرد کن استفاده می کند، آب ۹ درجه مصرف می کند. اما همان مقدار که او آب مصرف می کند آب گرم جایگزین آب رفته از مخزن می شود؛ بنابراین نفر بعد آب گرمتری می خورد و همین طور برای نفرات بعد در حالی که آبسردکن فرصت خنک کردن آب درون مخزن را ندارد. به همین علت در ساعات پیک مصرف آب آشامیدنی همه آب گرم می خورند. [ ۵] [ ۶] [ ۷]
wiki: آب سردکن
پیشنهاد کاربران
آبسردکن/ābsardkon - ها/ اسم: دستگاهی معمولاً برقی برای خنک کردن یا خنک نگه داشتن آب آشامیدنی که بیشتر در مکان های عمومی کاربرد دارد.
( صدری افشار ، غلامحسین و همکاران ، فرهنگ فارسی معاصر )
( صدری افشار ، غلامحسین و همکاران ، فرهنگ فارسی معاصر )
drinking fountain این درست تره
براده الماه
براده