ائودی

دانشنامه عمومی

آئودی. آئودی ( به آلمانی: Audi ) شرکت خودروسازی آلمانی و از تولیدکنندگان مشهور خودروهای لوکس است، که دفتر مرکزی آن در شهر اینگولشتات، ایالت بایرن قرار دارد و مدل هایش را در ۹ کارخانه، که در ۸ کشور اروپایی مستقر می باشند، تولید می نماید.
شرکت آئودی در تاریخ ۱۶ ژوئیه ۱۹۰۹ توسط آگوست هورش و در شهر تسویکاو، آلمان تأسیس شد. این شرکت از سال ۱۹۶۴ یکی از شرکت های زیرمجموعه های گروه فولکس واگن به شمار می آید.
آئودی همراه با مرسدس - بنز و ب ام و سه خودروساز مشهور و لوکس آلمانی هستند و به عنوان پرفروش ترین خودروسازان لوکس جهان شناخته می شوند.
شرکت خودروسازی آئودی چون دیگر خودروسازان اروپایی پیشینه ای طولانی دارد و بیش از یک قرن پیش توسط اوت هورش، در سال ۱۸۹۹ تأسیس گردید. این شرکت که ابتدا نامش هورش کمپانی بود، در سال ۱۹۰۱ نخستین خودروی خود را، به کمک ۱۵ کارگرش تولید نمود.
این خودرو سرعتی معادل ۳۲ کیلومتر بر ساعت داشت. سال ۱۹۰۹ اوت هورش شرکت دیگری را، به جای شرکت قبلی تأسیس کرد و آن را آئودی نامید، که در واقع ترجمه لاتین نام خانوادگی خودش یعنی هورش بود. در این زمان خودروهایی را تولید کرد، مانند خودروی آئودی ای که حداکثر سرعت آن، برابر ۲۲ کیلومتر بر ساعت بود.
همچنین با چند خودرو در مسابقات اتومبیل رانی نیز شرکت کرد. با شروع جنگ جهانی اول، شرکت آئودی مجبور به تولید جنگ افزار شد. اوت هورش سال ۱۹۲۰ از مدیریت شرکت آئودی کناره گیری کرد، اما به عنوان عضوی از هیئت مدیره باقی ماند.
در سال ۱۹۲۹ خودروی ۶ سیلندر ۴۶۵۵ سی سی و سال ۱۹۲۹ خودروهای مدل درسدن و تسویکاو را عرضه کرد. در همین سال خودروهای ۴ و ۶ سیلندر دیگری را، تحت لیسانس شرکت پژو روانه بازار کرد.
سال ۱۹۳۰ شروع به تولید خودروهایی کوچک کرد و در این زمان ۹٫۱۷٪ درصد از بازار خودروی آلمان را، در اختیار خود داشت. با شروع جنگ جهانی دوم همانند دیگر خودروسازان دنیا، شرکت آئودی به تولید جنگ افزار و خودروهای جنگی پرداخت و خودروهای جنگی مدل آی اف ای اف و آی اف ای اف۸ را تولید نمود.
پس از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۵۸ شرکت مرسدس بنز حدود ۸۷٪ درصد از سهام آئودی را خریداری کرد و سال ۱۹۵۹ باقی سهام شرکت را نیز بدست آورد، اما پس از آن، در ۱۹۶۴ گروه فولکس واگن ۵۰٪ درصد از سهام آئودی را، از شرکت مرسدس بنز خریداری کرد. سپس شرکتی را با همان نام، راه اندازی کرد و اقدام به تولید و عرضه چند مدل جدید از آئودی نمود، که مدل هایی چون آئودی ۶۰، آئودی ۷۵، آئودی ۸۰ و آئودی ۹۰ به این دوره زمانی اختصاص دارند. سال ۱۹۶۹ آئودی به شرکت ان اس یو پیوست و برای مدت کوتاهی، به ان اس یو آئودی تغییر نام داد.
عکس آئودیعکس آئودیعکس آئودیعکس آئودیعکس آئودیعکس آئودی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس