ژله

/Zele/

مترادف ژله: لرزانک

برابر پارسی: لرزانک

معنی انگلیسی:
gel, gelatin, jelly

لغت نامه دهخدا

ژله. [ ژِ ل ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) لرزانک. رجوع به لرزانک شود.

ژله. [ ژِ ل ِ ] ( اِخ ) کلود. رجوع به لورن شود.

فرهنگ فارسی

لرزانک میوه، خوراکی که بشکل لرزانک درست کنند
( اسم ) خوراکی که به شکل لزرانک تهیه کنند لرزانک .

فرهنگ معین

(ژِ لِ ) [ فر. ] (اِ. ) لرزانک ، آب میوة پخته شده در شکر که در هوای سرد منعقد می شود.

فرهنگ عمید

خوراکی شیرین با رنگ های گوناگون که به شکل لرزانک درست می شود، لرزانک.

دانشنامه عمومی

ژله ( به فرانسوی: Gelée ) یا لرزانک[ نیازمند منبع] ، آب میوه پخته شده در شکر حاوی ژلاتین که در هوای سرد منعقد می شود. ژله نوعی دسر است و فرآورده کلاژن است که به عنوان ژلاتین نیز شناخته می شود . ژله اولین بار در قرن 18 میلادی و کتاب هنر آشپزی هانا گلاس مطرح شد. در حال حاضر ژله بیشتر به صورت پودر ژله یافت می شود که باید آن را با آب سرد و گرم مخلوط و در یخچال منعقد کرد. به دلیل این که در این ماده از ژلاتین استفاده می شود ، گیاه خواران از خوردن آن پرهیز می کنند زیرا این ماده از کلاژن پوست و استخوان جانوران تهیه می شود. [ ۱]
به دلیل استفاده از مواد مختلف دارای طعم های مختلف مانند پرتقالی، آلبالویی و . . . می باشد. ژله نوعی کلویید است.
بر اساس علم تغذیه ژله در استخوان سازی و رشد کودکان تاثیر دارد به این صورت که ژله حاوی ماده ی ژلاتین است که این ماده دارای پروتئین و آمینو اسید است که مصرف آن موجب رشد استخوان می شود. همچنین مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو کمک می کند.
قبل از اینکه ژلاتین به عنوان یک محصول تجاری به طور گسترده ای در دسترس قرار گیرد، معمولی ترین ژله، ژله ی پاستور گوساله بود. همانطور که از نامش بر می آید، این کار با استخراج و تمیز کردن ژلاتین از پای یک گوساله ساخته شد. این ژلاتین با آب میوه و شکر برای یک دسر مخلوط شده است. [ ۲]
عکس ژله

ژله (بلژیک). شهر ژله ( به فرانسوی: Jalhay ) در شهرستان ورویه در استان لیئژ در منطقه فدرال والوون در کشور بلژیک واقع شده است.
عکس ژله (بلژیک)عکس ژله (بلژیک)عکس ژله (بلژیک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

jelly (اسم)
دلمه، لرزانک، ماده لزج، ژله، جسم ژلاتینی

پیشنهاد کاربران

لرزانک . . . . . .
دسر
Jelly
ژله
این واژه همریشه با واژهء پارسی زیر است :
شُله
که در خوردنی " شُله زَرد " آوازه دارد.
لرزانک، مارمالاد
پیش غذایی که همیشه در عروسی ها قبل از غذا می دهند.

بپرس