نقطۀ جوش، افزایش (elevation of boiling point)
افزایش نقطۀ جوش مایع نسبت به حلال خالص، بر اثر حل شدن ماده ای در آن. این پدیده با افزودن نمک به آبِ در حال جوش مشاهده می شود و جوشیدن آب، بر اثر افزایش نقطۀ جوش، متوقف می شود. میزان افزایش نقطۀ جوش به تعداد مولکول های مادۀ حل شدنی بستگی دارد. برای یک حلال منفرد، مثلاً آب خالص، همۀ مواد با غلظت مولکولی یکسان، موجب افزایش نقطۀ جوش به یک میزان می شوند. افزایش نقطۀ جوش براثر حل شدن ماده ای با غلظت مولی C از رابطه زیر به دست می آید: e=KC که در آن K مقدار ثابتی با نامِ ثابت غلیان سنجی است.
افزایش نقطۀ جوش مایع نسبت به حلال خالص، بر اثر حل شدن ماده ای در آن. این پدیده با افزودن نمک به آبِ در حال جوش مشاهده می شود و جوشیدن آب، بر اثر افزایش نقطۀ جوش، متوقف می شود. میزان افزایش نقطۀ جوش به تعداد مولکول های مادۀ حل شدنی بستگی دارد. برای یک حلال منفرد، مثلاً آب خالص، همۀ مواد با غلظت مولکولی یکسان، موجب افزایش نقطۀ جوش به یک میزان می شوند. افزایش نقطۀ جوش براثر حل شدن ماده ای با غلظت مولی C از رابطه زیر به دست می آید: e=KC که در آن K مقدار ثابتی با نامِ ثابت غلیان سنجی است.
wikijoo: نقطه_جوش،_افزایش