ماپوتو

دانشنامه عمومی

ماپوتو پایتخت کشور موزامبیک است. ماپوتو شهری بندری است که بر کرانهٔ اقیانوس هند قرار گرفته است.
شهر ماپوتو ۱٫۲ میلیون نفر جمعیت دارد و با احتساب حومه جمعیت آن ۱٫۸ میلیون نفر برآورد می شود.
شهر ماپوتو مرکز استان ماپوتو نیز هست و اسقف نشین کلیساهای کاتولیک و انگلیکن نیز در این شهر قرار گرفته است. نخستین دانشگاه موزامبیک به نام دانشگاه ادواردو موندلانه نیز در ماپوتو قرار دارد.
ماپوتو در سده هجدهم میلادی بنیاد شد و نخست لورنسو مارکز نام داشت که نام خود را از کاشف پرتغالی لورنسو مارکز گرفته بود. این کاشف کسی بود که منطقه را در سال ۱۵۴۴ کشف کرده بود.
در سال ۱۸۹۵ خط آهنی تا پرتوریا در آفریقای جنوبی ساخته شد که این امر باعث افزایش جمعیت ماپوتو شد. شهر لورنسو مارکز در سال ۱۸۹۸ پایتخت کشور موزامبیک شد و پس از استقلال کشور در سال ۱۹۷۵ نام آن تغییر کرده و ماپوتو نامیده شد. این شهر پس از رفتن پرتغالی ها با رکود مواجه شد اما امروزه بار دیگر رو به رونق نهاده است.
عکس ماپوتوعکس ماپوتوعکس ماپوتوعکس ماپوتو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ماپوتو (Maputo)
(نام سابق: لورنسو مارکِس، تا ۱۹۷۵) پایتخت موزامبیک و دومین بندر بزرگ افریقا، در خلیج دلاگوآ، با ۱,۶۹۱,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). با راه آهن به زیمبابوه، سوازیلند، و افریقای جنوبی مرتبط است و محل صادرات مواد معدنی، فولاد، پارچه، مواد غذایی، و لوازم خانگی به شمار می رود. در ۱۵۴۴ به نام لورنسو مارکِس، تاجر پرتغالی، نام گذاری شد. او نخستین فرد اروپایی بود که این منطقه را پویید. در ۱۸۸۷ عنوان شهر یافت و در ۱۹۰۷ پایتخت افریقای شرقی پرتغال شد. پیش از استقلال موزامبیک در ۱۹۷۶، تفریحگاه عمومی بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس