( قنطرة ) قنطرة. [ق َ طَ رَ ] ( ع مص ) بشهر و ده جای گرفتن و ترک بادیه کردن. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ) ( آنندراج ). || مالک مال بقنطار شدن. ( آنندراج ) ( منتهی الارب ). مالک شدن مال فراوانی را که گویی با قنطار سنجیده شود. ( اقرب الموارد ). || دیر ماندن و بجایی پیوسته اقامت کردن. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || گائیدن. ( آنندراج ) ( منتهی الارب ). || بستن و محکم کردن. ( اقرب الموارد از زجاج ). || برهم نهادن. ( ترجمان عادل جرجانی ). قنطرة. [ ق َ طَ رَ ] ( ع اِ ) پل بزرگ. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ).آنچه بر روی آب سازند برای عبور. ( اقرب الموارد ) : نوح نه بس علم داشت گر پدر من بدی قنطره بستی به علم بر سر طوفان او.
خاقانی ( دیوان چ سجادی ص 365 ).
|| هر بنای بلند. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ) ( آنندراج ). ج ، قناطر. ( اقرب الموارد ). قنطرة. [ ق َ طَ رَ ] ( اِخ ) محله ای است به نیشابور. ( منتهی الارب ). و رجوع به معجم البلدان شود.
فرهنگ فارسی
پل، پل بزرگ که برروی رودخانه جهت عبورساخته شود محله ایست به نیشابور
فرهنگ معین
(قَ طَ رِ ) [ ع . قنطرة ] (اِ. ) پل . ج . قناطر.
فرهنگ عمید
پل.
دانشنامه عمومی
قنطره (استان بسکره). قنطره ( به عربی: القنطرة ) یک شهرداری در الجزایر است که در استان بسکره واقع شده است. [ ۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
پیشنهاد کاربران
قنطره ؛ در عالم عرفان این کلمه برای زمانی استفاده می شود که به امر خداوند متعال، روح از کالبد بدن قصد عبور کردن داشته باشد. حالا اینکه مفهوم اصلی این کلیدواژه چه چیزی می باشد و از کجا ایجاد شده است باید در کلمات هم ریشه و هم خانواده با این کلمه جستجو کرد. ... [مشاهده متن کامل]
کلمه ی قنطره با ریخت قنتره به لحاظ اشتراک مفاهیم مرتبط با کلمه ی قنات و قنوت و قناعت و مقنی و قنیع و. . . می باشد. در زمان حیات مادی انسان جسم به مانند قناتی می باشد که روح به مانند آبی زلال در درون این قنات جریان داشته باشد. فلذا تعریف پل برای کلمه ی قنطره یک تعریف موازی و غیرانطباقی می باشد. مثل دو کلمه ی ظرف و مخزن که با دو ریشه متفاوت ولی دارای یک مفهوم موازی هستند. علت استفاده از حرف ( ر ) با ذات آوایی که دارد در انتهای کلمه ی قنطره به خاطر پر تکرار بودن عمل جریان انتقال روح از عالم بالا به پایین و بالعکس در عالم واقع می باشد. ذات حرف ( ر ) در میان و ساختمان کلمات، نماد تکرار و وجود انرژی و جریان در مفاهیم کلمات می باشد.
پایگاه اینترنتی قنطره ( به عربی کلاسیک: قنطرة، به معنی پل است ) یک پورتال اینترنتی به زبان های آلمانی ، انگلیسی و عربی می باشد که برای ارتقای گفتگوی بین فرهنگی میان جهان غرب و جهان اسلام طراحی شده است. این پورتال به ابتکار وزارت امور خارجه آلمان و در واکنش به بحران تحول یافته در روابط آلمان با فرهنگ های اسلامی در پی شوک حملات ۱۱ سپتامبر در ایالات متحده تأسیس شد. از مارس ۲۰۰۳، این پلت فرم به طور مشترک توسط آژانس فدرال آلمان برای آموزش مدنی ، مرکز انتشار بین المللی آلمان، دویچه وله، موسسه ی گوته و انستیتوی روابط فرهنگی خارجی آلمان اداره می شود، و مخارجش توسط دفتر خارجه تأمین می گردد. وظیفه پروژه، گفتگوی مشترک، ترویج تفاهم بین فرهنگهای مختلف، با هدف مبارزه با جهل و تعصب از طریق دانش و کسب آگاهی است. ... [مشاهده متن کامل]
تیم تحریریه ی این مرکز تلاش می کند تا نوشته های نویسندگان غربی و مسلمان را که به دنبال بحث باز و احترام آمیز درباره مشترکات و موضوعات بحث برانگیز هستند، منتشر کند. این نویسندگان شامل ادبا و نویسندگان مختلفی مانند نویسنده ی مصری، نصر حامدابوزید، دیپلمات مسلمان سابق آلمان مراد هوفمن، الهی دان دین اسلام، هلیما کراوسن، پژوهشگر تنش، هاینر بیله فلدت و ارنست اولریش فون وایزاسکر فیزیکدان هستند.
پل بزرگ کاروانی همی از ری بسوی دسکره شد آب پیش آمد و مردم همه بر قنطره شد لیثی. لبیبی ذکر در تاریخ بیهقی