فهرست جایزه ها و نامزدی های ابراهیم حاتمی کیا شامل جایزه ها و نامزدی های ابراهیم حاتمی کیا ( زادهٔ ۱۳۴۰ ) فیلم ساز سینمای ایران، در جشنواره های مختلف سینمایی است.
حاتمی کیا حضور در جشنواره فیلم فجر را با فیلم های کوتاه تربت و صراط در سومین دورهٔ جشنواره آغاز کرد که برای صراط، نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه شده و دیپلم افتخار دریافت کرد. او در هفتمین دورهٔ جشنواره، سیمرغ بلورین جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران را برای کارگردانی دیده بان، و در هشتمین دورهٔ جشنواره، دیپلم افتخار برای فیلم نامهٔ مهاجر دریافت کرد. آژانس شیشه ای نخستین فیلمی است که سیمرغ بلورین را در رشته های اصلی جشنواره برای حاتمی کیا به ارمغان آورد. او برای این فیلم، دو سیمرغ بلورین در رشته های بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه از شانزدهمین دورهٔ جشنواره کسب کرد و یک سال بعد، سومین سیمرغ بلورین را نیز برای کارگردانی روبان قرمز به دست آورد. بیست و چهارمین دورهٔ جشنواره نیز جایزه های متعددی برای حاتمی کیا رقم زد. او در این دوره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم و دیپلم افتخار بهترین فیلم نامه را از بخش «مسابقهٔ سینمای ایران» جشنواره و سیمرغ بلورین بهترین فیلم را نیز از بخش «مسابقهٔ سینمای بین الملل» برای به نام پدر دریافت کرد. همچنین وی دو سیمرغ بلورین برای کارگردانی به رنگ ارغوان و به وقت شام از بخش «مسابقهٔ سینمای ایران»، و نیز یک سیمرغ بلورین برای فیلم نامهٔ به رنگ ارغوان و یک سیمرغ بلورینِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای کارگردانی چ از بخش «مسابقهٔ سینمای بین الملل» جشنواره دریافت کرده است. آژانس شیشه ای علاوه بر نخستین سیمرغ بلورین، نخستین تندیس زرین را هم برای حاتمی کیا به همراه داشت. او در نخستین حضور خود در جشن سینمای ایران، موفق به دریافت تندیس زرین بهترین کارگردانی شد. این موفقیت، سه سال بعد و توسط ارتفاع پست برایش تکرار شد. او از جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ( با نام سابق جشنوارهٔ فیلم دفاع مقدس ) هم چندین جایزه دریافت کرده است. وی در اولین حضور خود در جشنواره، تندیس بهترین فیلم را برای دیده بان، و تندیس بهترین کارگردانی را فیلم های دیده بان و مهاجر کسب کرد. دو دیپلم افتخار برای فیلم نامه های وصل نیکان و از کرخه تا راین، به همراه یک تندیسِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای آژانس شیشه ای، تنها جایزه های حاتمی کیا از بخش مسابقهٔ این جشنواره طی سال های دههٔ ۱۳۷۰ بود تا سرانجام تندیس بهترین کارگردانی را به ترتیب برای چ و بادیگارد در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ دریافت کند. حاتمی کیا یک تندیس جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران در بخش «سینمای بین المللی» نیز برای کارگردانی چ کسب کرد. جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران هم دیگر جشنوارهٔ مهمی است که حاتمی کیا در آن حضور پیدا کرده و برندهٔ جایزه شده است. تندیس بهترین کارگردانی برای به رنگ ارغوان، و تندیسِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای بادیگارد، جایزه های او از این جشنواره هستند. تنها نامزدی وی برای دریافت جایزه بازیگری نیز به نامزدی تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در زندگی خصوصی آقا و خانم میم از ششمین جشن انجمن منتقدان بازمی گردد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفحاتمی کیا حضور در جشنواره فیلم فجر را با فیلم های کوتاه تربت و صراط در سومین دورهٔ جشنواره آغاز کرد که برای صراط، نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه شده و دیپلم افتخار دریافت کرد. او در هفتمین دورهٔ جشنواره، سیمرغ بلورین جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران را برای کارگردانی دیده بان، و در هشتمین دورهٔ جشنواره، دیپلم افتخار برای فیلم نامهٔ مهاجر دریافت کرد. آژانس شیشه ای نخستین فیلمی است که سیمرغ بلورین را در رشته های اصلی جشنواره برای حاتمی کیا به ارمغان آورد. او برای این فیلم، دو سیمرغ بلورین در رشته های بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه از شانزدهمین دورهٔ جشنواره کسب کرد و یک سال بعد، سومین سیمرغ بلورین را نیز برای کارگردانی روبان قرمز به دست آورد. بیست و چهارمین دورهٔ جشنواره نیز جایزه های متعددی برای حاتمی کیا رقم زد. او در این دوره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم و دیپلم افتخار بهترین فیلم نامه را از بخش «مسابقهٔ سینمای ایران» جشنواره و سیمرغ بلورین بهترین فیلم را نیز از بخش «مسابقهٔ سینمای بین الملل» برای به نام پدر دریافت کرد. همچنین وی دو سیمرغ بلورین برای کارگردانی به رنگ ارغوان و به وقت شام از بخش «مسابقهٔ سینمای ایران»، و نیز یک سیمرغ بلورین برای فیلم نامهٔ به رنگ ارغوان و یک سیمرغ بلورینِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای کارگردانی چ از بخش «مسابقهٔ سینمای بین الملل» جشنواره دریافت کرده است. آژانس شیشه ای علاوه بر نخستین سیمرغ بلورین، نخستین تندیس زرین را هم برای حاتمی کیا به همراه داشت. او در نخستین حضور خود در جشن سینمای ایران، موفق به دریافت تندیس زرین بهترین کارگردانی شد. این موفقیت، سه سال بعد و توسط ارتفاع پست برایش تکرار شد. او از جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ( با نام سابق جشنوارهٔ فیلم دفاع مقدس ) هم چندین جایزه دریافت کرده است. وی در اولین حضور خود در جشنواره، تندیس بهترین فیلم را برای دیده بان، و تندیس بهترین کارگردانی را فیلم های دیده بان و مهاجر کسب کرد. دو دیپلم افتخار برای فیلم نامه های وصل نیکان و از کرخه تا راین، به همراه یک تندیسِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای آژانس شیشه ای، تنها جایزه های حاتمی کیا از بخش مسابقهٔ این جشنواره طی سال های دههٔ ۱۳۷۰ بود تا سرانجام تندیس بهترین کارگردانی را به ترتیب برای چ و بادیگارد در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ دریافت کند. حاتمی کیا یک تندیس جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران در بخش «سینمای بین المللی» نیز برای کارگردانی چ کسب کرد. جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران هم دیگر جشنوارهٔ مهمی است که حاتمی کیا در آن حضور پیدا کرده و برندهٔ جایزه شده است. تندیس بهترین کارگردانی برای به رنگ ارغوان، و تندیسِ جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای بادیگارد، جایزه های او از این جشنواره هستند. تنها نامزدی وی برای دریافت جایزه بازیگری نیز به نامزدی تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در زندگی خصوصی آقا و خانم میم از ششمین جشن انجمن منتقدان بازمی گردد.
