فرهنگ در اردن

دانشنامه عمومی

فرهنگ اردن در عناصر عربی و اسلامی با تأثیر چشمگیر غربی بنا شده است. اردن در تقاطع سه قاره جهان باستان ایستاده و دارای جغرافیا و فرهنگ متنوعی است. جنبه های قابل توجه این فرهنگ شامل موسیقی و لباس سنتی اردن و علاقه به ورزش است. اینها شامل فوتبال و بسکتبال و همچنین سایر ورزشهای وارداتی، عمدتاً از اروپای غربی و ایالات متحده است.
بیش از ۴۰٪ از جمعیت در کلان شهر عمان زندگی می کنند و فرهنگ اردن را در آن شهر متمرکز می کنند. موسیقی، فیلم، مد اروپایی و آمریکایی در بین مردم اردن محبوب است.
موسیقی سنتی اردن قدمتی طولانی دارد. اخیراً اردن شاهد ظهور چندین دی جی و ستاره های برجسته است.
اردن صنعت فیلم سازی ندارد. تنها فیلم اردنی کاپیتان ابو رائد است. [ ۱] اگرچه این تنها فیلم اردنی است که در اردن ساخته شده است، فیلم های متعدد هالیوودی در مکان هایی در اردن مانند لارنس عربستان و ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی فیلمبرداری شده است. [ ۲] برنده اسکار بهترین فیلم، مهلکه در سال ۲۰۱۰ نیز در اردن فیلمبرداری شد. [ ۳] اخیراً فیلمبرداری مریخی در وادی رم انجام شد. [ ۴]
مطالعه باستان شناسی اردن در قرن نوزدهم با کشف پترا توسط یوهان لودویگ برکارتت آغاز شد. با این حال بیشترین توجه باستان شناسی در قرن نوزدهم روی فلسطین متمرکز بود، زیرا باستان شناسان خارجی تمایل داشتند که با گسترش مکانهای کتاب مقدس واقع در آنجا مشغول به کار باشند. وزارت آثار باستانی در عمان در سال ۱۹۲۳ تأسیس شد. پلا، ام قیس، پترا، جرش، کرک ( اردن ) از آثار کشف شده قرن اخیر در اردن هستند. تندیس های دوران نوسنگی در سال ۱۹۸۳ در محل دهکده ماقبل تاریخ عین غزال یافت شد. موزاییک های قرن چهارم در کلیسا در بنای یادبود موسی در کوه نبویافت شده اند. [ ۵]
غذاهای اردن سبک سنتی آماده سازی مواد غذایی نشات گرفته از روش آشپزان اردنی یا روش استفاده معمول در اردن است که در طی قرن های متمادی از تغییرات اجتماعی و سیاسی توسعه یافته است.
طیف گسترده ای از تکنیک های موجود در آشپزی اردنی مورد استفاده قرار می گیرد، اعم از تنوری کردن، تف دادن و کباب کردن با چاشنی سبزیجات ( هویج و برگها، بادمجان و غیره ) , گوشت و مرغ. همچنین یک زوش متداول در غذاهای اردنی برشته کردن یا تهیه غذاها با انواع سس های مخصوص است.
به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان زیتون در جهان روغن زیتون اصلی تربن روغن پخت وپز در اردن است. سبزیها، سیر، پیاز، سس گوجه فرنگی و لیمو ترش از طعم هایی هستند که معمولاً در غداهای اردن یافت می شوند. ترکیبی از ادویه جات ترشیجات به نام za'atar شامل یک گیاه محلی معروف به نام سماقاست. سماق یک گیاه وحشی است که در غذاهای اردن و کشورهای همسایه و نزدیک به آن در منطقه مدیترانه استفاده می شود.
عکس فرهنگ در اردنعکس فرهنگ در اردنعکس فرهنگ در اردن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس