برای انتخاب دیکشنری یا لغتنامه، اینجا را کلیک کنید.
96 1398 100 1

سفیداب

/sefidAb/

معنی سفیداب به فارسی

سفیداب
اکسیدروی، گردسفیدی که ازروی وبرخی مواداست
۱ - گرد سفیدی که زنان به صورت خود مالند سفیده اسفیداج . ۲ - کربنات سرب که در نقاشی و رنگ کردن اطاقها به کار میرود سفید آب شیخ اسفیداب سفیداب سرب . ۳ - گرد سفیدی که از روی مواد دیگر گیرند و در نقاشی بکار برند سفیداب روی . یا سفیداب روی . اکسید زنک . یا سفیداب سرب . مخلوطی است از کربنات و ئیدرات سرب . گردیست سفید رنگ که با آب و روغن های نباتی مانند روغن کتان و بزرگ و غیره رنگ سفید پوشاننده ای میدهد و میتوان با افزودن رنگهای دیگر از آن رنگهای مختلف تهیه گرد ولی چون بر اثر ئیدروژن سولفوره هوا سیاه میگردد و سمیت آن نیز زیاد است تهیه و استعمال آن در برخی کشورها منع شده است سفیداب شیخ . یا سفیداب قلع . یکی از رنگهای جسمی است که برای نقاشی روی قلمدان و جلد کتاب و رحل قران و اوراق آس و غیره به کار میرفته . این رنگ از رنگهای غیر شفاف و حاجب ماورائ است و به جای رنگ سفید استعمال میشود .

معنی سفیداب در فرهنگ معین

سفیداب
( ~ .) (اِمر.) ۱ - پودر سفیدی که زنان به صورت خود مالند. ۲ - گرد سفیدی که از بعضی مواد گرفته می شود و در نقاشی مورد استفاده قرار می گیرد.

معنی سفیداب در فرهنگ فارسی عمید

سفیداب
۱. گرد سفیدی که از روی و برخی مواد دیگر گرفته می شود و در نقاشی به کار می رود، سفیداب روی، اکسید روی.
۲. پودر سفیدی که زنان به صورت خود می مالند، سپیده، سپیتاک.
* سفیداب شیخ (سرب): گَرد سفید و سمی مرکب از کربنات سرب و هیدروکسید سرب که مخلوط آن با روغن بزرک در نقاشی به کار می رود و ماده ای سمی است. &delta، تسمیۀ آن به سفیداب شیخ از آن جهت است که در اصفهان در خانواده ای به نام شیخ به طریقۀ خاصی ساخته می شده.

سفیداب در دانشنامه ویکی پدیا

سفیداب
سفیداب یا روشور، نوعی لایه بردار و سفیدکننده پوست بدن است که به طور سنّتی در ایران به شکل توپ های کوچک سفیدرنگ تولید و عرضه شده و در هنگام استحمام به کار گرفته می شود. این فراورده با مالیده شدن بر سطح پوست به جمع آوری و زدودن سلّول های مرده کمک می کند و باعث پاکیزگی و روشن دیده شدن یا سفید شدن رنگ پوست می شود.
سفیداب سرب
ساختار سنّتی سفیداب معمولی چیزی بیش از ترکیب گل سفید و نخاع برخی جانوران نیست. انواع دیگر سفیداب عبارت است از سپیداب قلع و سپیداب سرب که از سوزاندن فلزات قلع و سرب تهیه می شوند.
استفاده این فراورده منحصر به هنگام استحمام نیست بلکه در گذشته، به همراه سرخاب، سرمه، حنا، وسمه، زرک و غالیه یکی از ستون های هفت گانه بَزَک (آرایش سنّتی زنانه در ایران) بوده است و به سبب همین همراهی همیشگی، اصطلاح سرخاب ـ سفیداب به فرهنگ عامّه پارسی وارد شد که اشاره به ادوات و لوازم آرایش زنانه دارد و سرخاب ـ سفیداب کردن، به معنای آرایش کردن بانوان به کار می رود. البتّه سفیداب در مقام یک فراورده صرفاً آرایشی و فارغ از کاربرد متداول آن یعنی پاک کنندگی، دارای تعریفی مجزّا و اندکی متفاوت نیز می باشد که عبارت است از گَرد سفیدی که زنان برای آرایش و سفید کردن بر پوست صورت خود می مالند.
امروزه بر پایه سفیداب، شامپوهایی تولید و در بازار ایران به فروش می رسند امّا خود این فراورده تا به امروز به همان شیوه سنّتی تولید و عرضه شده است و هیچ گونه دگرگونی چه از دید فرمولی و چه از دید کیفیّت عرضه و بسته بندی نداشته و از جمله فراورده های صنعتی بسیار ابتدایی و تا حدودی در دست فراموشی می باشد.معصومه ویک کارشناس ایرانی پوست و زیبایی در سالیان اخیر در پی یک سلسله بررسی های آزمایشگاهی و دستکاری در ترکیب و نیز نوآوری در بسته بندی و بازاریابی، موفّق به تولید و عرضه فراورده ای بر پایه سفیداب سنّتی ایرانی، با نام تجاریِ BOA در بازار لوازم آرایشی و بهداشتی آمریکا شده است.
سفیداب ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
سفیداب (تفرش)
سفیداب (تنکابن)
سفیداب (خرم آباد)
...


چنانچه، معنی واژه بالا (برگرفته از دانشنامه ویکی پدیا)، نادرست یا مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران است، خواهشمند است گزارش دهید تا بررسی و حذف گردد => [گزارش]

سفیداب در دانشنامه آزاد پارسی

سفیداب (zinc oxide)
(یا: اکسید روی) گرد سفیدی که در آب تقریباً نامحلول و در اسیدها و قلیاها حل می شود و به عنوان رنگیزۀ سفید، مخصوصاً در نقاشی منازل، آب رنگ، میناکاری و لعاب سازی به کار می رود. سفیدترین رنگیزه ها و دارای دوام زیاد و غیرسمّی است. قدرت پوشانندگی آن کمتر از سفیداب شیخ (مخلوطی از کربنات سرب و ئیدروکسید سرب) است اما در مجاورت ترکیبات گوگردی (مثل ئیدروژن سولفوره) و در معرض اشعۀ فرابنفش سفیدی خود را حفظ می کند. سفیداب شیخ ماده ای سفید و سنگین و سمی است که به عنوان رنگیزۀ سفید نیز در رنگ سازی مصرف فراوان دارد. از سفیداب در ساختن اشیاء لاستیکی و در تولید کائوچو نیز استفاده می کنند. برخلاف سفیداب معمولی که غیرسمی است، سفیداب شیخ سمی بوده و نقاشانی که با آن زیاد سروکار دارند ممکن است دچار مسمومیت با سرب شوند. نیز ← سفیداب شیخ

ارتباط محتوایی با سفیداب

سفیداب در جدول کلمات

معنی سفیداب به انگلیسی

whiting (اسم)
سفیداب ، سپیداب ، پودر گچ ، ماهی نرم باله خوراکی اروپایی

سفیداب را به اشتراک بگذارید

پیشنهاد کاربران

پرهام
سفیداب یا روشور، نوعی لایه بردار طبیعی پوست بدن بر پایه چربی حیوانی است که به طور سنّتی در ایران معمولاً به شکل قرصهای سفیدرنگ گِرد تولید و عرضه شده و در هنگام استحمام به کار گرفته می شود.[۱][۲] این فراورده با مالیده شدن بر سطح پوست به جمع آوری و زدودن سلّولهای مرده کمک می کند و باعث پاکیزگی و روشن دیده شدن رنگ پوست می شود. استفاده از این فراورده یا چیزی مشابه آن، مختص به ایران نبوده و در فرهنگ سایر ملل نیز سابقه استفاده از پاک کننده غیر شیمیایی دیده می شود.
ساختار سنّتی این محصول چیزی بیش از ترکیب گل سفید و نخاع برخی جانوران نیست[۳] و این عامل یعنی دارا بودن روغن آن هم از نوع حیوانی (دارای درصد چربی بیشتر)، خود، گاه نقطه قوّت آن و گاه نقطه ضعف و موجب مردود دانستن استفاده از این فراورده شمارده می شود.
کاربرد سنّتی
استفاده این فراورده منحصر به هنگام استحمام نیست بلکه در گذشته، به همراه سرخاب، سرمه، حنا، وسمه، زرک و غالیه یکی از ستون های هفت گانه بَزَک (آرایش سنّتی زنانه در ایران) بوده است و به سبب همین همراهی همیشگی، اصطلاح سرخاب ـ سفیداب به فرهنگ عامّه پارسی وارد شد که اشاره به ادوات و لوازم آرایش زنانه دارد و سرخاب ـ سفیداب کردن، به معنای آرایش کردن بانوان به کار می رود. البتّه سفیداب در مقام یک فراورده صرفاً آرایشی و فارغ از کاربرد متداول آن یعنی پاک کنندگی، دارای تعریفی مجزّا و اندکی متفاوت نیز می باشد که عبارت است از گَرد سفیدی که زنان برای آرایش و سفید کردن بر پوست صورت خود می مالند.[۴][۵]
تولید صنعتی
امروزه بر پایه سفیداب، شامپوهایی تولید و در بازار ایران به فروش می رسند[۶] امّا خود این فراورده تا به امروز به همان شیوه سنّتی تولید و عرضه شده است و هیچ گونه پیشرفتی چه به لحاظ فرمولی و چه از نظر کیفیّت عرضه و بسته بندی نداشته و از جمله فراورده های صنعتی بسیار ابتدایی و تا حدودی در دست فراموشی می باشد.[۷] معصومه ویک کارشناس ایرانی پوست و زیبایی در سالیان اخیر در پی یک سلسله بررسی های آزمایشگاهی و دستکاری در ترکیب و نیز نوآوری در بسته بندی و بازاریابی، موفّق به تولید و عرضه فراورده ای بر پایه سفیداب سنّتی ایرانی، با نام تجاریِ BOA در بازار لوازم آرایشی و بهداشتی آمریکا شده است.[۸][۹]
موارد منفی
در کنار دیدگاه های مثبت در مورد خواصّ این فراورده سنّتی (بخشیدن لطافت و شفافیّت به پوست به واسطه زدودن سلّول های مرده سطح آن) و توصیه به استفاده از آن به شیوه های گوناگون و به جای ماسکها و لایه بردارهای شیمیایی[۱۰][۱۱]، این اظهارنظر نیز عنوان شده است که سفیداب و استفاده از آن نه تنها فایده ای در بر ندارد بلکه می تواند موجب انتقال بیماری تب مالت شود و بر این اساس استفاده از سفیداب را عملی غیر علمی توصیف کرده و از انجام آن به ویژه به شکل مرسوم در ایران (به وسیله کیسه های خشک و ضخیم حمّام) مخصوصاً برای کودکان و نوجوانان و باز به طور ویژه در مورد پوست صورت، منع می نماید.[۱۲]
جُستارهای وابسته
سفیداب سرب
لهجه تهرانی
منابع
↑ «روشور». لغت نامه دهخدا.
↑ «تصویر کیسه حمّام به همراه قرص های سفیداب».
↑ «در سفید آب چه خواصّی هست». وبگاه پرشین وی.
↑ «معرّفی کتاب کلثوم ننه». وبگاه انسان شناسی و فرهنگ.
↑ «بزک کردن». لغت نامه دهخدا.
↑ «شامپو سفیدآب». شرکت فروشگاههای زنجیره ای رفاه.
↑ «آگهی». وبگاه ایران تجارت.
↑ «در سفید آب چه خواصّی هست». وبگاه پرشین وی.
↑ «سفیداب ایرانی در بازار آمریکا». سلامت نیوز.
↑ «پاکسازی پوست یا پلینگ در منزل». وبگاه آکا.
↑ «در امان ماندن از روند پیری». مجلّه قومس.
↑ «نظافت پوست با سفیداب». وبگاه پرشین وی
ویکی پدیا
علی دوستی نوگورانی
روشور

معنی یا پیشنهاد شما



نام نویسی   |   ورود

عبارات و کلمات کلیدی مرتبط

• روش استفاده از سفیداب   • سفیداب نقره چیست   • طرز تهیه سفیداب   • سفیداب از چه ساخته شده   • مضرات سفیداب   • انواع سفیداب   • سفیداب برای جوش   • چگونه از سفیداب استفاده کنیم   • معنی سفیداب   • مفهوم سفیداب   • تعریف سفیداب   • معرفی سفیداب   • سفیداب چیست   • سفیداب یعنی چی   • سفیداب یعنی چه  

توضیحات دیگر

معنی سفیداب
کلمه : سفیداب
اشتباه تایپی : stdnhf
آوا : sefidAb
نقش : اسم
عکس سفیداب : در گوگل

آیا معنی سفیداب مناسب بود ؟           ( امتیاز : 96% )