جمهوری دموکراتیک کنگو

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] کنگو کشوری در مرکز آفریقا است. حدود ۱۰٪ از جمعیت این کشور مسلمان و پیرو مذهب شافعی هستند. پیشینه تشیع در کنگو به مهاجرت شیعیانی از هند و لبنان در نیمه دوم قرن بیستم قمری به این کشور باز می گردد. شیعیان در این کشور مراکزی دارند.
بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۹ جمعیت کنگو برابر با ۶۰.۰۲۰.۰۰۰ نفر بوده است که نزدیک ۷ میلیون نفر آنان در پایتخت این کشور، یعنی کینشاسا، زندگی می کنند.
مساحت این کشور ۲.۳۴۴.۸۸۵ کیلومتر مربع است.

دانشنامه عمومی

جمهوری دموکراتیک کنگو ( به فرانسوی: République démocratique du Congo ) که به نام های کنگوی دموکراتیک یا کنگوی کینشاسا نیز شناخته می شود کشوری است واقع در مرکز آفریقا که پایتخت آن کینشاسا است.
جمهوری دموکراتیک کنگو بزرگ ترین کشور آفریقای جنوب صحرا[ ۵] و دوّمین کشور بزرگ در آفریقا و یازدهمین کشور بزرگ جهان به شمار می آید و با جمعیت بیش از ۹۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر، شانزدهمین کشور پرجمعیت جهان و چهارمین کشور پرجمعیت در آفریقا است[ ۶] و همچنین به عنوان پرجمعیت ترین کشوری که زبان رسمی آن فرانسوی است، شناخته می شود.
جمهوری دمکراتیک کنگو از شمال با سودان جنوبی و آفریقای مرکزی، از شرق با اوگاندا، رواندا، بروندی و تانزانیا از جنوب با آنگولا و زامبیا و از غرب با جمهوری کنگو همسایه است. در غرب این کشور هم ساحل اقیانوس اطلس به طول تنها ۴۰ کیلومتر در کنار دهانه ۹۰۰ کیلومتری رود کنگو واقع است.
این کشور در ۳۰ ژوئن ۱۹۶۰ از بلژیک استقلال یافت. از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۹۷ «زئیر» نام داشت. پیش از آن «کنگوی کینشاسا» و پیش از آن نیز برای تمایز از کنگوی برازاویل، «کنگوی لئوپولدویل» نامیده می شد. «کنگوی بلژیک» و «ایالت آزاد کنگو» نام های دیگری هستند که در گذشته برای این کشور به کار می رفتند.
واحد پول این کشور فرانک کنگو است و در حالی که این کشور از غنی ترین کشورهای جهان از نظر منابع طبیعی به شمار می آید مردم آن از فقیرترین مردم جهان هستند. ۹۶ درصد از مردم این کشور مسیحی هستند و به ۲۵۰ قوم گوناگون سیاه پوست تعلق دارند. بیشتر مردم این کشور از اقوام کنگو، لوبا و مونگو هستند.
جنگ دوم کنگو که از سال ۱۹۹۸ آغاز شده و همچنان در جریان است، این کشور را ویران کرد. گاه به این جنگ «جنگ جهانی آفریقا» نیز می گویند زیرا ۹ کشور آفریقایی و حدود بیست گروه مسلح در آن شرکت کرده اند. به رغم امضای توافق صلح در سال ۲۰۰۳، جنگ همچنان در شرق کشور ادامه دارد. در شرق کنگو شیوع تجاوز به عنف و دیگر خشونت های جنسی از همه جهان وخیم تر است. در یک دورهٔ ۱۲ ماهه در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ در این کشور به ۴۰۰ هزار زن که بین ۱۵ تا ۴۹ سال سن داشتند، تجاوز شده است. [ ۷] جنگی که در این کشور جریان دارد مرگبارترین درگیری جهان پس از پایان جنگ داخلی چین است و کشته شدن ۵٫۴ میلیون نفر را از سال ۱۹۹۸ در پی داشته است. بیشتر قربانیان از مالاریا، اسهال، ذات الریه و سوء تغذیه جان خود را از دست داده اند.
عکس جمهوری دموکراتیک کنگوعکس جمهوری دموکراتیک کنگوعکس جمهوری دموکراتیک کنگوعکس جمهوری دموکراتیک کنگوعکس جمهوری دموکراتیک کنگوعکس جمهوری دموکراتیک کنگو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

زییر

پیشنهاد کاربران

بپرس