جغرافیای لهستان

دانشنامه عمومی

لِهِستان کشوری است در مرکز اروپا، از غرب با آلمان، از جنوب غربی با جمهوری چک، از جنوب با اسلوواکی، از شمال شرقی با لیتوانی و روسیه ( منطقه برون بومی کالینینگراد ) ، از شرق با بلاروس، از جنوب شرقی با اوکراین و از شمال با دریای بالتیک همسایه است. مساحت این کشور عددی بالغ بر ۳۱۲٫۶ هزار کیلومتر مربع است که آن را شصت و نهمین کشور بزرگ جهان و نهمین کشور بزرگ اروپا کرده است و پایتخت آن ورشو نام دارد.
پایتخت لهستان شهر ورشو ( Warsaw ) ، با جمعیت بالغ بر ۱٫۷۱۶٫۰۰۰ نفری ( طبق سرشماری سال ۲۰۱۰ ) بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر این کشور محسوب می شود. این کشور دارای قدمت تاریخی است.
مساحت آن ۳۱۲۶۸۵ کیلومتر مربع است که در رده شصت و هشتم کشورهای جهان قرار می گیرد. در سال ۱۹۹۷ جمعیتی بالغ بر ۳۸۸۰۲۰۰۰ نفر را دارا بود که بدین ترتیب در رده بیست و نهم کشورهای جهان قرار می گرفت.
از مهم ترین شهرهای لهستان می توان به کراکوف ۷۵۶ هزار نفر، ووچ ۷۴۲ هزار نفر، وروتسلاو ۶۳۲ هزار نفر، پوزنان ۵۵۶ هزار نفر، گدانسک ۴۵۵ هزار نفر، اشچچین و کاتوویتس اشاره کرد.
جنوب لهستان را کوه های کارپات دربر گرفته اند، رودهای او در ( Oder ) و نیسه ( Neisse ) هم نیز در غرب لهستان جریان دارند، از جمله رودهای مهم لهستان می توان به، ویستولا ( Vistula ) ، وارتا ( Warta ) و باگ ( Bug ) اشاره کرد که نقش مهمی در تجارت لهستان ایفا می کنند. بلندترین نقطهٔ لهستان، کوه ریسی ( Rysy ) با ارتفاع ۲۴۹۹ متر می باشد که در جنوب لهستان و هم مرز با اسلوواکی در میان کوهستان کارپات قرار دارد.
لهستان شامل ۱۶ استان می باشد:
عکس جغرافیای لهستانعکس جغرافیای لهستانعکس جغرافیای لهستان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس