به سجاد
برادر ترجمه و تردد پارسی نیست و در انها تر پیشوند نیست ریشه تردد رد است دگر انکه ترا را ر زمان ما از ترانس گرفتند و انرا به فارسی اوردند و گمان کردند می توان همان معنی یونانی ازش گرفت و اصلا ندانستند ترانس و ترا یونانی چیست انان گمان میکردند تر بچم میان است ندانستند تر کدام واژه هست از خود نپرسیدند ایا واژه تر مرد یا هست ؟ تر همان واژه در است
... [مشاهده متن کامل]
از این گذشته سخت شما پایه دانشیک ندارد هر تری تِر نیست
فوت وفن
تر یا ترا که در خیلی از واژه های فارسی مانند ترابری، ترجمه، ترفند، تردستی، تراکنش، تراوش و. . و شاید تردد بکار برده شده پیشوندی به معنای جابجایی بوده که در زبان انگلیسی که همریشه با فارسی هست نیز واژه ترافیک و ترانزیت وجود دارد
تلفظ: ( تَ فَ )
۱ - ( ص. ) بیهوده.
۲ - ( اِ. ) تزویر
حیله.
Trick
Tactic
یکی اینکه اون نام پارسی رو بردار و یه نام مغولی جایگزینش کن دوم اینکه عرعر زیادی نکن
تر در کلمه تردست پیشوند نیست، که به عنوان مثال آورده شده است .
تر به عنوان یک کلمه مستقل بوده وبه معنی مرطوب ، دارای رطوبت که در ترکیب با واژه دست یک معنای اصطلاحی مجازی پیدا کرده است
با برداشت نادرست از یک تعداد معدودی کلمات جسته گریخته مثال برای پسوندی آورده می شود که موجودیت ندارد ( حداقل در مورد ترفند )
... [مشاهده متن کامل]
مثلا اگر به کلمه "زبردست" نظری بیندازیم آیا در این واژه "زِبَر" پیشوند می باشد؟
جواب خیر
"زبر" متشکل از دو بخش است :
۱ - زِ یا همان از که به عنوان حرف ربط به کار میرود
۲ - " بر" که واژه معنادار مستقل بوده و به معنی روی ، بر ، بالاو. . . می باشد
که در مجموع ترکیب " از بَر" را تشکیل می دهد که به معنی لغوی به معنی " از بالا ، بالا " می باشد ( زیر و زبر ) و در اصطلاح به معنی حفط کرده ، بلد و. . ( واقف و بلد به زیر و زبر کار ) می باشد که شکل دیگر آن "زِبر" می باشد.
"زبر "با معنای بلد در ترکیب با واژه دست واژه زبردست را تشکیل می دهد که به معنی "دست بلد" می باشد و به کسی گفته می شود که به اصطلاح دستش به انجام کاری بلد و آشنا عادت کرده بوده و به زیر و زبر آن واقف می باشد.
اما وقتی مثلا از پیشوند " پسا" صحبت می کنیم مورد یک پیشوند می باشد به همین خاطر است که علیرغم این که پیشوند جدیدا در فارسی قرارداد و مورد استفاده قرار گرفته درک معنای آن راحت است و کلمات زیادی از آن به عنوان مثال وجود دارد مانند :
پسامدرن ، پسافئودالیسم ، پسااسلامی ، پسانگری ( نگریستن و بررسی دوره پس از یک دور خاص ) ، پسااندیشی ( اندیشیدن و آینده نگری در مورد دوره ای پس از یک دوره خاص ) ، و. . . . .
یعنی صرفا به خاطر اینکه کلمه "ترفند" دارای بخش "فند" می باشد آن را ریشه قلمداد کرده و "تر" را پیشوند فرض کرده و سپس با آوردن مثال نادرست سعی در توجیه پیشوند بودن بخش"تر" شده است و توضیح یا توجیهی نیز در مورد معنا یا کاربرد تر داده نشده و به صورت گنگ رها شده که اگر توضیح واضحی از معنای "تر" به عنوان پیشوند بود امروز ما شاهد به کار گیری واژگان بسیاری با " تر" می بودیم همانند پیشوند "پیش" زیرا که دارای توضیح و تعریف واضح بوده و نیازی به آوردن مثال های غلط و انحرافی جهت توجیه آن نداریم .
ترفند یک واژه مشتق شده از فعل ترکی تَرپنمَک بوده که صحیح آن تَپرَنمَک ( اشکال دیگر آن : تَبرَنمَک، دَبرَنمک، دابرانماق ، داورانماق و. . ) می باشد یعنی شکل صحیح واژه "ترفند" در اصل "تَپرَند" می باشد و ما پسوندی به نام "تر" نداریم .
کلماتی از این دستور ترکی که در آن حرف "ر" و "پ" جابه جا شده است عبارتند از :
- کیپری که شده کیرپی به معنی جوجه تیغی
- کَپریج که شده کرپیج به معنی آجر
- کُپرو که شده کُرپو به معنی پل
- کیپریک که بعضا کیرپیک نیز تلفظ می شود و معنی آن ابرو است
- کُپرَه که شده کُرپه به معنی نوزاد
و. . . .
فعل "تپرنمک" نیز به همین شکل به" ترپنمک" تبدیل شده و از آن" ترپند" به دست آمده که با تغییر حرف" پ " به " ف" که آن نیز امری رایج در بسیاری از زبان ها از جمله فارسی و ترکی است به شکل " ترفند" در آمده است .
از دو تکواژ پارسی ساخته شده است:
1 - پیشوند ( تَر ) بمانند تَردستی، تَرگومان و . . .
2 - فَند که از پارسی میانه به گونه ی ( فَن ) در پارسی امروزی درآمده و به عربی هم راه پیدا کرده است.
راهکار
ترفند در اصلاح بلوچی ایده ، نظر
Trick
گزرم کندی . . ازرم قندی. . . قوجانین فندی. . تیل ته دی تیلته. . . . فند ( فن. راز ، روموزکاری ) . ترفند ( چاره. فن. چاره ) . . بر وزن افند. وافندی تورکی است. . فند. قند. کند. مند. سند. خند. شند. وند. زند. رند. گند. بند. یند. اند. هند. چند. . تورکی است.
تزویر، چاره، حیله، دروغ، شعبده، فریب، مکر، سخن بیهوده، محال، فن
تکنیک، مهارت، توانایی، چیرگی ، توانمندی
استراتژی
شگرد
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٥)