بادمجان

/bAdemjAn/

مترادف بادمجان: باذمجان، بادنجان، بادنگان

معنی انگلیسی:
eggplant

لغت نامه دهخدا

بادمجان. [ دِ ] ( اِ ) در تداول عامه ، بادنجان. رجوع به بادنجان شود.

بادمجان. [ دِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سرشیو بخش مرکزی شهرستان سقز. در 56هزارگزی جنوب سقز و 8هزارگزی شمال بیان دره در کوهستان واقع است. هوایش سرد و دارای 100 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و رودخانه و محصولش غلات ، لبنیات ، توتون و شغل مردمش زراعت و گله داری وراهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) بادنجان

فرهنگ معین

(دِ ) ( اِ. )= بادنجان : گیاه یک ساله از تیرة بادمجانیان دارای میوه ای با پوست ضخیم ، بنفش تیره به شکل دراز یا کروی ، پختة آن مصرف خوراکی دارد. باتنکان و بادنکان نیز گویند. ، ~دورِ قاب چین کنایه از: آدم چاپلوس ، متملق .

فرهنگ عمید

۱. میوۀ گرد یا دراز گیاهی، به رنگ سیاه یا بنفش با کلاهی سبز که مصرف خوراکی دارد.
۲. گیاه یک سالۀ این میوه با برگ های پهن و گل های ریز بنفش.

دانشنامه عمومی

بادمجان (بانه). بادمجان یک روستا در ایران است که در دهستان بوئین واقع شده است. [ ۱] بادمجان ۲۴۹ نفر جمعیت دارد.
عکس بادمجان (بانه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

انب

مترادف ها

eggplant (اسم)
بادمجان، بادنجان

پیشنهاد کاربران

آقای بیوک اول از همه بگم جان واژه فارسی هست و واژه هایی مانند جانور ، جاندار ، جانباز ، جان آفرین و . . .
دوم هر گردی گردو نیست که بیای بگی جان یک بخش جدا است
اگر این گونه است من هم میگم باد که در اول واژه اومده فارسی هست
از آنجا که جان یک کلمه ی تورکی هست میشه نتیجه گرفت بادمجان تورکی هست و احتمالا از باتیم جان به بادمجان تغییر شکل یافته
aubergine بادمجان در بریتیش
Eggplant بادمجان در لهجه آمریکایی
واژه بادمجان کاملا پارسی است چون درترکی می شود پاتلجا در این واژه یعنی بادمجان صد درصد پارسی است.
بادمجان Eggplant
نام علمی Solanum Melongena
اسامی سبزیجات به انگلیسی:
asparagus = مارچوبه
bell pepper ( American ) / pepper ( British ) / sweet pepper ( both Am & Br ) = فلفل دلمه ای 🫑
chilli ( British ) / chili ( American ) = فلفل تند 🌶 ( که یا قرمز است یا سبز ولی تند است )
...
[مشاهده متن کامل]

cabbage = کلم
broccoli = کلم بروکلی 🥦
cauliflower = گل کلم
Brussels sprouts = کلم بروکسل، کلم فندقی
celery = کرفس
lettuce = کاهو 🥬
leek = تره فرنگی
chives = تره
basil = ریحان
dill = شوید
cress = شاهی، ترتیزک
coriander = گشنیز
mushroom = قارچ
onion = پیاز 🧅
spring onion ( British ) / scallion ( American ) / green onion ( American ) = پیازچه
garlic = سیر 🧄
shallot = نوعی پیاز کوچک
pea = نخود فرنگی
pumpkin = کدو تنبل 🎃
spinach = اسفناج
thyme = آویشن
fennel = رازیانه، بادیان
parsley = جعفری
mint = نعنا
green bean ( British ) / French bean ( British ) / runner bean / string bean = لوبیا سبز
turnip = شلغم
oregano = پونه کوهی
sage = مریم گلی
radish = تربچه
tarragon = ترخون
beetroot ( British ) / beet ( American ) = چغندر
zucchini ( American ) / courgette ( British ) = کدو سبز
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
eggplant ( American ) / aubergine ( British ) = بادنجان 🍆
sweet potato = سیب زمینی شیرین
yam = سیب زمینی هندی
corn on the cob = بلال کامل 🌽
parsnip = هویج وحشی
broad bean ( British ) / fava bean ( American ) = باقلا

بادمجان به معنی چاپلوسی
درستش باذنجان هست عربیه
بادنجان/بادمجان:
هر دو صورت صحیح است اما در متون بیشتر به صورت بادنجان آمده است.
( غلط ننویسیم ، ابوالحسن نجفی ، چاپ نهم ۱۳۷۸ ص ۵۵. )
در پارسی " بادنگان"
بادمجان گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک که ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می رسد. برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد است که برنگهای بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده می شود. بادمجان انواع مختلفی دارد که یکی از معروفترین آنها به شکل گلابی می باشد. پوست آن براق و رنگ آن بنفش پررنگ می باشد در حالیکه گوشت آن به رنگ کرم است.
...
[مشاهده متن کامل]

فواید مصرف بادمجان
بادمجان علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی گوناگون، شامل مواد گیاهی مهمی می باشند که فعالیتهای آنتی اکسیدانی دارند و همچنین فیتونوترینت ها که شامل ترکیباتی فنولیکی مانند اسید کافئیک و کلروجنیک و همچنین فلئونیدهایی نظیر نیاسین می باشد.
محققان بر روی ماده گیاهی آنتوسیانین به نام نیاسین کار می کنندکه بر روی پوست بادمجان وجود دارد. نیاسین آنتی اکسیدانی قوی و تمییز کننده رادیکالهای آزاد می باشد که از پوسته سلولها در مقابل تخریب جلوگیری می کند. در مطالعه بر روی حیوانات، مشاهده نموده اند که نیاسین پیدا شده از لیپیدهای ( چربی ) موجود در پوسته سلولها محافظت می کند. پوسته سلولها معمولاً از چربیهایی تشکیل شده است که مسئول محافظت از سلولها در مقابل رادیکالهای آزاد می باشد و به مواد مغذی کمک می کنند که وارد سلول شوند واز هدر رفتن آنها جلوگیری می کنند و از طریق مولکولهای پیام رسان متوجه می شوند که سلولها چه نوع فعالیتی را باید داشته باشند.
مواد موجود در 100 گرم بادمجان

فیبر 2. 48 گرم
پتاسیم 245. 52 میلی گرم
منگنز 0. 13 میلی گرم
مس 0. 11 میلی گرم
ویتامینB1 ( تیامین ) 0. 08 میلی گرم
ویتامین B6 ( پایرودوکسین ) 0. 09 میلی گرم
فولات 14. 26 میلی گرم
منیزیم 12. 87 میلی گرم
ویتامین B3 0. 59 میلی گرم


سلامتی قلب و عروق و تامین رادیکال آزاد:
هنگامیکه حیوانات آزمایشگاهی با کلسترول بالا، با آب بادمجان تغذیه میشوند، کلسترول خون ، کلسترول در دیواره رگها و کلسترول موجود در آئورت آنها ( آئورت رگی است که خون را از قلب وارد جریان بدن می کند ) کاهش پیدا می کرد. این تاثیری که بادمجان بر کلسترول دارد نه تنها بدلیل نیاسین موجود در آن است بلکه بدلیل مواد فیتونوترینتهای دیگری که در بادمجان وجود دارد نیز می باشد.
نیاسین نه تنها یک از بین برنده قوی رادیکال آزادمی باشد، بلکه باعث جلوگیری از رسوب آهن اضافی موجود در بدن نیز می شود. اگر چه آهن یک ماده مغذی و ضروری است و برای حمل و نقل اکسیژن و عملکرد طبیعی سیستم دفاعی بدن ضروری است اما مقدار زیاد آن برای بدن مضر می باشد. آهن زیاد باعث زیاد شدن رادیکالهای آزاد می گردد و ریسک ابتلاء به بیماریهای قلبی و سرطان را بالا می برد. در زنان در سنین باروری که هر ماه مقداری از آهن خود را در طی عادت ماهانه از دست می دهند، زیاد شدن آهن خیلی کم پیش می آید ، اما برای زنان یائسه و مردان احتمال تجمع آهن زیاد است.
نیاسین، بوسیله کاهش رسوب آهن، رادیکالهای آزاد را نیز کاهش می دهد که این فرایند ها فواید زیادی برای بدن دارند و از آن جمله می توان به حفظ کلسترول خون از اکسید شدن ورسوب در جداره رگها، جلوگیری از تخریب بافت سلولی که ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد و همچنین کاهش اثر تخریبی رادیکالهای آزاد موجود در مفاصل بدن که از ابتدائی ترین فاکتورها در مبتلاء شدن به بیماری روماتیسم می باشد ، نام برد.

خواص داروئی: ( 1 )
از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است . بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد . ( موارد ذیل صرفا" جهت اطلاع رسانی است و به معنای تجویز یا تکذیب خواص دارویی آن نیست )
1 ) بادمجان را حتماً باید بحالت کاملاً رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائیکه آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماریها می شود.
2 ) بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد .
3 ) بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است .
4 ) بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .
5 ) دانه بادمجان ایجاد یبوست می کند .
6 ) ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام شبانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.
7 ) بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است .
8 ) خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می دارد .
9 ) بادمجان برطرف کننده یبوست است .
10 ) برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است .
11 ) جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
12 ) بادمجان مقوی معده است .
13 ) آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
14 ) اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیل بمالند زگیل کنده خواهد شد .
15 ) از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد نصف این مقدار آب به آن شکر قهوه ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری
اختصاصی سیمرغ
www. www. seemorgh. com/health
( 1 ) : www. irteb. com

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١١)

بپرس