اسکنر

/~eskaner/

برابر پارسی: پویشگر

فرهنگ معین

(اِ کَ نِ ) [ انگ . ] (اِ. ) ۱ - دستگاهی که می توان نوشته یا تصویری را به آن داد تا در حافظة کامپیوتر قرار دهد. ۲ - دستگاهی که با استفاده از آن برشی از بدن انسان به تصویر کشیده می شود، اسکن .

دانشنامه عمومی

پویشگر ( به انگلیسی: Scanner ) وسیله ای است برای تصویربرداری از سندی کاغذی.
پویشگرها دستگاه هایی برای ورود عکس یا متن به رایانه می باشند و شرکت های تولیدکننده پویشگر همان شرکت های تولیدکننده چاپگرها هستند. پویشگرها شمایلی مانند دستگاه فتوکپی دارند. در محفظه ای که در آن کاغذ قرار می گیرد تصویر یا متن مورد نظر در رایانه وارد می شود. اگر ما بخواهیم متنی را وارد رایانه کنیم باید تصویر را با برنامه ها و نرم افزارهای مخصوص تبدیل به متن کنیم. در پشت پویشگر دو خروجی وجود دارد که به یکی از آن ها از طرف رایانه فیش متصل می شود و به دیگری فیشی از طرف چاپگر متصل می شود. رنگ فیش خروجی پویشگر هم آبی است.
پویشگرها یکی از انواع دستگاه های ورودی هستند که به دلیل کاربردهای وسیع و متفاوتی که دارند، از تنوع و گستردگی بسیاری برخوردارند، برای مثال، پویشگر اثر انگشت و پویشگر چهره یا حتی انواعی از پویشگرها که برای بررسی مغز و قسمت های مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرند و نقش به سزایی در شاخهٔ پزشکی دارند. پویشگرهای تصویر نیز، یکی از انواع پویشگرها هستند که برای انتقال تصاویر، متون یا دست نوشته ها به رایانه به منظور ذخیره یا ویرایش آنها، مورد استفاده قرار می گیرند. این پویشگرها نیز به نوبهٔ خود دارای انواع متفاوتی هستند که از میان آنها، پویشگرهای صفحه تخت ( مسطح ) ، به دلیل قیمت مناسب، کیفیت مطلوب و استفادهٔ راحت، رایجترین نوع پویشگرها محسوب می شوند؛ ولی انواع دیگری از پویشگرها نیز وجود دارند که کمتر شناخته شده اند و کاربردهای تخصصی یا حرفه ای دارند. در این مقاله به طور عمده به معرفی این پویشگرها و انواع آن ها می پردازیم. در انتخاب یک پویشگر، مهمترین عامل، نیاز خریدار و سطح استفاده از آن است. در ادامهٔ این مقاله، به معرفی برخی ویژگی ها و اصطلاحاتی می پردازیم که هنگام انتخاب پویشگر، باید به آن ها توجه کرد.
پویشگرها را می توان جانشینی برای دستگاه های اولیهٔ عکس برداری از مسافت دور دانست، که یک سیگنال آنالوگ خطی را از میان خطوط استاندارد تلفن به گیرنده ارسال می کردند و به طور همزمان، شکل متناسب با آن، روی کاغذ مخصوص چاپ می شد. این سیستم بین سالهای ۱۹۲۰–۱۹۹۰ مورد استفاده بود. تصاویر رنگی نیز به شکل ۳ تصویر مجزای قرمز - سبز - آبی فرستاده می شد، که البته به دلیل هزینهٔ بالای ارسال، انتقال تصاویر رنگی به این روش، تنها به مناسبتهای خاص صورت می گرفت. این دستگاه ها به تدریج توسعه یافتند و در نهایت به شکلی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند درآمدند. از آنجا که پویشگرها کاربرد گسترده ای در صنعت و امور گرافیکی دارند، بر آن شدیم تا در این مقاله، به بررسی پویشگرها و انواع آن ها بپردازیم.
عکس اسکنرعکس اسکنر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِسْکَنِر (۱)(scanner)
اِسْکَنِر
اِسْکَنِر
اِسْکَنِر
اِسْکَنِر
در رایانه، وسیله ای ورودی برای تهیۀ فایل تصویری دیجیتال از هر نوع سند. این فایل برای ذخیره سازی در رایانه تهیه می شود. در ساخت اسکنر از فناوریی شبیه دستگاه فتوکپی استفاده می کنند. اسکنرهای کوچک را با دست از روی سند عبور می دهند. اسکنرهای بزرگ صفحه ای تخت، مانند صفحۀ دستگاه فتوکپی، دارند که سند را روی آن قرار می دهند و اِسکَن می کنند. در نشر رومیزی، از اسکنر برای تهیۀ گرافیک ورودی بسیار استفاده می کنند. اگر نوشته از طریق اسکن کردن به رایانه داده شود، تصویر آن در رایانه به صورت تصویری دیجیتال یکپارچه می شود و نه به شکل حروف و نشانه های جدا از هم. درنتیجه، نمی توان در این نوشته، مثلاً با استفاده از واژه پرداز، تغییری ایجاد کرد، مگر این که نرم افزار اپتیکی شناسای حروف و نشانه ها در اختیار باشد و تصویر را به حروف سازندۀ آن تبدیل کند. قدرت تفکیک اسکنرها متفاوت است. قدرت تفکیک اسکنرهای دستی از ۷۵ تا ۳۰۰ دی پی آی (نقطه در اینچ) متغّیر است. برای اسکن کردن فیلم های عکاسی و تصاویر ترانسپرانت نیز اسکنرهایی ساخته اند. از این اسکنرها کسانی استفاده می کنند که با دوربین های معمولی عکس می گیرند، اما می خواهند نسخه ای دیجیتالی و با کیفیت عالی از تصویر داشته باشند تا بتوانند آن را با رایانه تغییر دهند یا پرینتی رایانه ای از آن بگیرند. اکنون اسکنرهای فیلم با قدرت تفکیک ۴ هزار دی پی آی و با عمق رنگ ۴۲ بیت نیز در دسترس است.

پیشنهاد کاربران

( � ) اسکنر ← پرتوکاو ( √ )
وابردار
به جای اسکن کردن میتوان گفت واروبی
و
به جای اسکنر میتوان گفت واروبگر
برداشتگر

بپرس