برای انتخاب دیکشنری یا لغتنامه، اینجا را کلیک کنید.
99 1467 100 1

آشپزی

/'ASpazi/

مترادف آشپزی: پخت وپز، طباخی، طبخ

معنی آشپزی در لغت نامه دهخدا

آشپزی. [ پ َ ] (حامص مرکب ) طباخی. خوالیگری. دیگپزی. پزندگی. خوراک پزی. طباخت. خورده پزی.

معنی آشپزی به فارسی

آشپزی
عمل آشپز شغل آشپز طباخی خوراک پزی .
طباخی
[cooking chocolate] [علوم و فنّاوری غذا] نوعی شکلات شیرینی پزی که در آن به جای کرۀ کاکائو، روغن گیاهی به کار می رود

معنی آشپزی در فرهنگ فارسی عمید

آشپزی
۱. شغل و عمل آشپز، طباخی.
۲. (اسم) هنر روش پختن غذاها: برنامهٴ آشپزی.

آشپزی در دانشنامه ویکی پدیا

آشپزی
در یک تعریف جامع، آشپزی یک هنر، تکنولوژی و مهارت برای فراهم آوردن غذا، با استفاده از گرما یا بدون آن می باشد. آشپزی یا در متون قدیمی خوالیگری، عمل آماده کردن مواد غذایی برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی.
پختن در تنور یا فر آشپزی یا ماکروفر
پختن در آب (آبپز کردن یا بخارپز کردن)
پختن در روغن (سرخ کردن)
پختن به روش های مختلفی که مواد غذایی را به کمک حرارت دادن، آماده خوردن می کنند گفته می شود. پختن مواد غذایی ممکن است در یک ظرف در بسته و تحت فشار به نام زودپَز انجام شود. این روش، سرعت پخت را افزایش می دهد و ویتامین های غذا نیز بهتر در آن باقی می مانند.
ممکن است پختن به یکی از روش های زیر باشد
آشپزی آذربایجانی شامل آشپزی آذربایجانی های ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمن های عراق، ترکمان های سوریه و مناطق آذربایجانی های ترکیه و آذربایجانی های داغستان و آذربایجانی های گرجستان است. گرچه در طی قرن ها، آشپزی آذربایجانی تحت تأثیر غذاهای فرهنگ های گوناگون بوده است ولی با این وجود همچنان در نوع خود خاص و متنوع است. خیلی از غذاهای فرهنگ های همسایه مردم آذربایجان نیز از آشپزی آذربایجانی تأثیر گرفته است.
آیران، یک نوع دوغ محلی در آذربایجان است که چندان تفاوتی با دوغ معمولی ندارد. در ترکیه نیز این دوغ به همین نام معروف است.
شووه رن
گلین چایی
روش آشپزی آذربایجانی- غذاهای آذربایجانی یکی از سرشارترین و لذیذترین غذاهای جهان می باشد. روش آشپزی آذربایجانی نه تنها شامل غذاها و تکنیک های تهیۀ آن ها است، بلکه یکی از قسمت های اصلی فرهنگ ملموس آذربایجان می باشد. آشپزی آذربایجانی دربردارندۀ فرهنگ آشپزخانه، تاریخ و فلسفه آن، روانشناسی س ...


چنانچه، معنی واژه بالا (برگرفته از دانشنامه ویکی پدیا)، نادرست یا مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران است، خواهشمند است گزارش دهید تا بررسی و حذف گردد => [گزارش]

آشپزی در دانشنامه آزاد پارسی

آشپزی (cooking)
(یا: پخت وپز) حرارت دادن به موادغذایی به منظور هضم آسان و خوشمزه تر کردن و ایمنی بیشتر آن. این امر بافت پیوندی گوشت را از بین می برد، سبب نرمی آن می شود و سلولز را نیز در بافت گیاهی نرم تر می کند. در این فرآیند، مقداری از مواد مغذی از بین می رود، اما بر ارزش کلی غذایی آن اثر نمی گذارد. پخت وپز از ماقبل تاریخ مرسوم بوده، و در جوامع اشرافیِ تمدن های باستانی، نسبتاً پیچیده بود. اروپا، در قرون وسطا، آشپزهای حرفه ای بسیار داشته، اما هنر آشپزی در ایتالیای قرن ۱۶ باب شد و در قرن ۱۷ در فرانسه به تکامل رسید. برتری آشپزی فرانسوی تا دهۀ ۱۹۴۰ بی رقیب ماند؛ و در آن زمان توجه فزاینده، سبب کشف دوباره و ارج نهادن به شیوه های سنتی آشپزی در سراسر جهان شد. روش های آشپزی را می توان برحسب روش انتقال حرارت به موادغذایی طبقه بندی کرد. انتقال حرارت۱ از طریق پختن مواد غذایی در مایعات، جوشاندن، خورشی کردن، ملایم پختن، سرخ کردن، و پخت وپز تحت فشار مناسب ترین راه برای تهیۀ غذاهایی است که مستلزم نفوذ آب برای نرم ترکردن ساختار مادۀ غذایی، مانند گوشت، یا سبزی های دارای سلولز بالاست. هم رفت (جابه جایی) حرارتدر بخارپزی و داغ پزی به کار می رود، و برای تهیۀ غذاهای نرم مناسب است که از طریق انتقال حرارت به غذا پخته می شوند. حرارت تابشیبرای کباب، بریان و داغ کردن غذاهای نرم و آشپزی با مایکروویو مناسب است.
پیامدهای پخت وپز. قندهابرای هضم نیازی به پختن ندارند، اما برای خواص شیرین کنندگی، تبلور و رنگ به کار می روند. نشاستهدر آب سرد حل نمی شود، اما در دمای بالای ۶۰درجۀ سانتی گراد، دانه های ریز به سرعت باد می کنند. طعم پیش از پختن از بین می رود و شفافیت، تأثیرپذیری و غلظت آن دربرابر فعالیت آنزیم افزایش می یابد. پختن سلولز، بخش اصلی دیواره های سلولی گیاهان، آن را هضم پذیر نمی کند، اما با ضعیف شدن ساختار سلول، آنزیم های گوارشی می توانند به مواد غذایی درون سلول ها حمله کنند. پکتیندر گیاهان به صورت پروتوپکتینحل نشدنی موجود است. فعالیت آنزیم و جذب آن باعث تجزیۀ پروتوپکتین به پکتین حل شدنی می شود که می تواند ژلی با تراکم مناسب اسید و قند تشکیل دهد؛ تهیۀ مرباو ژلهها از این طریق صورت می گیرد. پروتئینها به صورت عوامل کف کننده و امولسیونه عمل می کنند. پختن بیش از حد سبب ازدست دا ...

آشپزی در جدول کلمات

آشپزی کردن
طباخی
از وسایل آشپزی | مناسب برای له کردن مواد غذایی
گوشت کوب
این عضو مرغ کاربرد زیادی در آشپزی و طبخ غذاهای گوناگون دارد
ران
ین عضو مرغ کاربرد زیادی در آشپزی و طبخ غذاهای گوناگون دارد
راغب
یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی
کته
یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی و منسوب به استانهای شمالی ایران
کته
از آن طرف آشپزی است
یخابط

معنی آشپزی به انگلیسی

cookery (اسم)
اشپزی ، اشپزخانه

آشپزی را به اشتراک بگذارید

معنی یا پیشنهاد شما



نام نویسی   |   ورود

عبارات و کلمات کلیدی مرتبط

• آشپزی ساده   • آشپزی آسان   • آشپزی با مرغ   • آشپزی خانواده سبز   • آشپزی مدرن   • آشپزی ایرانی   • آشپزی افغانی   • آشپزی سریع   • معنی آشپزی   • مفهوم آشپزی   • تعریف آشپزی   • معرفی آشپزی   • آشپزی چیست   • آشپزی یعنی چی   • آشپزی یعنی چه  

توضیحات دیگر

معنی آشپزی
کلمه : آشپزی
اشتباه تایپی : Ha~cd
آوا : 'ASpazi
نقش : اسم
عکس آشپزی : در گوگل

آیا معنی آشپزی مناسب بود ؟           ( امتیاز : 99% )
شبکه مترجمین ایران