مردم شیراز به گوشت کوبیده شده ی آبگوشت، میگن یخنی. ولی با این فرق که آبگوشت شیرازی به جز گوشت و نخود و سیب زمینی، لوبیا هم داره. یخنی در کنار آبِ گوشت کشیده میشه.
یخنی واژه ای فارسی به معنای خوراک پخته شده در تنگیره ( قابلمه ) بوده و برگرفته از واژه �ویاخنا� در فارسی باستان و به معنای پس مانده می باشد این واژه با واژه �یخنه� در زبان سغدی و به معنای پس مانده خوراک هم ریشه می باشد.
... [مشاهده متن کامل]
این واژه در زبان ترکی استانبولی به صورت �یاحنی� ( Yahni ) و برای خوراکی که با سبزی و گوشت و یا محصولات دریایی به همراه آب گوشت و یا آب استخوان و یا سس مخصوص تهیه می شودکاربرد دارد.
... [مشاهده متن کامل]
این واژه در زبان ترکی استانبولی به صورت �یاحنی� ( Yahni ) و برای خوراکی که با سبزی و گوشت و یا محصولات دریایی به همراه آب گوشت و یا آب استخوان و یا سس مخصوص تهیه می شودکاربرد دارد.
یخنی نام طیف گسترده ای از غذاهایی است که در محدوده جغرافیایی بالکان تا جنوب آسیا شامل ایران و افغانستان پخته می شوند. مانند شوربای یخنی، یخنی عدس کلم، یخنی نخود، یخنی لوبیا.
آب یخنی اصطلاحی در آشپزی است و به آبی گفته می شود که موادی مانند گوشت، قلم، مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو را به همراه برخی تره بار در آن می جوشانند و پس از صاف کردن به مایهٔ سوپ، سس، خورش، و آب گوشت اضافه می کنند. آب یخنی را به نام ماده ای می نامند که در آن جوشانده و مغزپخت یا نیم پز کرده اند؛ مانند، آب مرغ و آب قلم. آشپزها نگهداری انواع آب یخنی را در آشپزخانه برای مایه دار کردن انواع غذاها توصیه می کنند.
... [مشاهده متن کامل]
![یخنی](//img.abadis.ir/comments/words/یخنی/049041.webp)
آب یخنی اصطلاحی در آشپزی است و به آبی گفته می شود که موادی مانند گوشت، قلم، مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو را به همراه برخی تره بار در آن می جوشانند و پس از صاف کردن به مایهٔ سوپ، سس، خورش، و آب گوشت اضافه می کنند. آب یخنی را به نام ماده ای می نامند که در آن جوشانده و مغزپخت یا نیم پز کرده اند؛ مانند، آب مرغ و آب قلم. آشپزها نگهداری انواع آب یخنی را در آشپزخانه برای مایه دار کردن انواع غذاها توصیه می کنند.
... [مشاهده متن کامل]
![یخنی](http://img.abadis.ir/comments/words/یخنی/049041.webp)
سلطان آنجا فرو آمد و مرغی یخنی و قدری حلوای شکر پیش سلطان آوردند.
جامع التواریخ
تاریخ آل سلچوق
جامع التواریخ
تاریخ آل سلچوق
آبگوشت، شوربا
در افغانستان هنوز کاربرد دارد
در افغانستان هنوز کاربرد دارد
پخته شدن
پختنی شدن
پختنی شدن
آبگوشت ساده