گلوگاهی


    pharyngeal

پیشنهاد کاربران

به مردم گلوگاه گلوگاهی میگویند.
مردم گلوگاه از دو قوم طبری ( تات ) و ترک ( عمرانلو ) هستند.
مردم گلوگاه از طایفه تات از قوم طبری هستند و به گویش تاتی از زبان طبری صحبت میکنند.
تاتی گلوگاه و کلباد و هزارجریب و غرب گرگان و سدن رستاق گویشی از زبان مازندرانی هست و با زبان تاتی قزوین تفاوت دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

نام گلوگاه از نام روستایی به نام گلوخیل گرفته شده است که یکی از طوایف تات منطقه به نام گلو ساکن آن بود.
سکنه کلباد اکثرا تات هستند و به گویش تاتی صحبت میکنند و کلبادی نام طایفه طبری در کوهستان کلباد هست که از کلباد به گلوگاه آمدند و کلباد بخشی از هزارجریب محسوب میشود.
در گذشته منطقه کلباد تا بندرگز و کردکوی را شامل میشد و بعدها این دو منطقه با نام انزان از منطقه کلباد جدا شدند.
گویش تاتی گلوگاه با گویش تاتی بهشهر و گویش گالشی دودانگه و چهاردانگه شباهت دارد و به تمام نواحی کوهستانی گرگان تا ساری هزارجریب گفته میشود.
در گویش تاتی گلوگاه به میکنم کامبه ( kambe ) میگویند و در گویش تاتی کلباد به میکنم کُمبه ( kombe ) میگویند و گویش تات های کلباد به گویش گالش های کوهستان ساری نزدیک است ولی مازندرانی های فیروزکوه و سوادکوه و قائمشهر و بابل به میکنم کِمبه ( kembe ) میگویند و مازندرانی های آمل و محمود آباد و دماوند به میکنم کِمِه ( keme ) میگویند و مازندرانی های نور و نوشهر به میکنم کِمَه ( kema ) میگویند و مازندرانی های چالوس و کلاردشت و مرزن اباد و سلمانشهر عباس آباد به میکنم کُمِه ( kome ) میگویند.
تات ها و گالش های شرق مازندران به شدم بَویمه ( bavime ) میگویند ولی مازرونی ها شرق مازندران به شدم بَهیمه ( bahime ) و بَئیمه ( baime ) و بَیمه ( bayme ) میگویند و مازرونی های غرب مازندران به شدم بَوِمِه ( baveme ) و بَوِمَه ( bavema ) و بَویمه ( bavime ) و بَوومِه ( bavume ) و بَبیمه ( babime ) میگویند.

بپرس