گِرانِش یا جاذبه Gravity or Gravit
یک پدیدهٔ طبیعی است که در آن همهٔ اجسامِ جِرم مند دارای جرم یکدیگر را جذب می کنند. تأثیر گرانش بر این اجسام، یعنی تأثیر جذب یک جسم جرم مند، بر جسم جرم مند دیگر، یا به درکِ ساده تر، هر جسم بر جسمِ دیگر؛ و ما آن را به صورت وزن بر خود می بینیم. گرانش یکی از چهارنیروی اصلی طبیعت سه نیروی دیگر: الکترومغناطیس، نیروی هسته ای ضعیف و نیروی هسته ای قوی شمرده می شود. از میان این نیروها، گرانش از همه ضعیف تر است از این رو در فرایندهای ریز - مقیاس که نیروهای دیگر حضور فعال دارند، اثر گرانش کاملاً قابل چشم پوشی است. در فیزیک معاصر نظریه نسبیت عام اینشتین و قوانین نیوتن قابل تامل هست. اما ساده ترین مثال 👈Gravity به اجسام فیزیکی وزن می دهد و جاذبه ماه مسئول جزر و مد های زیر ماه در اقیانوس ها است. جزر و مد واقع در طرف مقابل زمین ناشی از اینرسی زمین و ماه است که به دور یکدیگر می چرخند. جاذبه همچنین دارای عملکرد های Biological بسیار مهمی است که به هدایت رشد گیاهان از طریق فرایند زمین گرایی کمک می کند و بر گردش مایعات در موجودات چند سلولی تاثیر می گذارد.
... [مشاهده متن کامل] گرانش می تواند ترکیبی از دو کلمه ـ ( گران شیء ) باشد یعنی چیز سنگین یا شیء سنگین و شامل هر شیء با وزن بسیار زیاد باشد
معنی دوم گرانش ترکیبی از دو کلمه : ( گرا نش ) باشد به معنی مرکز دوار است گرا به معنی مرکز یا هدف یا فوکوس و نش به معنی توده یا ابر است و به اصطلاح مرکز دوار هر توده است مانند مرکز طوفان یا گردباد یا سیاه چاله یا گردباد آبی و غیره است که به دلیل اینکه با سرعت زیاد حول یک محور می چرخد هر چیزی که در اطرافش باشد را به خود جذب کرده و در خود فرو می برد و به همین دلیل هر لحظه سنگین تر و قوی تر می شود مانند سیاه چاله مرکز کهکشان که هر گونه نور و ستاره و سیاره و گاز و غیره را در خود می بلعد یا گردباد آبی که به دلیل سرعت چرخش حول مرکز خود هر چیزی را می بلعد و پایین می برد
... [مشاهده متن کامل] من فکر می کنم Gravity ریشه در کلمه ی گِرَویدن داره [یا برعکس].
Gravity = گرانش، گِرَویدَن
گرانش یعنی نیروی گریز از مرکز
متضاد جاذبه
قبلا در فرمول جاذبه نیوتون محاسبه قوس بین مرکز دو جرم را به دست ریاضی دان سپردیم و تا او مشغول محاسبه است، از موقعیت استفاده کنیم و بدون نیاز داشتن به محاسبه فاصله قوسی و کمانی، فرمول را از نیازمندی به محاسبه فاصله بی نیاز نمائیم و برای این کار در مخرج کسر در سمت راست فرمول بجای رساندن فاصله بتوان دو حاصلضرب سرعت نور در زمان را بتوان دو رساندیم ، زیرا محاسبه فاصله نامعلوم را قبلا بدست ریاضی دان و ابزار رایانه ایش به امان خدا سپرده بودیم. پس از جایگزینی فاصله مستقیم یا قوسی به سرعت نور در زمان متوجه شدیم که زمان هم نامعلوم و نیاز مند محاسبه. جهت کاهش بار سنگین بر دوش ریاضی دان زیرک و باهوش، به این فکر افتادیم که این امر خطیر را یعنی محاسبه زمان که سبکتر از محاسبه قوس نیست خود بر دوش کشیم. برای اینکار بجای جدا نمودن سرعت نور بتوان دو را از مخرج کسر و ادغام آن در ضریب تناسب فرمول یا ثابت جاذبه، این بار هر دو کمیت را که یکی معلوم و داده شده و دیگری نامعلوم یا مجهول و داده نشده و نیازمند محاسبه بود، از مخرج کسر ربوده و هر دوی آنها را در پیکر ثابت جاذبه حکاکی و ذوب نمائیم که فرمول دیگر به مخرج نیاز نداشته باشد و بتوان در آینده آنرا بصورت زیر خلاصه نمود :
... [مشاهده متن کامل]
شدت نیروی جاذبه یا گرانش بین دو جرم برابر است با حاصلضرب ثابت جاذبه ( جدید ) و ضرب دو جرم.
اثبات این نظریه را دوباره به دست ریاضی دادن زیرک و با هوش می سپاریم و در عوض بار سنگین محاسبه قوس را از دوشش بر می داریم به شرط اینکه طی محاسبه بعدی به بازی گوشی روی صفحه تصویر رایانه مشغول نشود.
آزمایش یک نظیره:
سرعت نور معلوم ، جرم زمین معلوم، جرم خورشید معلوم، نیروی جاذبه قبلا محاسبه شده و معلوم و ثابت جاذبه جدید معلوم، چیزیکه در این محاسبه نامعلوم است زمان به توان دو میباشد. اگر جواب معادله برابر بود با ۶۴ یا ۶۵ ثانیه ( تقریبا هشت دقیقه و بیست ( ثانیه بتوان دو ) که نور نیاز دارد از خورشید به زمین برسد ) ، آنگاه نظریه صحیح میباشد، در غیر این صورت میتوان نظریه در سبد کاغذ های باطله در میز تحریر انداخت.
جاذبه
گِرانش. ( فیزیک ) نیروی رُبایشیِ ( جَذبی ) متقابل بین اجسام دارای جِرم، مانند بین دو پاره سنگ و یا بین خورشید و کرهٌ زمین. مترادفِ این واژه در زبان انگلیسی Gravitation می باشد.