کمونیسم

/komonism/

    communism

مترادف ها

communalism (اسم)
سیستم اشتراکی، کمونیسم

communism (اسم)
کمونیسم، اصول اشتراکی، مرام اشتراکی

پیشنهاد کاربران

مخالفِ نظام طبقاتی و سرمایه داری و مالکیت خصوصی
مرام اشتراکی
برابر پارسی این واژه : هَمبَهره گرایی.
هَمبَهره = شریک ، سهیم.
کمونیسم ( به فرانسوی: communisme ) یا مرام اشتراکی، یک ایدئولوژی و جنبش فلسفی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که هدف نهایی آن ایجاد یک جامعه کمونیستی است؛ جامعه ای که در آن مالکیت خصوصی بر ابزار تولید لغو شده و طبقات اجتماعی، پول و دولت وجود ندارد.
...
[مشاهده متن کامل]

قدیمی ترین اشاره ها به یک جامعه آرمانی کمونیستی را می توان در جمهور اثر افلاطون دید. طی قرون افراد زیادی نظیر مزدک، تامس مور، شارل فوریه و غیره به طرق مختلف خواستار اشتراکی سازی منابع جامعه شدند. در دوره مدرن متفکرانی نظیر کلودهانری سن سیمون، شارل فوریه و پیر - ژوزف پرودون به کمونیسم پرداختند، با این حال اندیشه های کارل مارکس و فریدریش انگلس شالوده اصلی کمونیسم را شکل داد. آن دو، که از اوضاع طبقه کارگر در جوامع صنعتی آزرده خاطر بودند، اعتقاد داشتند تاریخ همه جوامع، تاریخِ مبارزهٔ طبقاتی است و با انقلاب صنعتی و دگرگونی کلان اقتصادی فقط دو طبقهٔ پرولتاریا ( کارگران ) و بورژوازی ( سرمایه داران ) باقی مانده اند که دوّمی اوّلی را استثمار می کند. در نتیجه طبقه کارگر وقتی که به آگاهی طبقاتی برسد، به صورت انقلابی ابزارهای تولید و نهادهای دولتی را تسخیر و دولتی سوسیالیستی موسوم به دیکتاتوری پرولتاریا تأسیس خواهد کرد. زمانی که خطر ضدانقلاب بورژواها رفع شد، این دولت از بین خواهد رفت و جامعه ای کمونیستی به وجود خواهد آمد. مارکس و انگلس معتقد بودند تاریخ باید روند دیالکتیکی خود را طی کند و برپایی جامعه کمونیستی فقط در کشورهای پیشرفته صنعتی ممکن است.
در سده بیستم ولادیمیر لنین، با اعتقاد به این که انقلاب در کشورهای توسعه یافته نشدنی است، انقلاب کمونیستی را از روسیه — که پیشرفته و صنعتی نبود — آغاز کرد؛ زیرا روسیه را شکننده ترین حلقه در زنجیر کشورهای سرمایه دار می یافت. لنین اولین حکومت کمونیستی را در پی انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه تحت عنوان اتحاد جماهیر شوروی بنا نهاد و بعد از مرگ وی، ژوزف استالین سیاست سوسیالیسم در یک کشور را پیش گرفت تا تمرکز اتحاد شوروی بر تقویت خود در درون مرزهایش باشد. این سیاست با هدف نهایی لنین که خواستار انقلاب در کشورهای صنعتی و پیوستن روسیه به آن ها بود، تضاد داشت. در عهد استالین اتحاد شوروی کشوری صنعتی شد و نیز میلیون ها نفر در اثر پاکسازی بزرگ کشته شدند. پایان جنگ جهانی دوم که شوروی در جناح پیروز آن قرار داشت، با آغاز جنگ سرد همراه بود؛ همچنین تعداد کشورهای کمونیستی از ۲ به ۱۳ رسید و بر بخش های وسیعی از شرق اروپا، بالکان و شرق و جنوب شرق آسیا از جمله چین حاکمیت کمونیستی برقرار شد. دیگر مکتب مهم مارکسیست–لنینیستی، مائوئیسم است که بر پایه تفکرات مائو زدونگ شکل گرفته و علاوه بر انقلاب کارگری، بر انقلاب دهقانی تأکید دارد. کمونیسم مکاتب غیر مارکسی مثل آنارکو کمونیسم نیز دارد. با مرگ استالین در ۱۹۵۳، اختلافاتی میان دولت های کمونیستی پدید آمد که از مهم ترین پیامدهای آن جدایی چین و شوروی بود. در همین دوره، چین در اثر برنامه یک گام بزرگ به جلو از مائو قحطی بزرگی را تجربه کرد که با مرگ ۱۵ تا ۳۰ میلیون، یکی از بزرگ ترین کشتارهای جمعی در حکومت های کمونیستی را سبب شد. اصلاحات اقتصادی چین بعد از مرگ مائو در سال ۱۹۷۶، اقتصاد آن کشور را به اقتصادی کاپیتالیستی تبدیل کرد. شوروی در ۱۹۷۹ ( ۱۳۵۷ شمسی ) افغانستان را اشغال کرد که مقاومت محلی و دخالت غرب در آن منازعه، باعث شد هزینه های زیادی برایش به همراه داشته باشد. میخائیل گورباچف، آخرین رهبر شوروی که در ۱۹۸۵ زمام امور را در دست گرفت، برای پایان دادن به «دوره رکود» اصلاحاتی اقتصادی و سیاسی اعمال و نیز نیروهای نظامی کشورش را از افغانستان خارج کرد که او را در داخل و خارج از کشور محبوب کرد. اصلاحات گورباچف همچنین زمینه ساز سقوط رژیم های کمونیستی شرق اروپا در ۱۹۸۹ و نهایتاً فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۱۹۹۱ شد. امروزه کشورهای چین، لائوس، کره شمالی، ویتنام، کوبا و ترانس نیستریا از جهاتی تنها کشورهای کمونیستی جهان هستند، هر چند فقط کره شمالی است که به شیوه دولت های بلوک شرق قرن ۲۰ اداره می شود.

کمونیسمکمونیسمکمونیسمکمونیسمکمونیسمکمونیسم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کمونیسم
کُمونیسم: همبهرگرایی
کمونیسم این اصطلاح از ریشه لاتینی ( کمونیس ) به معنای اشتراکی گرفته شده است. و این عقیده از سال 1840 م. رواج یافت. و معنای اشتراک محدود به ثروت و دارائی ها نمی شود، بلکه اشتراک شامل زنان و مسائل جنسی می
...
[مشاهده متن کامل]
گردد. بنابرنظر کمونیسم تمام منابع اقتصادی کشور اعم از صنعتی و امور دیگر مربوط به جامعه است نه افراد و خانواده ها، اما کمونیسم به معنای جدید عبارت است از اینکه دولت بر تمام مراکز اقتصادی جامعه کنترل داشته باشد و همه چیز باید در دست او قرار گیرد.

برابرهای پارسی
کمونیسم:
*هم داشت گرایی
کمونیست:
*هم داشت گرا
اشتراک:
*هم داشت، هَم داری،
*هَم بَهری، هَم بَهرِگی
بر خلاف تفکر غلط جا افتاده در جامعه ایران، کمونیسم ارتباطی با خداناباوری ندارد.
کمونیسم از قلب فرهنگ سکولار غرب پدید آمده. سکولاریسم با خدای یگانه و سایر مناسک ادیان الهی مخالف بوده در نتیجه کمونیسم نیز سخنی از دین و خدا نگفته و راه حلی متناسب با همان فرهنگ سکولار برای لیبرالیسم ارائه کرده.
...
[مشاهده متن کامل]

کمونیسم به مالکیت عمومی اعتقاد دارد و هرگونه مالکیت خصوصی را منع می کند.
از کشورهای کمونیسم می توان به شوروی سابق، کره شمالی و جمهوری خلق چین اشاره کرد.

آیین اشتراکی، مسلک اشتراکی، مرام ومسلکی که هدف آن الغائ مالکیت شخصی وازبین بردن اصول سرمایه داری است
مکتبی که نظریۀ محوری آن حذف مالکیت خصوصی، تکیه بر مالکیت عمومی، و ایجاد جامعه ای بی طبقه است.
بالاخره الغای مالکیت خصوصی یا حذف مالکیت خصوی!؟
مالکیت عمومی و مالکیت اشتراکی
هموندخواهی
مفهوم اصلی و کاملا مختصر در یک جمله : الغایِ مطلق مالکیت خصوصی و جایگزینی آن با مالکیت اشتراکی بر ابزارِ تولید در جامعه ای فاقدِ دولت
کمونیسم COMMUNISM :[اصطلاح جامعه شناسی] مجموعه ای از اندیشه های سیاسی مربوط به مارکس، به ویژه آن گونه که توسط لنین گسترش یافته و در شوروی، اروپای شرقی و برخی کشورهای جهان سوم نهادی گردید.
منبع https://rasekhoon. net
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)