کماج، کلوچه ترد
مترادف ها
پیشنهاد کاربران
منبع. عکس فرهنگ پاشنگ
منبع. عکس نامهٔ باستان دکتر میر جلال الدین کزازی
واژه کماج از ریشه ی دو واژه ی کم و آچ فارسی هست خود واژه ی آچ از ریشه ی ریچار فارسی هست چ به ج تغییر کرده هست.






منبع. عکس نامهٔ باستان دکتر میر جلال الدین کزازی
واژه کماج از ریشه ی دو واژه ی کم و آچ فارسی هست خود واژه ی آچ از ریشه ی ریچار فارسی هست چ به ج تغییر کرده هست.






خیلی برام جالبه خاستگاه ایرانی چطور این واژه ترکی هست رو خدا میداند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کماج�نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. کماج شیرینی سنتی ایران است در�همدان، �مازندران، �کردستان، �سیستان، اصفهان و استان مرکزی نیز پخت می شود. این نوع نان هیچ آمیزه ای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.
... [مشاهده متن کامل]
خاستگاه ایران
نام های جایگزین کلوبیج
گونه نان، �شیرینی
خاستگاه قزوین، �سیستان، �تبریز، �همدان
دمای سرو دمای محیط
مواد اصلی آرد، �تخم مرغ، �شیر، �خمیرمایه
مواد معمول کنجد
منبع پایین قرار می دهم.
کماج�نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. کماج شیرینی سنتی ایران است در�همدان، �مازندران، �کردستان، �سیستان، اصفهان و استان مرکزی نیز پخت می شود. این نوع نان هیچ آمیزه ای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.
... [مشاهده متن کامل]
خاستگاه ایران
نام های جایگزین کلوبیج
گونه نان، �شیرینی
خاستگاه قزوین، �سیستان، �تبریز، �همدان
دمای سرو دمای محیط
مواد اصلی آرد، �تخم مرغ، �شیر، �خمیرمایه
مواد معمول کنجد
منبع پایین قرار می دهم.
کماج واژه ای تورکی است که به چم نانی باشد که در درون خاکستر داغ پخته شود واژه نامه شاهمرسی و دیوان الغات تورک
کماج نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. شیرینی سنتی استان همدان کماج است و در استان های مازندران، کردستان، اصفهان و مرکزی نیز پخت می شود. این نوع نان هیچ آمیزه ای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.


نان کماج انواع مختلف مغزدار ، بزرگ، کوچک و کماج تابه ای دارد که در ایران و علی الخصوص مازندران و آذربایجان طبخ میشود.
اخیراً با معرفی بیشتر بین مردم عمومی تر شده و محبوبیت بیشتری در سراسر کشور یافت است و در کلام عامه به تقلید از فنگلیش به آن پنکیک یا پن کیک یا pancake هم گفته میشود.
... [مشاهده متن کامل]
در زیر کماج تابه ای و کماج مغزدار را میبینیم:



اخیراً با معرفی بیشتر بین مردم عمومی تر شده و محبوبیت بیشتری در سراسر کشور یافت است و در کلام عامه به تقلید از فنگلیش به آن پنکیک یا پن کیک یا pancake هم گفته میشود.
... [مشاهده متن کامل]
در زیر کماج تابه ای و کماج مغزدار را میبینیم:



کماج تشکیل شده از ( ( ک= پختن بصورت کیک پف کرده ) ) ، ( ( ما= خمیر با روغن ) ) و ( ( ج= برنج ) ) بنابراین کماج = نانی پف کرده واسفنجی مانند ( حُباب حبابی و توخالی توخالی و درون پوک و کیکی شکل است که با
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
خمیر کردن آرد برنج با روغن با مقداری شکر وبه اضافه افزودنیهای سلیقه ای مانندپودر زردچوبه یا کنجد در درون کماجدون ( دیگ تختی پاکوتاه مسی ۵۵ در۵۵ سانتی با ارتفاع ۱۵ سانت مخصوص خمیرکردن ) تهیه می شود وبعداز تهیه آتش زغالی درحال افول کم رمق خاکستر سپاری شده وبعداز پخته شدن ملایم حدود یک ساعت ازآن بیرون آورده شده وغبار روبی ومصرف میشود.