کراهت

/kerAhat/

    hideousness
    ugliness
    aversion
    loathsomeness

فارسی به انگلیسی

کراهت انگیز
repulsive, hideous

کراهت داشتن به طور شدید
detest

کراهت منظر

کراهت یا کراهیت
aversion, loathsomeness

مترادف ها

abomination (اسم)
بیزاری، عمل شنیع، نفرت، زشتی، پلیدی، کراهت، نجاست

پیشنهاد کاربران

کراهت ؛ در میان کلمه ی کریه و مکروه و کراهت و کلمات هم خانواده با این کلمات، کلمه ی ( کار ) مشترک در تمام این کلمات می باشد.
کاری که شکل اجبار و ناپسندی و ناخوشایندی و قهرگونه و بیزاری و نفرت در آن وجود دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

اگر از زوایای مختلف قانون ایجاد کلمات بخواهیم مفهوم کلمه ی کراهت و مکروه را از دل این کلمه بیرون بکشیم و به سخن این کلمه گوش کنیم بدینصورت قابل تبیین خواهد شد؛
۱؛ قانون تلاطم حروف در ملات و پاتیل کلمه یعنی توسط این قانون کلماتی مثل
کهیر کهور کاهر قابل مشاهده می شود.
۲؛ قانون تغییر شکل حروف. توسط این قانون حرف ( ک ) با توجه به نزدیکی محل صدور آوای این کلمه به حروفی مثل ( ق گ ) قابل تغییر ریخت می شود و کلماتی مختلف در جایگاه های کاربردی مختلف ایجاد می شود مثل قهر قاهر قهار
توسط این دو قانون کلمه ی مکروه این مفهوم را به ما می رساند که مکروه بودن چیزی برای استفاده از آن به علت فلسفه ی قهری که در ذات آن چیز وجود دارد برای استفاده نشدن می باشد.
من باب مثال درختی در مناطق کویری وجود دارد با نام کهور که دارای شاخ و برگی با تیغ و خارهای فراوان می باشد به گونه ای که این خارها از مغز ساقه ها و شاخه ها برای حفاظت و استفاده نشدن از درخت توسط دیگر موجودات رشد نموده است یعنی اگر یک شاخه ی درخت کهور را بخواهیم در طول شاخه دو نیم کنیم انتها و نشیمنگاه این خارها را نه در پوست درخت بلکه در مغز و بطن شاخه ها خواهیم دید.
فلذا فلسفه ی نامگذاری کلمه ی کهور برای این درخت، بر مبنای همان رفتار قهر آمیزی می باشد که درخت با این خارها برای محافظت از خود و استفاده نشدن توسط دیگر موجودات از خود نشان می دهد.
حالا اگر فلسفه ی کراهت را در خوراکی مثل تخم مرغ بررسی کنیم احتمالاً به خاطر محروم شدن ما انسانها از یک نعمت بیشتر و بزرگتر در روند رشد و تکثیر پرندگان بوده باشد که با علم امروزی این مسیله مرتفع گردیده و مفهوم کراهت دیگر به شکل نخستین استفاده از این ماده ی غذایی نیست. یا کراهت استفاده از چیزی مثل پنیر و دوغ به خاطر طبع سردی است که در بدن اثرگذار می باشد.
هرچند که این کراهت در استفاده از پنیر و ماست و دوغ با مصلحات غذایی مثل خرما و دیگر گرمیانه ها برطرف گردیده است. در واقع تمام کلمات علومی را در خود نهفته دارند که اگر پی به مفهومشان ببریم علم استفاده و خواص چیزها را می توانیم بدست بیاوریم. زیرا که کلمات مفاهیمی هستند که از یک سرچشمه ی الهی برای بشر تولید و قابل استفاده شده اند.
اگر هم با قانون قواعد کتاب های نگارش شده و رایج امروزی بخواهیم این مسیله را تبیین کنیم بدینصورت قابل تبیین خواهد بود ؛
کلمه ی **اکراه** از ریشه ی **کره** ( کراهت ) گرفته شده و بر وزن **افعال** ( اِفعال ) قرار دارد. این وزن معمولاً برای مصدرهایی به کار می رود که **معنای اجبار، تحمیل یا شدت در کارها** را نشان می دهند، مانند **اجبار، اخراج، ارسال**. کلماتی که از **ریشه ی "اکراه"** گرفته شده اند، معمولاً به مفهوم **اجبار، ناخوشایندی، و عدم رضایت** مرتبط هستند. برخی از این واژه ها عبارت اند از:
- **کراهت** ( ناخوشایندی، ناپسند بودن )
- **مکروه** ( چیزی که ناپسند یا نامطلوب است )
- **استکراه** ( اجبار کردن، وادار کردن به کاری خلاف میل )
- **اکراه آمیز** ( دارای حالت اجبار و تحمیل )
- **کاره** ( در برخی متون قدیمی به معنای ناخوشایند )
**کریه** به معنای **زشت، ناپسند، و ناخوشایند** است. این واژه معمولاً برای توصیف چیزی که از نظر ظاهری یا رفتاری زننده و نامطلوب باشد، به کار می رود. همچنین، در برخی متون، **کریه المنظر** به کسی یا چیزی گفته می شود که چهره ای نازیبا دارد.

زشتی
سلام ، رشته حقوق روحیه جوانی و شادی درون مرا از بین برد . من در اوضاع و احوال استمناء فشار روانی بالایی داشتم . کلام گویی هم به خواست و توقع جبرگرایانه اطرافیان بر مدار عرضه و کراهت عملی بود . در مورد
...
[مشاهده متن کامل]
مسائلی که میدانم عقلم را دست دیگران ندهم . من نمیتوانم به بنگاه معاملاتی و نزد دوستان بروم گویی خواندن رشته حقوق مرا فلج کرده است .

کراهتکراهتکراهتکراهتکراهت
دل چرکینی، حال بم هم زدگی وبه دوری ازپاکی
فرار کردن
دوست نداشتن
اشاره به خودداری کردن

آریغ، اکراه، بیزاری، رمیدگی، کینه، ناپسندی، ناخوشایندی، نفرت
نفرت_ناپسندی