کاچی

/kACi/

    [dish of flour/sugar/fat and spices given to parturient women]

پیشنهاد کاربران

منبع. عکس فرهنگ ریشه واژگان فارسی دکتر علی نورایی
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
...
[مشاهده متن کامل]

• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹

کاچیکاچیکاچیکاچی
کاچی حاجت بسم اله ندارد.
کاچی یک دسر ایرانی است ولی می توان آن را در شام به عنوان غذا به همراه نان میل کرد. کاچی به علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می باشد. به عنوان مثال، انرژی حاصل از کره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این کاچی، ۳۱۱۵ کالری می باشد که انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و کسانی که دچار ضعف می شوند، دسر مناسبی می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

کاچی را با آرد، شکر، گلاب، کره، روغن و زعفران درست می کنند. در گذشته با روغن حیوانی فراوان تهیه می شد. کاچی را با آرد برنج نیز درست می کنند.

کاچی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کاچی
کاچی انواع مختلفی دارد ولی یک نوع دیگر کاچی وجود دارد که به نام کاچی زواره اصفهان مشهور است و بیشتر در فصل زمستان پخته می شود و طریقه بخت آن بدین صورت است که ابتدا گندم یا ذرت را به صورت درشت آسیاب می کنند یعنی آرد کاچی زواره حتما باید درشت باشد بعد در ظرفی آب را جوش می آورند و آرد را آرام آرام اضافه کرده و با چوب چند شاخه درخت انار هم می زنند تا در آب بهم نچسبد وبعد می گذارند با شعله آرام پخته شود مرحله بعد تهیه نعناع داغ می باشد که در شهر زواره به سیر داغ معروف است که با استفاده از روغن حیوانی یا صنعتی و پیاز و نعناع و گوشت تهیه می شود که البته می توان از گوشت سینه مرغ یا جگر مرغ یا انواع دیگر گوشت قرمز چه بصورت چرخ کرده یا خورده شده درست کرد
...
[مشاهده متن کامل]

زمانی که موارد بالا تهیه شد در یک سینی بزرگ کاچی پخته شده را ریخته و با کفگیر پهن می کنند و در وسط سینی با همان کف گیر مقداری گودی ایجاد کرده که در شهر زواره به وسط کاچی قلعه می گویند و در گودی وسط سینی ابتدا کشک آسیاب و رقیق شده با اب راریخته بعد سیر داغ به همراه گوشت را اضافه کرده حالا غذای کاچی زواره آماده مصرف می باشد

کاچی ، cachi ، نوعی غذای روان تر از حلوا که از آرد گندم وروغن وشکر وادویه درست می شود ، در گویش شهر بابکی به آن تافته می گویند ، که به معنی تفت داده شده است ، ضرب المثل کاچی به از هیچی ، یعنی این غذا از
...
[مشاهده متن کامل]
هیچی بهتر بهتر است و کنایه ی کاچی که عمل اومد ، یعنی وقتی کاچی پخته شد ، که متاسفانه امروزه کلمه کاشف که عمل اومد را به غلط استمال می کنند در صورتیکه کاشف کلمه عربی است ، وکاشف کشف میکنه عمل نمی یاد